Maandelijkse kosten waar je wél aan uit moet geven!

Dat alle uitgaven steeds hoger lijken te worden? Daar heeft bijna iedereen wel last van. Van de prijzen van huizen die stijgen tot de boodschappen in de supermarkt. Daar worden we niet vrolijk van. Online struikel je dan ook over de goedbedoelde bespaartips, van bukken in de supermarkt voor goedkope producten tot tweedehands kleding kopen, alles komt voorbij. Maar de nummer één bespaartip is meestal; zo min mogelijk abonnementen. Dit is in bijna alle gevallen een goede bespaartip, maar er zijn ook abonnementen waarvan je kunt besluiten; dit is het waard! Welke dat zijn? Lees hier de tips.

Altijd online

Het item wat ik (en waarschijnlijk jij ook) vandaag de dag het allermeeste gebruik is de smartphone. Van je wekker, tot Instagram tot Facebook, contact met je sociale kring, maar ook online bankieren. Veel mensen zoals ik wérken zelfs via dit apparaatje. Een telefoon van goede kwaliteit inclusief dekkend abonnement is naar ons inzicht dan ook echt zijn geld waard, je gebruikt je telefoon zó veel. Daarom alleen al is de iPhone 15 met abonnement kopen geen slecht idee. Mijne is al besteld, haha! Wel in combinatie met een sim-only abonnement, dat past beter bij mij.

De maandelijkse kosten vallen hiervan reuze mee, zeker wanneer je het vergelijkt met het plezier wat je eruit haalt. Je telefoon gebruik je natuurlijk niet alleen voor leuke dingen, maar ook voor zaken als boekhouding en werk. Van DigiD-apps tot de belangrijke apps van banken; ze zijn tegenwoordig bijna onmisbaar. De iPhone 15 is voorzien van een betere batterij, sterkere processor en ook de camera’s zijn van geweldige kwaliteit. En het uiterlijk? Daar word ik ook wel heel blij van. De nieuwe kleuren vind ik geweldig! Als ik een nieuwe telefoon koop is dit altijd de nieuwste, zodat ik het voor mijn werk kan gebruiken (mooie foto’s en video’s) en met een nieuw model heb je een grote kans dat het lang meegaat.

Doe gezond

Gezond en bewust leven is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Ziektes als diabetes nemen in rap tempo toe door het gebrek aan beweging en de verkeerde eetgewoontes. Dit is vaak iets wat erin sluipt en lastig is om om te keren. Ik vind abonnementen die een gezonde leefstijl stimuleren hun geld dan ook meer dan waard.

Vaak worden deze als tip gegeven om mee te stoppen, maar dat is lang niet altijd een goed plan. Denk hierbij aan een gezonde maaltijdbox. Maar vergelijk een gezonde maaltijd uit de winkel eens met een maaltijdbox, je zult zien dat het qua prijs weinig verschilt. En met de box heb je een stok achter de deur, je hebt het al in huis dus het is zonde om het niet op te maken. Wanneer je een drukke dag hebt gehad, is het een heerlijk idee dat je alles al in huis hebt voor een gezonde maaltijd. Wanneer je eerst nog langs de supermarkt moet, is de verleiding groot om voor een goede marketingtruc te vallen en toch die ‘gezond’ ogende pizza of een andere makkelijke maaltijd in je mandje te gooien. Daarom zou ik een abonnement op een maaltijdbox niet meteen wegstrepen!

Natuurlijk zijn er ook abonnementen die je misschien wél beter kunt skippen. Denk aan de sportschool waar je nooit komt. Deze skippen en vervolgens inruilen voor iedere avond een wandeling is dan veel effectiever. Zorg er echter wel altijd voor dat gezonde gewoontes er door zuinigheid niet structureel mee verdwijnen. Als je wél elke week in de sportschool te vinden bent kun je natuurlijk je abonnement beter houden! Blijf vooral bewust leven en voor jezelf zorgen. Gezondheid is iets waar geen geld tegenop kan en je wellicht later zelfs de rekening van krijgt als je er minder bewust mee bezig bent.

Ohja, en die nieuwe telefoon? Ook daar kun je een gezonde levensstijl mee bevorderen. Er zijn bijvoorbeeld apps met een stappenteller voor je telefoon (ik kijk er graag naar op goede dagen, haha), het kan erg motiverend werken!

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.