Maak van Ikea HEMSMAK zakjes super leuke cadeauzakjes! DIY

Laatst kwam ik bij IKEA een leuk pakketje met zakjes tegen. Die wilde ik meenemen voor mijn vaste rubriek met dingen waar je blij van wordt. Totdat ik bedacht dat je die zakjes eigenlijk nog veel leuker kan maken dan ze al zijn. Een heuse IKEA hack, haha!

diy-ikea-zakjes-cadeauzakjes

hemsmak-ikea-hack

De zakjes die ik kocht zijn van de Hemsmak serie. De prijs van de zakjes is €4,99 en van de stickers €1,99.

ikea-hack

Zoals je al zag kocht ik ook de stickers uit die serie. Deze zou ik niet in combinatie met de zakjes gebruiken omdat ze dezelfde kleur hebben. maar ik vind ze ook erg leuk! Ze lagen bij de keukenspulletjes, ik denk dat ze origineel bedoeld zijn om eten in te verpakken of potjes met eten te labelen/versieren.

zakjes

In het pakje met zakjes zitten vijftien zakjes, dat is een behoorlijke stapel. Het formaat is vijftien bij dertig centimeter trouwens, aardige zakjes!

ikea-zakje-diy

Kijk nou hoe schattig?

ikea-zakjes-versieren3

Mijn eerste ideetje: de vakjes inkleuren! Hoe leuk is dit om te doen samen met kinderen? Natuurlijk kun je op het labeltje een naam schrijven en los gaan met washitape.

ikea-zakjes-sluiten

Ik plakte hem dicht met een leuk stickertje.

ikea-zakjes-versieren2

Mijn tweede ideetje is het overtrekken van de lijntjes. Een stuk subtieler effect, maar wel nét even iets leuker dan wanneer je ze ‘blanco’ zou gebruiken.

ikea-versieren1

En natuurlijk kun je je zakje compleet beplakken met stickers en washitape en nouja… alles wat je in huis hebt! Ik heb enorm veel lol gehad met deze zakjes, hahaha.

Dus… eigenlijk wilde ik jullie deze zakjes tippen, maar nu kan ik ook wat inspiratie delen van wat je er allemaal mee kan doen! Wat vind jij van deze DIY cadeauzakjes?

DELEN:

16 reacties

 1. Marlotte 20 september 2015 / 07:31

  Ah, ik heb er een paar dagen geleden nog mee in mijn handen gestaan. Maar toch weggelegd. Nu heb ik daar wel een beetje spijt van. Leuk gedaan!

 2. Frauke 20 september 2015 / 08:41

  Haha, cute! Jammer dat de Hemsmak collectie hier alweer uit de winkels is (het was een LE van augustus!), misschien dat er nog juist wat laatste restjes liggen van de zakjes ;)! De labels heb ik ook, die vind ik superleuk. Ik hou sowieso van dit soort inpak/cadeau dingetjes! X

 3. Sandra 20 september 2015 / 08:47

  Wat een leuk idee om de zakjes te pimpen! Vind ze anders niet leuk genoeg, maar hoe jij het hebt gemaakt wel. Even onthouden!!

 4. manon 20 september 2015 / 08:54

  Wat een leuk idee weer! Zo zonder de versiering vond ik ze een beetje saai, maar met zijn ze juist wel schattig hihi.

 5. Sophie 20 september 2015 / 09:11

  Heel erg leuk gedaan! Ik moet echt maar weer eens naar de Ikea, want ik zie veel te veel leuke dingetjes de laatste tijd!

 6. Evy 20 september 2015 / 11:19

  Ooh wat leuk weeral. Super leuke ideetjes

 7. Hilde 20 september 2015 / 13:40

  Wat ‘n leuk idee zeg! 🙂 Ik heb die zakjes niet, maar wel van dat dikke bruine pakpapier, dus denk dat ik daarvan zelf zakjes in elkaar ga knutselen en dan leuk versieren zoals jij hebt gedaan 🙂

 8. Eline 20 september 2015 / 20:30

  Ze zijn leuk maar ik vind ze wel prijzig, 5 euro vind ik veel voor een verpakking zeg maar. Lijk ik nu heel gierig 😀

  • Lisanneleeft 20 september 2015 / 22:37

   Hihi, nee joh! Uiteindelijk is het maar €0,33 per zakje, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je ipv in een keer 15 zakjes liever steeds verschillende zakjes koopt 🙂

 9. Leonie 20 september 2015 / 22:49

  O nee, nu moet ik binnenkort wel naar de Ikea 🙁

 10. Tamarah 26 september 2015 / 13:18

  Zo leuk om te zien hoe je van de meest eenvoudige voorwerpen iets leuks en moois weet te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.