Maak kennis met mijn slaapmaatje!

En nee, ik bedoel niet mijn vriend Tim. Ik bedoel mijn slaapmaatje, het maatje waarmee ik sinds kort elke nacht doorbreng. Het is een MYguling kussen! Dit is een groot langwerpig kussen, waarmee je kunt knuffelen terwijl je slaapt. Het klinkt heel stom, maar dat is het niet! Mijn oordeel over het kussen en meer uitleg vind je in dit artikel.
myguling1

Een tijd geleden werd ik op Twitter benaderd door iemand die dit kussen naar mij wilde opsturen. Simpelweg omdat hij dacht mij ermee te kunnen helpen!

slaapmaatje-3

Zo ziet hij eruit, een langwerpig kussen dus. Je kunt hem als hoofdkussen gebruiken, dan is hij lekker hoog. Ik vind hem ook fijn om op te steunen als ik in bed liggend wil leren. En natuurlijk om knuffelend mee te slapen!

Want daar is hij het fijnste voor! Wanneer je met een persoon knuffelt ligt dit vaak niet fijn doordat diegene hard en zwaar is. Om dit kussen kun je lekker heen kruipen en dit geeft je lichaam op een of andere manier meer rust doordat je op het kussen steunt.

slaapmaatje-2

Tim wilde wel even demonstreren hoe je ermee kan liggen (Maar eigenlijk had hij niet eens door dat ik foto’s aan het maken was). Had ik al verteld dat wanneer Tim naast me slaapt, hij standaard dit kussen inpikt? Duidelijk dus: Dit kussen is niet alleen fijn voor mijn fibro- lichaampje, maar ook voor kerngezonde lijfjes!

Nu is Tim natuurlijk veel groter en breder dan ik, dus eigenlijk had hij een grotere versie kunnen gebruiken. Er is namelijk een grotere versie (voor grote/brede mannen en misschien ook vrouwen?) en nog een kleinere (voor kinderen en erg kleine/smalle vrouwen). Ik denk dat het kussen dat ik heb voor de meeste mensen de geschikte maat is.
slaapmaatje

Eigenlijk moet er een gezichtje op…

Wat vind ik ervan?
Dat is natuurlijk wat jullie willen weten! Ik ben ontzettend blij met het kussen, af en toe als je niet lekker ligt (door pijn of irritant gevoel), dan kun je weer anders gaan liggen. Met dit kussen heb je meer houdingen om te liggen dan zonder, dus daar is het wel fijn voor. Zelf leg ik hem ook weleens onder mijn benen wanneer ik last heb van ‘restless legs’.

Geen wondermiddel waardoor je opeens geweldige nachten maakt, wel een fijn hulpmiddel. Niet iets wat ik op vakantie heel erg ga missen, maar ik zal zeker blij zijn bij terugkomst, dat ik weer met hem kan knuffelen.

De website van MYguling is op het moment offline, maar er zijn meerdere webshops waar je ze zou kunnen bestellen (gewoon even googlen). En anders even afwachten tot hij het weer doet!

Kortom, mijn oordeel over dit kussen is zeer positief. Geen wondermiddel, wel een fijn hulpmiddel. En niet alleen voor als je lichamelijke klachten hebt, dan wel extra, maar ook fijn als je een prima lijf hebt! En, al verlangen naar je eigen kussen? (dat had ik namelijk wel, ik vond het idee ZO fijn klinken destijds!)

33 reacties

 1. MySuperSweetLife 1 juli 2012 / 08:17

  Klinkt wel goed! En dat kussen in het roze is natuurlijk ook een perfecte kleur haha!
  Liefs

 2. Elise 1 juli 2012 / 08:57

  Mijn vriendin heeft zo’n kussen in het klein, dat ding is echt geweldig! Als ze blijft logeren wordt hij altijd ergens midden in de nacht weggehaald bij haar, haha.

 3. Lydia 1 juli 2012 / 09:31

  Oh, dit zou wel iets voor mij zijn. 😛 Zo lig ik namelijk heel vaak te ‘knuffelen’ met mijn deken. Ik denk wel dat ik er twee nodig zou hebben, omdat ‘ie anders ingepikt wordt door die slapende vent naast me . . .

 4. Anouk 1 juli 2012 / 11:16

  Klinkt inderdaad als een heerlijk kussen. Maar ik blijf trouw bij mijn knuffels en tweede kussen, hihi.

 5. Rianne 1 juli 2012 / 11:35

  Zo’n soort kussen heb ik ook, maar dan in het klein. Dat slaapt zo heerlijk!

 6. Sandy 1 juli 2012 / 11:36

  Deze dingen zijn zó fijn! Ik kreeg er eentje toen ik zwanger was, en al heel snel niet veel meer kon, door de bekkeninstabiliteit en fibro etc. Ik ken ze als voedingskussens, en heb er echt heel veel profijt van gehad. Nu gebruik ik hem af en toe nog, aangezien mijn bekken nog altijd niet tiptop zijn ^_^’

 7. Yasmin 1 juli 2012 / 11:51

  Ik knuffel ook altijd met mijn deken… Misschien het overwegen waard 🙂

 8. tam 1 juli 2012 / 13:00

  Ik heb ook een heerlijke guling, twee zelfs en ik het spijt dat ik jaren gewacht heb om er één aan te schaffen

 9. Mariska 1 juli 2012 / 14:21

  Haha klinkt wel leuk. En die laatste foto! 🙂 grappig haha!

 10. Ise 1 juli 2012 / 14:38

  Ik had er ook al over nagedacht om er een te proberen!

 11. Petra 1 juli 2012 / 20:24

  Die heb ik een keer in een film gezien, alleen was zij zwanger en had dat maatje een bepaalde vorm, haha. Grappig, zoals Tim ligt op die foto slaap ik ook altijd (alleen dan met het onderste been gestrekt) en in de zomer met mijn deken zoals jouw slaapmaatje ligt, haha!

 12. Mayara Esther 1 juli 2012 / 22:08

  Het lijk me een fijn ding. Ik ga op die website kijken, misschien dat ik hem ooit koop.

 13. Fien 1 juli 2012 / 22:59

  Fijn dat het helpt! Handig ding, ik krijg er wel een beetje een ‘forever alone’ gevoel van, haha! Jij bent niet eenzaam, maar meer voor zo’n type zonder liefde en dan een gezicht op het kussen plakken, een luchtje opspuiten, een blouse aantrekken en je nieuwe liefde is geboren, knuffelen maar, haha!
  Liefs

  • Ragna 2 juli 2012 / 00:50

   Hahaha, ik moest hier echt hardop om lachen. :’)

 14. Ragna 2 juli 2012 / 00:53

  Wat een heerlijk ‘knuffelvriendje’! Ook tof om te lezen dat het voor jou persoonlijk een hulpmiddel is. Hoe groot is hij ongeveer? De foto waar het kussen onder je dekbed ligt lijkt echt net een mens. Ik kan me levendig voorstellen dat je moeder zich een hoedje schrok in het begin!

 15. Vivian 2 juli 2012 / 13:13

  Wat een handig ding! Denk niet dat het iets voor mij zou zijn haha, want ik vind knuffelen met mijn kussen/dekbed/knuffelbeesten fijn genoeg. Maar het lijkt me wel een tof hulpmiddel voor iedereen die het nodig heeft!

 16. alettesartorius 2 juli 2012 / 15:59

  Het artikel over je rollade! Leuk leuk.. (:

 17. Rosalie 3 juli 2012 / 17:32

  Haha, ik dacht misschien ligt je vriendje daar ofzo :).

 18. marelva 5 juli 2012 / 20:50

  lisanne wat een mooie slaapmat ik wou dat ik ereen had hahah groetjes marelva

 19. Isabelle 9 juli 2012 / 22:52

  IK WIL DR OOK EEN! Haha ik heb zelf ook behoorlijk veel problemen (vooral met mn gewrichten) en zo’n ding lijkt me echt een uitkomst haha zal dadelijk maar gelijk mama ns lief aankijken;p en heeel fijn dat het je helpt!
  Xxxisabelle

 20. jolanda van duin 19 augustus 2012 / 23:32

  wat een superkussen. ik kijk er naar uit om er mee te mogen kennis maken. het ontlast mijn zere nek, mijn pijnlijke heupen door de bevalling en misschien nog well het allerbelangrijkste: als single mum kan t mijn nieuwe vriend worden. Het is van harte welkom in mijn bedje.

 21. Wies 25 augustus 2012 / 23:43

  Ik heb hem nu 2 dagen! Een super ding vooral als ik zoveel last heb van de fibromyalgie !

 22. Barbera 10 april 2014 / 13:40

  Wat ik me afvroeg.. Is de nylonhoes niet heel erg zweterig?

  • Lisanneleeft 10 april 2014 / 15:20

   Ik vind het persoonlijk niet storend, maar denk dat dat heel persoonlijk is 🙂

 23. Ilona 13 mei 2014 / 09:09

  Ikzelf heb een comfort u, dat is een hele grote U waar je ook mee kunt knuffelen. Ik vind het echt heerlijk en kan moeilijk zonder hem. Als ik op vakantie ben mis ik hem echt, maarja hij is gewoon echt te groot en zwaar om mee te nemen. Dan neem ik van zo een klein rol kussentje met met van die balletjes erin.
  Ik ga toch eens kijken naar deze hij is toch wel interessant.

 24. Brian 6 april 2015 / 10:29

  Guling komt uit indonesie!
  Je hebt dit idee gejat DIEF
  De indo’s leven al tientallen jaren met deze bijzondere kussens..

 25. Lisanne 23 augustus 2019 / 23:53

  Werkt een voedingskussen het zelfde?

  • Lisanne 2 september 2019 / 17:11

   Volgens mij lijkt het er erg op inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.