Lyme update: Geen vooruitgang?

Zo, ik ga weer even een update schrijven over hoe het met me gaat! De laatste keer dat ik je een uitgebreide update gaf was aan het eind van 2014, alweer een tijdje geleden. Ik krijg veel vragen over hoe het met me gaat en hoe het met de behandeling gaat. En ondanks dat ik het elke week wel een beetje laat doorschemeren in mijn diary is dat toch niet altijd even duidelijk! Nu gewoon in één blogpost: hoe het met de behandelingen tegen lyme gaat.

Even terug: hoe zat het ook alweer?

In augustus 2014 kreeg ik een positieve lyme test in handen. Nooit getest in de negen jaar daarvoor, negen jaar waarin ik ging van een sportief meisje vol energie naar de Lisanne met extreem weinig energie en heel veel verschillende klachten, waaronder erg veel pijn en concentratieverlies.

Meer info over chronische lyme? Check deze blogpost eventjes.

Hoe gaat het nu met de behandelingen?

Hoewel ik er zeker van ben dat het afgelopen half jaar niet nutteloos is geweest voel ik me nog niet beter dan voor de behandelingen, eerder slechter. Het kan zo zijn dat dat herxheimer reacties zijn, maar volgens mijn arts is het toch wel erg opmerkelijk dat het nog steeds niet beter gaat, zelfs niet een klein beetje.

Nu weet ik dat ik in elk geval dat ik qua co-infecties ook geïnfecteerd ben met Bartonella. Een co-infectie is een infectie die een teek (of een mug of wat dan ook) naast de Borrelia bacterie ook met zich mee kan dragen. Wanneer je gestoken/gebeten wordt kunnen er dus meerdere infecties zijn overgebracht. Omdat er nu na een half jaar nog geen verbetering in zit gaan we kijken of een antibioticum dat meer op de Bartonella werkt me gaat helpen.

Symptomen van Bartonella:

Koorts, rillingen, opgezwollen pijnlijke lymfeklier, hoofdpijn, pijn aan het scheenbeen, gewichtsverlies, keelpijn, huiduitslag, specifiek vermelde klacht is pijn onder de voetzolen.
Ernstige symptomen zijn encefalitis(ontsteking in de hersenen) met als gevolg ernstige hoofdpijn, dementie, beroerte, coma, ontsteking van het hart waar in het bijzonder de aortaklep getroffen wordt, buikpijn, letsel aan botten en gezichtsverlies.
Een Bartonella infectie kan ook emotionele symptomen geven zoals, suïcidale gevoelens, paniek, depressie, agitatie, woede en angst.

Bron: Stichting tekenbeetziekten

Ik wist van tevoren en weet nog steeds dat een lyme behandeling, zeker eentje tegen een infectie die negen jaar onbehandeld is, lang duurt. Ik had dus ook absoluut niet verwacht na een half jaar genezen te zijn, de behandeling heeft gewoon heel veel tijd nodig omdat de beestjes zo hardnekkig zijn. Ik had natuurlijk wel gehoopt dat ik gauw kleine stapjes vooruit zou gaan maken, dus het is wel een beetje zuur dat het nog niet beter gaat. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om me heen!

Voor nu heb ik veel slechte dagen: dagen met veel pijn, dagen waarop mijn spraak deels wegvalt, dagen waarop ik extreem vergeetachtig ben, me constant compleet uitgeput voel en veel dagen waarop ik het allemaal niet meer zie zitten. Maar gelukkig zijn er ook dagen waarop ik me een beetje beter voel en kan bloggen, naar buiten kan of zelfs video’s kan opnemen. Het is vervelend dat het zo wisselend is, maar dat betekent tegelijkertijd ook dat er nog hoogtepuntjes zijn, en dat is natuurlijk wel heel fijn.

‘Ik ken nog wel een goede arts/genezer/therapie!’

Ik krijg zeer regelmatig mailtjes van mensen die mij een bepaalde behandeling, arts of therapie willen aanraden. Dat vind ik super lief, dat waardeer ik echt ontzettend! Voor nu heb ik veel vertrouwen in mijn arts (ik heb niet zomaar voor deze arts gekozen), en ga ik zeker nog niet stoppen met mijn behandeling bij hem. Ik kan dus nog niet zo veel met al die tips voor andere behandelingen, maar ik vind het echt mega lief dat jullie me willen helpen. Als je een tip hebt die je heel graag wilt geven dan mag dat ook zeker, je kan me gewoon een mailtje sturen, maar weet dat ik er op dit moment nog niet zo veel kan. (Maar wie weet in de toekomst wel!)

En natuurlijk ook als je geen tip hebt (want die heb ik nu niet nodig) maar wel meeleeft: ontzettend bedankt! Dat doet me echt heel erg goed, juist op de momenten dat ik er geen zin meer in heb maakt dat me blij.

Lyme awareness

Misschien kun je je nog wel herinneren dat ik een pagina in mijn sidebar had staan over al mijn ervaringen met fibromyalgie. Nu heb ik ook zo’n pagina gemaakt over lyme, juist omdat er nog zo veel onwetendheid over is. Ik hoop door middel van deze pagina dus mijn steentje bij te dragen aan de bekendheid van de ziekte. Hopelijk zullen er in de toekomst dan minder mensen zijn die onnodig ziek worden door lyme. Je vindt de pagina als je hier klikt, maar je ziet hem ook staan in de sidebar, als je daarop klikt kom je er ook!

Kortom: het gaat nog niet beter, maar ik heb nog zeker hoop. We geven het nog niet op! Als je nog vragen hebt over lyme, of als er dingen zijn rondom lyme waarnaar je benieuwd bent, dan kun je ze gewoon in de comments stellen, waarschijnlijk maak ik binnenkort een Q&A over lyme. Als vragen dringend zijn mag je me natuurlijk ook gewoon mailen!

DELEN:

53 reacties

 1. Kelly Caresse 1 maart 2015 / 07:46

  Wat vervelend dat je nog geen verbetering merkt en dat je lichamelijke klachten sinds de diagnose juist heftiger lijken. Ik hoop voor je dat je binnenkort wel stappen verbetering gaat merken, dat zou motiverender zijn

 2. Marion 1 maart 2015 / 07:53

  Goh meid, ik ben er toch een beetje stil van. Nu besef ik weer des te beter dat we toch maar een heel klein stukje van jou te zien krijgen. Logisch ook, maar toch… Het zet me wel even aan het denken. Ik kan niet veel voor je doen, alleen maar hopen dat het niet al te lang meer duurt voordat de vooruitgang merkbaar gaat zijn. Never give up, meis. Liefs.

 3. Celeste 1 maart 2015 / 07:54

  Wat vervelend dat je nog geen verbetering merkt zeg. Echt heel erg jammer, ik hoop dat het nu je je meer op die andere bacterie gaat richten, het wel gaat helpen. Klinkt misschien gek, maar wilde je ook nog even bedanken. Een meisje die ik ken van mijn universiteit had zo’n beetje dezelfde symptomen als jij, ook allerlei (mis)diagnoses gehad. Mede dankzij jouw verhaal opperde ik om eens te laten testen op de ziekte van Lyme. Ze heeft de test deze week en ik weet natuurlijk niet of dit eruit gaat komen, maar ze heeft in ieder geval hoop dat er nog iets is waar ze op konden testen en het misschien dan wel duidelijk is wat ze heeft.

 4. Henny 1 maart 2015 / 08:08

  Balen dat je nog geen verbetering merkt, lijkt me erg frustrerend. Ik hoop dat je de komende periode wel verbetering gaaterken!

 5. Lenneke 1 maart 2015 / 08:42

  Jemig, ik vind dit allemaal zo heftig! Ik hoop voor je dat er snel verbetering optreedt. Ik vind je wel onwijs stoer, hoor!

 6. Jasmijn 1 maart 2015 / 08:45

  Wat vervelend dat je geen verbetering ziet! Ik hoop dat nu je je op de andere bacterie gaat richten het beter helpt. Sterkte!

 7. Joyce 1 maart 2015 / 08:58

  Jammer dat je nog geen verbetering merkt. Hopelijk ga je binnenkort toch verschil merken.
  En zo herkenbaar van die tips voor een goede arts. Het is natuurlijk niet zo dat een andere arts het binnen een week beter maakt 🙂 Idd, niet opgeven! Er gaat vast een keer een moment zijn dat je terugdenkt en je jezelf beseft dat het wel degelijk beter gaat dan de periode daarvoor 🙂 Take care!

 8. Eva 1 maart 2015 / 09:03

  Jeejtje Lisanne, ik had zo gehoopt te lezen dat t juist ietsje beter met je gaat! Ik leef in ieder geval heel erg met je mee. Ik vind je echt knap! Ik kom de laatste tijd wat vaker Lyme tegen. En ik zal deze mensen dan ook doorsturen naar jou info pagina. Volgens mij is het het allerbelangrijkste dat je vroeg begint met een behandeling als je het hebt toch? Ik moet bekennen dat ik een test moet doen, maar het er nog niet van gekomen is. Morgen weer bellen naar mijn arts. Liefs, Eva

 9. Anita 1 maart 2015 / 09:06

  Even een dikke knuffel! Ik hoop echt dat de nieuwe antibiotica je gaat helpen en je langzaam weer verbetering ipv verslechtering ziet en vooral ook voelt!

 10. Astrid 1 maart 2015 / 09:19

  Jee wat naar dat er nog geen vooruitgang in zit qua hoe je je voelt! Ik hoop dat dat nieuwe antibioticum wat je mogelijk gaat gebruiken tegen de Bartonella wel werkt. Wat ontzettend rot ook dat het negen jaar heeft geduurd voor je de diagnose kreeg. Ik heb ooit je verhaal gelezen in ik dacht Mijn Geheim en toen had je nog fibromyalgie als diagnose, wat toch meer betekent dat men niet weet wat je hebt. Sterkte met de rest van ej behandeling.

 11. Elaintje 1 maart 2015 / 09:28

  Ik besef mij dat ik inderdaad weinig afweet van Lyme, maar jij levert er een belangrijke bijdrage in dat ik er wel meer over na ga denken. Verder wil ik kwijt dat ik met je meeleef!

 12. lonneke 1 maart 2015 / 09:39

  Ik word hier wel een beetje stil van Lisanne..
  Wat ontzettend vervelend dat je nog nauwelijks wat merkt. Ik hoop dat dat gaat veranderen want dat verdien je echt!
  Hou je taai.
  Liefs Lonneke

 13. Sheela 1 maart 2015 / 09:49

  Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat gaan. Ik vind het wel heel mooi dat je er zo positief tegenover staat. Misschien een klein lichtpuntje: ik heb je genoemd in een favorietenartikel van mij. Ik hoop dat je een kijkje neemt.
  Liefs xx

 14. Angelique 1 maart 2015 / 09:51

  Poe wat een moeilijke situatie. Het enige waar je controle op hebt is je mindset. Dat lijk je heel goed te doen. Ik hoop ook dat de medicijnen toch aanslaan uiteindelijk en dat het een kwestie is van de aanhouder wint.

  Respect dat je zo goed en zo kwaad als het gaat, je blog bijhoudt en je richt op lichtpuntje. Heel veel kracht en sterkte!

 15. Isabel Cristina 1 maart 2015 / 10:31

  Wat heftig en vervelend dat je door de nieuwe behandeling je niet beter voelt. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen maar ik wens je heel veel sterkte toe! <3

 16. Francis 1 maart 2015 / 11:22

  Respect voor je! Laat de goede dagen zoveeeel meer wegen dan de mindere dagen. Positief ben je gelukkig al :). Geloof echt dat alles goed komt met je 🙂

 17. Simone 1 maart 2015 / 11:25

  Jeetje, wat heftig zeg! Ik vind het knap dat je zoveel doorzettingsvermogen hebt. Al kan ik begrijpen dat het je soms echt in je schoenen zakt. Ik wil je heel veel sterkte wensen!

 18. Elize 1 maart 2015 / 11:48

  Toch wel weer heftig om te lezen hoor. Balen dat het niet nu al wat meer effect heeft. Hopelijk ga je meer merken van de nieuwe antibiotica. Veel sterkte!

 19. Emily 1 maart 2015 / 12:07

  Knap van je. Nogmaals, ik vind ‘t echt rot om te zien hoe slecht ‘t soms met je gaat, maar ik vind je zo vreselijk dapper, sterk en positief. Ik snap best dat dat ook vooral is wat je laat zien, maar mijn compliment blijft staan.
  Ik vind ‘t fijn dat je er zo open over bent. Zelf twijfel ik heel erg of ik me zal laten testen op lyme. Als je een Q&A gaat maken, zou ik ‘t interessant vinden om te lezen wanneer je nou goed doet aan zo’n test. Mijn klachten lijken bijvoorbeeld niet erg genoeg voor lyme – maar te hevig voor fibromyalgie…

  • Joanne 1 maart 2015 / 20:17

   Hevigheid van klachten zegt niet per se iets over of je wel of niet Lyme hebt! Ikzelf was volledig arbeidsongeschikt en huisgebonden. Maar ik heb mijn vriend besmet en die had wel duidelijk wat klachten maar een stuk minder erg dan ik. Hij werkte nog gewoon voltijd en skate veel bijvoorbeeld. Toch testte hij positief. Het verschilt per persoon en per besmetting (ook hoeveel co infecties bv) hoe ziek je er van wordt. Bovendien, wat niet is kan ook nog komen. Uiteindelijk is m’n vriend wel een stuk zieker geworden ervan en ikzelf ben ook niet vanaf het begin huisgebonden geweest. Ik werd langzaam steeds zieker en pas na 8 jaar was ik huisgebonden. Als je de diagnose Fibromyalgie hebt is het mijn inziens altijd noodzakelijk om te testen op Lyme.

 20. Eline 1 maart 2015 / 12:09

  Wat lijkt me dat zwaar zeg, dat je na een half jaar behandeling nog geen verbetering ziet.Ik hoop dat de nieuwe antibiotica aanslaat en dat je je ietsjes beter gaat voelen, het is je gegund 🙂

 21. Linda 1 maart 2015 / 12:10

  Wat heftig om te lezen dat je eigenlijk nog geen verbetering voelt na een half jaar. Ook al weet je dat het lang gaat duren, je hoopt toch op verbetering, al is het maar een klein stapje in de goede richting! Wel fijn dat je een goede arts hebt gevonden die je serieus neemt en je echt probeert te helpen. Ik heb veel respect voor je houding en doorzettingsvermogen, dat je ondanks alles toch doorgaat!

 22. Anne 1 maart 2015 / 12:23

  De behandeling zal inderdaad veel van je vragen (en ook van je omgeving). Misschien kun je eens iets meer laten doorschemeren als je het emotioneel even niet meer ziet zitten? Dan kunnen we je heel veel blijmakers sturen!

  Ik las gisteren weer een verhaal in de krant over een meisje van 20 hier in de buurt die chronische lyme heeft. Ze gaat voor haar behandeling naar België, maar het is (zoals jij ook al eens schreef) verschrikkelijk duur. Ze heeft een stichting opgericht om de behandeling te kunnen betalen. Dat is toch wat!

  Heel goed dat je meer gaat schrijven over lyme, lijkt me heel zinvol en heel fijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie. Ik kijk ook altijd een beetje mee voor mezelf, omdat er nu weer een vermoeden is dat een deel van mijn klachten een lichamelijke oorzaak heeft. Zo ben ik flink afgevallen zonder aanwijsbare reden en mijn vermoeidheid wordt steeds erger.

 23. Nicky 1 maart 2015 / 12:28

  Wat jammer dat je amper beterschap merkt. Ik hoop dat die nieuwe behandeling je beter zal helpen. Wonderen kan je inderdaad niet verwachten op een half jaar tijd, maar iets van beterschap toch wel? Ik denk dat je afgelopen week enorm afgezien hebt. Ergens ben je wel een voorbeeld voor me, ook al heb ik geen Lyme. Maar ondanks dat, sta jij wel heel mooi in het leven! Ik wens je nog veel succes!

 24. Berdien 1 maart 2015 / 12:37

  Sterkte Lisanne!! Ik hoop heel erg dat het inderdaad Herxheimer reacties zijn….. Top je pagina met alle info over Lyme. Knap dat je ondanks je beroerde staat nog wel wilt zorgen voor Lyme Awareness! Hou je taai. Liefs

 25. Margot 1 maart 2015 / 12:48

  Wat vervelend dat het nog niet echt beter gaat! Maar wel lief dat iedereen zo met je meeleeft en meedenkt!

 26. Xaviera 1 maart 2015 / 14:12

  Wat jammer dat je nog geen verbetering hebt, ik had gehoopt voor je dat het toch iets beter zou gaan met je na een half jaar. Gelukkig heb je vertrouwen in je arts en blijf je ook hoop houden, dat is heel belangrijk. Fijn dat er toch ook iets betere dagen bijzitten waar je kunt bloggen en filmen en dergelijke. We weten allemaal dat je zo ziek bent maar op je blog merk je daar vrij weinig van, het is heel erg knap dat je blijft bloggen en altijd fijne artikelen schrijft! Heel veel sterkte meid!

 27. lifesabout 1 maart 2015 / 15:30

  Nooit de hoop opgeven (al heb je soms dagen dat je het wel doet). Ik duim nog steeds voor je en hoop dat er steeds meer lichtpuntjes komen. Toppertje!

 28. Fany 1 maart 2015 / 16:32

  Herken je onmacht maar al te goed maar inderdaad hoe moeilijk ook keep positive!
  Verzorg je,neem je tijd ja frustrerend I know …en hopelijk komt er snel wat verbetering!

 29. Nienke 1 maart 2015 / 18:14

  Nooit geweten dat deze ziekte zo lang kon aanslepen en zo een heftige symptomen meedraagt… Veel moed Lisanne, ik vind het geweldig dat je ondanks alles zo een positieve blog kan neerzetten en zoveel mensen kan inspireren en motiveren ! Liefs

 30. Joanne 1 maart 2015 / 20:09

  Aah wat klote dat je ook bartonella hebt. Die heb ik ook (kwam uit de ‘gewone’ test) en dat maakt de behandeling echt een stuk complexer. Ik heb vaak een bartonella rash en na bijna 2 jaar behandelen heb ik die nog steeds wel eens. Het is dus ook nog steeeeds niet weg. Mijn voetzoolpijn is wel al een stuk minder erg gelukkig. Veel sterkte met de nieuwe AB! Zoals je al weet had ik pas na 15 maanden echte verbetering en met name na infuus. Orale antibiotica alleen was niet genoeg voor me. Je hebt een lange adem nodig, maar je komt er wel!

  • Lisanneleeft 1 maart 2015 / 20:15

   Ja, het verhaal van jou (en van Amber natuurlijk) geeft me ook echt wel kracht om vol te houden en niet op te geven! Ik weet hoe veel tijd (en hoeveel medicijnen, hehehe, die berg van jou!) het bij jullie heeft gekost, dus ik heb nog veeeel geduld nodig 🙂

   • Joanne 1 maart 2015 / 20:23

    Haha vreselijk hè die berg. Ik ben gestopt met sparen nu, werd echt teveel! Dat je bartonella hebt verklaart wel een hoop. Het blijft natuurlijk super klote allemaal, maar als iemand zich er doorheen kan slaan ben jij het wel! Volgens mij ben je in goede handen en het is ook belangrijk dat je vertrouwen hebt in je arts en dat zit in ieder geval goed. Heel veel sterkte! X

 31. Milou 1 maart 2015 / 20:41

  Hihi dit blogje zal vast niet helemaal toevallig zijn. Wel vervelend dat het nog niet echt beter gaat! Ik hoop dat je nieuwe antibiotica aan gaat slaan. Ik leef zo ontzettend met je mee en ik zou het zo graag bij je weg willen nemen, maar het is heel goed dat je zoveel vertrouwen hebt in je arts. Zet m op meis!!

  • Lisanneleeft 1 maart 2015 / 21:22

   Haha, nee! Maar je was laaang niet de enige hoor. Afgelopen maanden echt tientallen mails gehad, haha.

   Ik vind al die mails vooral super lief, juist omdat de meeste mensen ook bewust zijn van het feit dat ik er misschien niets mee kan, maar dat ze toch zo graag willen helpen dat ze toch maar mailen. Dus, super bedankt!

 32. Paul 1 maart 2015 / 21:11

  Ik vind het sneu dat je nog geen profijt hebt van de behandeling, Lisanne. Maar goed dat je moed houdt, zo’n arts schrijft vast niet voor niets deze medicijnen voor. Hopelijk komt er in de komende maanden dan toch eindelijk die zo gewenste vooruitgang.

 33. Miriam 1 maart 2015 / 21:21

  Dammn, das geen leuk nieuws =( Ik leef inderdaad erg met je mee en vind het zo knap dat je altijd hoopvol blijft en het toch positief inziet!! Heel veel sterkte en beterschap! Liefs vanuit Groningen

 34. Nadia 1 maart 2015 / 21:27

  Zo naar dat je nog geen verbetering merkt… Ik heb niets nuttigs te zeggen maar leef wel erg met je mee. Liefs.

 35. chantal 1 maart 2015 / 21:31

  Heel veel respect voor jou en dat je zo positief blijft is echt iets waar heel veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Het gegeven pluk de dag kennen veel mensen. Maar als je het zo letterlijk moet nemen zoals jij elke dag moet doen, is iets waar ik een diepe buiging voor maak. Heel veel sterkte en ik hoop dat je snel vooruitgang mag merken.

 36. Lin 1 maart 2015 / 21:49

  Veel sterkte gewenst! Ik hoop dat je over een tijdje een update kan geven waarin je vertelt dat er vooruitgang is. Ik duim voor je.

 37. Jess 1 maart 2015 / 22:08

  Wat een herkenbaar verhaal. De vriendin van een goede vriend van ons heeft ook al langere tijd Lyme in combinatie met een herpes-besmetting. Jouw klachten lijken heel veel op die van haar. Wat naar dat je nog geen verbetering merkt. Hopelijk begin je binnenkort vooruitgang te merken. Ik bewonder je kracht!

 38. Carlijn 1 maart 2015 / 22:15

  Blijf hoop houden Lisanne, je ongekende positiviteit is je kracht!

 39. Deisy 1 maart 2015 / 23:12

  Ik ben er even stil van hoor meis. Ik vind jouw positiviteit echt heel bijzonder en ook hoe jij -toch wel persoonlijke gevoelens- met ons weet te delen. In mijn optiek ben jij echt een voorbeeld voor veel mensen die met beperkingen struggelen (in welk opzicht dan ook). Ik wil je dan in ieder geval ook echt bedanken voor je mooie artikelen keer op keer en jouw openheid: je laat keer op keer weer zien wat voor topper je bent. Ik vind het jammer dat het nog niet aanslaat, maar zoals je zelf zegt: blijven volhouden. Ik weet echt 100% dat je met jouw doorzettingsvermogen het helemaal goed gaat komen. Die lange adem heb je wellicht nodig, maar dat is iets wat jij zeker aan kan. Tot die tijd wens ik je ontzettend veel sterkte meis. Ik denk in ieder geval aan je en blijf je een topper vinden <3

 40. Karin 2 maart 2015 / 09:19

  Wat ontzettend naar voor je dat het nog steeds niet beter met je gaat. Hou vol lieve Lisanne, dikke knuffel.

 41. amber 2 maart 2015 / 11:29

  Vervelend dat je nog geen vooruitgang merkt en er ook nog een andere co-infectie naast hebt. Ik heb ook meerdere co-infecties en dat maakt de benandeling nog lastiger. Mijn arts zei wel dat het vaak wel 2 jaar kan duren alvorens je vooruitgang merkt, niet opgeven dus hoor 🙂 Ik bewonder je doorzettingsvermogen!

 42. Miss Paperfection 2 maart 2015 / 14:39

  Hier ben ik echt niet goed van. Ik had er geen flauw idee van dat dit zo iets heftig was en ik hoop dat deze behandeling aanslaat. Fingers crossed! Ik ken maar een heel klein stukje van je, maar daarin kom je heel sterk over en ik ben er zeker van dat je dit te boven komt. Just hang in there! Liefs

 43. Saar 2 maart 2015 / 14:57

  Wat jammer dat het allemaal niet helemaal loopt zoals jij gehoopt had. Ik ken zelf ook mensen met Lyme, ik zie verschillende mensen eigenlijk. De ene is al langer als een jaar bezig met die behandeling, de andere heeft jaren geleden zo’n behandeling gehad. De een kan weinig tot niets, de ander heeft een eigen zaak en probeert er het beste van te maken op de minder goede dagen.

  Een van hen heeft hier in Vlaanderen ook een vzw opgericht voor Lyme en om het onder de aandacht te brengen. Je hebt gelijk, er is veel te weinig aandacht voor. Er is veel te weinig over geweten. En zo’n klein beestje als een teek kan enorme gevolgen hebben.

  Veel beterschap gewenst (al is het maar een beetje) en een dikke knuffel om de minder goede dagen toch iets beter te maken.

 44. Elke 2 maart 2015 / 18:49

  Zo vervelend om te lezen dat je nog niets goeds kunt toeschrijven aan de behandeling, want je zult vast met goeie hoop eraan begonnen zijn, of dat nou redelijke hoop is of niet, je hoopt toch verbeteren te merken? Ten tijde dat jij je positieve test beschreef, ben ik gaan testen, dus ik loop qua behandeling (bij andere arts) een paar maanden op jou ‘achter’ en vind het erg verrot om te lezen hoe jij er nu voor staat, maar ik blijf ook voor jou echt hopen dat er mooiere dagen zullen aanbreken 🙂 Stoer dat je toch je blog blijft onderhouden!

 45. kaylee 2 maart 2015 / 23:45

  Vervelend dat er nog geen vooruitgang is. Ik volg je sinds kort op insta en bloglovin en lees je blogs maar al te graag. Ik vind ondanks wat je hebt dat je toch altijd positief denkt en erg sterk bent en er altijd wel vrolijk uitziet

 46. Marjolein 4 maart 2015 / 10:28

  Heftig om te lezen zeg! Ik ken je niet, maar volg de laatste tijd een beetje je blogs via FB en je website en vind het echt super hoe positief je blijft ondanks alle gevolgen die de ziekte met zich mee brengt. Ook heel knap dat je gewoon blijft doen waar je blij van wordt en anderen daar ook blij mee kan maken en met bepaalde blogs ook wel kan helpen denk ik. Ik hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen! Stay strong

 47. Ariane 6 maart 2015 / 15:14

  Wat ontzettend vervelend dat je nog geen verbetering merkt. Ik hoop dat je veel kracht en positiviteit kan halen uit je omgeving en natuurlijk uit je blog. Soms zorgt één stap terug ervoor dat je later twee stappen vooruit kan, dit hoop ik ook voor jou. Veel sterkte!

 48. Vivian 7 maart 2015 / 13:21

  Vind het heel heftig voor je dat het allemaal nog niet echt geweldig gaat, en heel knap dat je er zo positief in blijft! Ik hoop voor je dat het snel toch een beetje de goeie kant op zal gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.