De magie in gewone dingen – Mijn magische dag!

Laatst was ik samen met een vriend een middagje leuke dingen aan het doen. Of nouja, niet perse leuke dingen alleen, maar gewoon gezellig samen de middag doorbrengen. Dat soort dingen zijn voor mij absoluut niet vanzelfsprekend, dus ik wil graag een aantal magische momentjes van deze dag met je delen.

Hierboven zie je mij aan het eind van deze magische dag. Nog wel met make-up, maar met een permanente lach op mijn gezicht!

Mijn magsiche dag vol gewone dingen

J., degene die me altijd helpt was er om 1 uur, om twee uur had ik gegeten en misschien was ik zelfs al bijna aangekleed. Wow! Dat geeft zo’n fijn gevoel, om zo “vroeg” (voor mijn doen” al klaar te zijn.

Ik stuurde een berichtje naar mijn maatje Roel of hij die dag iets leuks kon doen. Jep, kon! Hij nam zijn studiespullen mee zodat hij ook nog kon blijven als het nodig was om voor me te zorgen. Hoe lief? Maar eerst gingen we leuke dingen doen.

Eerst iets geheims. Maar tijdens dat geheims dacht ik: dit is hét moment om een leuke foto van Roel te maken! Hierboven zie je het resultaat. Ik ben er trots op, Roel is minder goed in leuk op foto’s staan en het was mij nog niet gelukt om een écht leuke foto te maken. En nu dus wel, jippie!

Vervolgens sprongen we in de auto en gingen we naar de Action. Daar vond ik ineens 1001 spullen en Roel vond het allemaal prima. Hij was een prima Action-partner, hahaha. (pas aan het eind werd hij ongeduldig, het viel erg mee dus)

Morgen komt er een shoplog online, maar ik vond deze spiegel. Hij leek zo perfect. Eenmaal gekocht bleek hij ook perfect. Dat is zó leuk aan Action, zulke vondsten doen waar je daarna nog 100 keer blij naar kan kijken. Ik kan blij worden van kleine dingen die niet tastbaar zijn, maar ik kan ook ultiem blij worden van spullen die maar een paar euro waren. En dan steeds weer kijken! En nog een keer. Deze spiegel is geweldig, ik kocht hem in het wit, ze hebben hem ook in het zwart!

En toen vond ik dus nog meer dingen en had ik ook gevonden waarvoor ik naar de Action wilde. Dat is ook niet onbelangrijk. Ik was zo blij!

Vervolgens vroeg ik Roel of hij nog iets nodig had, en dat had hij wel, maar daarvoor moesten we naar de stad. Gelukkig kun je sinds kort in Den Helder gratis praktisch voor de deur van de winkels parkeren, dus dat is geweldig. Gewoon even naar het centrum rijden en een winkel binnen wandelen.

Dus, dat deden we nog (alsof dat normaal is, hihihi). Bij van Haren vond ik… nieuwe schoenen! Ik heb eigenlijk al in geen tijden meer nieuwe schoenen gekocht, juist omdat ik nooit iets vind. Ik ben dat een beetje afgeleerd ook, ik kijk er niet meer naar. Maar ik miste nu toch een beetje iets. En ik vond precies wat ik wilde hebben, een enkellaarsje dat overal bij past! Ik zal ze nog wel een keertje aan je laten zien. Die op de foto vond ik ook vet cool, maar die werden het niet, want ze deden zeer.

Helaas vonden we bij Hema niet wat we zochten, maar ik was uiteraard wel helemaal in mijn element. Heerlijk om lekker rond te neuzen, te kunnen lopen, en gewoon even gewoon te zijn. Én ik zocht een weekplanner, zodat de hulp duidelijk kan opschrijven hoe laat ze is elke dag. Bij Hema hadden ze echt een leuke! Ik kan daar zo vrolijk van worden, we hadden er online naar gezocht, en nu kwam ik ineens een perfecte tegen. Deze kan ik natuurlijk ook gewoon voor mijn blog gebruiken, aangezien de blaadjes er gewoon vanaf gescheurd kunnen worden. Fijn gevoel: iets vinden wat je zocht.

Inmiddels was het al zo laat dat we er klaar mee waren en ik alleen nog een BH wilde bekijken in de H&M, die zag ik hangen. Arme Roel. Gelukkig voor hem ben ik hem niet óók nog gaan passen, hahaha. De BH was wel perfect, geen beugels, beetje padding, volgens mij doet hij niet zeer. Hij moet wel precies passen. Maar het lijkt me een soort sexy én comfy sportbh. Bij sportbh’s loopt het altijd naar het midden op je rug, dat doet zeer! Is dat logisch? Ik wil deze passen!! Geen idee welke maat ik nodig heb (relatief zijn de boobies iets groter dan de omvang, hoewel dat de laatste tijd door het afvallen iets minder is geworden), maar dit is wel een beetje en ultieme vondst, haha. Dat het alleen al bestaat vind ik leuk!

Maar neee, niet nog langer Roel plagen, we gingen naar de Mcdonalds! Daar was ik al lang niet meer geweest. Ik at er lekker frietjes en ik wist dat ik thuis nog groentesoep had staan, dus dan krijg ik ook nog iets gezonds binnen, haha. Call me crazy, maar ik houd van Mcdonalds, gewoon lekker een frietje (of een glutenvrije hamburger!) eten en genieten. Dat vind ik zo fijn!

En toen was de dag al de ultieme dag der dagen. Lekker gezeten, gezellig gekletst, rondgelopen, gewinkeld. Maar nee, de pret ging nog even door.

Ik kon nog even werken, Roel nog even aan de scriptie. Met de beentjes omhoog, en nog productief ook! Kan het nog beter?

Na het harde werken keken we twee afleveringen Modern Family en viel ik half in slaap. Vervolgens belde Ming nog even en kon mijn dag niet beter!

Behalve dan dat ik boven ging slapen en daar mijn mooie spiegel zag staan. Love it. Hij is groot trouwens, het beeldscherm is ook huge.

Dit was wel een beetje een perfecte dag. Het klinkt allemaal voor sommige mensen misschien heel simpel, maar zo veel dingen op een dag, zo veel fijne dingen! Het leek wel een soort vakantie!!! En de dag erna merkte ik dat natuurlijk, veel pijn, weinig energie, maar dat geeft niet. Het was een magisch dagje. Leuk dat ik er zo veel foto’s van had, zodat ik je mee kon nemen in deze fijne dag.

DELEN:

30 reacties

 1. Josan 15 februari 2017 / 06:19

  Fijn toch dat je van zulke momenten zo intens kan genieten? Dat is leven 🙂 Die Chelsea boots heb ik dus ook. Zitten lekker.

 2. Patricia 15 februari 2017 / 06:34

  Mooi hoe je die momenten dan ook koestert. Hopelijk snel weer zo’n dag.

 3. Darina 15 februari 2017 / 06:51

  Wat een heerlijke dag Lisanne! Dat er maar meer van zulke fijne dagen mogen komen! Ben heel blij voor je. Xx

 4. Henrieke 15 februari 2017 / 06:56

  Goed om te horen, het klinkt inderdaad als een hele fijne dag. Als je kunt vinden wat je zoekt in de stad is dat altijd zo prettig. Hopelijk heb je gauw meer van dit soort dagen 🙂

 5. Romy 15 februari 2017 / 07:05

  Wat fijn om te horen dat het een dag was met een gouden randje en dat je al die mooie momenten zo koestert. Zo bijzonder om zo’n goede vriend te hebben, die zelfs met je beha’s gaat shoppen 😉 Ik ben benieuwd naar je nieuwe Action-aankopen!

 6. Marjon 15 februari 2017 / 07:16

  Wat fijn dat je zo genoten hebt. Dat is het belangrijkste. Dat je geniet van deze goede dagen.
  En de foto van Roel is erg mooi geworden.

 7. Tiffany 15 februari 2017 / 08:12

  Ah ik ken dit gevoel zo goed! Ik kon gisteren met mijn vriend een middag naar de Efteling, dat was ook zo fantastisch! Niet vragen hoe ik me nu voel ? Haha. Ach het was het waard!

 8. Kelly 15 februari 2017 / 08:14

  Heerlijk om je zo te zien genieten, alleen al in het schrijven merk je dat ! Ik ben blij dat je zo’n magisch dagje hebt gehad!

 9. Charelle 15 februari 2017 / 08:19

  Wat een leuke en gezellige dag Lisanne! En je hebt gelijk, het gaat niet per se om het leuke dingen doen, maar om het gezellig samen zijn en het naar je zin hebben! (:

 10. Jacqueline 15 februari 2017 / 08:21

  Zo, wat een dag vol leuke dingen zeg! Fijn dat je er zo van hebt kunnen genieten.

 11. Ilona Wielinga 15 februari 2017 / 08:35

  Wat fijn dat je weer eens zo’n leuke dag hebt gehad! Dat is je zeker gegund 😀

 12. Aileen 15 februari 2017 / 09:20

  Wat fijn! Klinkt zeker als een heel leuke dag! 🙂

 13. Ayla 15 februari 2017 / 09:59

  Wat leuk dat je dit ook even met ons deelt 🙂 Ik word er helemaal vrolijk van!

 14. Samantha 15 februari 2017 / 10:07

  Klinkt als een fantastische dag! Wat fijn dat je zoveel hebt kunnen doen. Ik snap heel goed dat ze voor jou speciaal zijn. Ik heb namelijk MS, dus voor mij zijn bepaalde dingen ook niet vanzelfsprekend en dus geniet ik enorm veel van de “normale” dingen. 🙂

 15. Sofie 15 februari 2017 / 10:39

  Wat een heerlijke dag! Ik word blij van je enthousiasme. Je hebt veel gedaan zeg! Zo van die dagen zijn zo veel waard, dat je even “normaal” kan doen. Achteraf is het natuurlijk boeten maar mentaal is het gewoon zo fijn om er toch even uit te zijn.

 16. Ise 15 februari 2017 / 13:58

  Het is echt super om te lezen dat je hier zo van kunt genieten! Ik word er zelf ook helemaal blij van 😀

 17. Jessica J. 15 februari 2017 / 15:14

  Leuk om te lezen dat je zo intens genoten hebt. Heel erg fijn om je zo te zien lachen op de foto’s. 🙂

 18. Lydia 15 februari 2017 / 15:29

  Fijn dat je zo’n fantastische dag hebt gehad!
  Heeft mij ook aan het denken gezet hoeveel geluk ik eigenlijk heb! 🙂

 19. Irene 15 februari 2017 / 18:23

  Je hebt er optimaal van genoten en daar gaat het om. Een hele mooie dag dus! Hoop dat je gauw weer zo’n dag hebt ??

 20. Leonie 15 februari 2017 / 19:35

  Wat goed om te lezen dat je zo’n fijne dag had!

 21. Suzan 15 februari 2017 / 21:53

  Wat fijn is dat he als je voor je gevoel zoveel leuks hebt kunnen doen.
  Hopelijk worden de herstel periodes steeds korter,
  zodat je vaker zo’n magische dagen kunt hebben om lekker van te genieten.

 22. Robin 15 februari 2017 / 22:35

  Zo ontzettend fijn om te lezen dat je een leuke dag hebt gehad! Ben benieuwd naar de action spullen. Mooie foto van Roel. Ziet er zeker niet verkeerd uit ;p.

 23. Lisette 16 februari 2017 / 06:40

  Dag Lisanne,
  Wauw! Jij bent echt zo een sterke vrouw! Heel erg leuk en fijn om met dit verhaal de dag te beginnen. Op alle foto’s zie je er echt stralend uit. Hoop dat je een goede dag heb vandaag!

  • Lisanne 16 februari 2017 / 18:52

   Vandaag niet (in bed haha), maar op de dag dat ik dit opnam zeeeeker wel <3 was echt een fijne dag!

 24. Fleur 16 februari 2017 / 07:55

  Wat fijn dat je zoveel spontane dingen hebt kunnen doen! Hopelijkn komen er, na deze nasleep, meer van deze dagen voor je!

 25. Maike 17 februari 2017 / 19:44

  Wat heerlijk om zo te kunnen genieten van dit soort dingen. Het klinkt als een heel gezellige dag!

 26. Mariska 18 februari 2017 / 16:40

  Wat fijn dat je dit allemaal hebt kunnen doen zeg! 🙂

 27. Willem Meester 19 februari 2017 / 18:12

  De gewone dingen zijn niet voor niets gewoon. Als ze vervelend zouden zijn waren ze nooit gewoon geworden. 🙂

  Leuk om te lezen hoor!

 28. Sophie 20 februari 2017 / 22:49

  Zo fijn om te lezen en ik begrijp je meteen. Wellicht helemaal niet hetzelfde maar door een zieke vader weet ik hoe fijn het is om zulke kleine dingen te doen.

  Nog iets geks, ik had gedroomd dat ik bij je op bezoek was om je te helpen! Zo zie je maar weer dat je zelfs snachts in mijn hoofd blijft hangen! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.