Maizenakoekjes met gecondenseerde melk

Een heerlijk glutenvrij koekje zelf maken? Dat vind ik zelf nogal een uitdaging, ik ben geen held als het gaat om koekjes. Ze moeten voor ons namelijk glutenvrij én notenvrij zijn. Dit zette ik op social media en ik kreeg massaal de tip: maak maizenakoekjes. En dat probeerde ik, met succes. De tweede keer lukten ze nóg beter. Het recept dat ik gebruikte deel ik graag met je. Ze noemen deze koekjes ook wel Sequilhos.

Ingrediënten Sequilhos

 • 200 gram gecondenseerde melk
 • 250 gram maizena (dit is een heel pak)
 • 100 gram boter
 • snufje zout
 • Ik voegde nog wat vanille-extract toe, maar dit kun je ook weglaten!

Het recept van de glutenvrije maizenakoekjes

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Meng de boter (op kamertemperatuur) met de gecondenseerde melk
 3. Voeg aan het mengsel de maizena, het zout en de vanille toe
 4. Zorg dat dit helemaal gemengd is
 5. Nu kun je er balletjes van rollen, je kunt er ongeveer 25 van maken. Gaat dit lastig? Dan kun je het deeg nog even in de koelkast zetten tot het wat harder is. Bij mij is dit nog niet nodig geweest.
 6. Verdeel de balletjes over een bakplaat, ik heb altijd twee bakplaten nodig
 7. Afhankelijk van je oven bak je de koekjes 10 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten! Ze horen niet (te) bruin te worden
 8. Laat de koekjes afkoelen

Tip: warm zijn ze niet lekker, haha.

Eet smakelijk!

De koekjes hebben lekker weinig ingrediënten, dat vind ik een voordeel. En het is zo gemaakt! Ik ben ook wel benieuwd naar maizenakoekjes zonder de gecondenseerde melk, met een ander recept. Maar dit recept is in elk geval een succes! Heb jij weleens maizenakoekjes gemaakt?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.