Weet jij wat je wenst?

We weten allemaal prima te vertellen wat we willen, toch? Of misschien toch niet. Wat we allemaal niet willen, dat is wat we prima weten te omschrijven. En alle bijzaken, een nieuwe telefoon, een leuke avond, een lekkere lunch of een vrolijke collega. Die weten we ook prima op een rij te zetten. Maar het aller-belangrijkste, kun je dat ook formuleren?

Bron

Bij het lezen van de titel dacht je waarschijnlijk je ja, natuurlijk weet ik dat! Maar als ik je deze opdracht geef:

Zeg in 1 zin, wat je voor de nabije toekomst wenst

Kun je dat dan? Dat is misschien iets om vandaag nog even extra over na te denken.

Weten waar je mee bezig bent, waarvoor je elke ochtend wakker wordt en aan de slag gaat, waarvoor je je al die tijd inzet, dat is belangrijk. Misschien werk je wel de verkeerde kant uit? Misschien houd je je doel niet in het oog? Misschien moet je jezelf vaker aan dit doel herinneren?

Maar dan eerst dat doel formuleren. Ik ga in elk geval vandaag hard nadenken over mijn doel en waarschijnlijk komt hij dan wel op mijn visionboard bureaublad. Weet jij wat jouw doel is voor in de nabije toekomst?

DELEN:

18 reacties

 1. Charlotte 6 november 2012 / 13:26

  Leuk artikel!
  Als je over die ene vraag nadenkt dan is het inderdaad best wel moeilijk! Haha.
  Als ik het in een zin moet formuleren zou ik denk ik nu wensen dat ik slaag voor mijn examen en een goede opleiding ga doen waar ik geen spijt van krijg.
  Zoiets denk ik haha.
  xxx

 2. Yolande 6 november 2012 / 14:17

  In de nabije toekomst wil ik gelukkig zijn.

  Het maakt mij niet echt uit waar ik dan werk, met welke mensen of dat ik veel spullen heb. Mijn echte doel is dat ik kan genieten van het leven. Waar en hoe maakt me eigenlijk niet uit.

 3. Anouk 6 november 2012 / 14:57

  Mooi om eens over na te denken maar ook heel moeilijk. Ik zou een betere gezondheid wensen.

 4. Laura 6 november 2012 / 15:06

  In één zin formuleren wat ik wil is heel moeilijk. Gelukkig ben ik nu al, ik heb een super fijne familie, veel vriendinnen en een geweldig lieve vriend.. Sowieso wens ik elke dag dat dit zo blijft en ik iedereen bij me kan houden. En verder wens is succes in de dingen die ik doe, een goede baan, een fijn huis, dat allemaal 🙂

 5. mysupersweetlife 6 november 2012 / 16:11

  Ik weet wat ik voor de toekomst wens, alleen dat ga ik hier niet op internet zetten omdat het nogal persoonlijk is!
  Liefs

 6. Hester 6 november 2012 / 18:06

  Oeeh dit is een goede, maar ook een héle lastige. Ik denk dat mijn grootste wens ook is: gelukkig zijn. Maarja, dat is zo breed, en dat wil iedereen…

 7. Anne Solveig 6 november 2012 / 18:46

  Ik hoop dat ik mijn examens haal en daarmee mijn MBO-diploma, toegelaten word tot de Pabo en kan gaan studeren in een hele mooie stad!

 8. Charlot 6 november 2012 / 19:21

  Whoe, lastige vraag zeg!!
  Een wens voor de nabije toekomst.. Geld? Spullen? Auto? Vakantie? Of juist meer in de richting van Geluk, Gezondheid, Familie, Liefde….

  X Charlot

 9. Fien 6 november 2012 / 21:05

  In de nabije toekomst wil ik net zo gelukkig blijven als ik nu ben, met lieve mensen om mij heen.

 10. Boekboetiek 6 november 2012 / 21:08

  Moeilijke vraag! Ik wens dat in mijn leven en dat van de mensen waar ik van hou alles altijd goed komt.

 11. Simone 6 november 2012 / 22:13

  In de nabije toekomst wil ik een passende baan hebben. Misschien een goed idee om met die gedachte elke dag op te staan om zo weer de drive te krijgen om deze baan te kunnen vinden..!

 12. claudia 6 november 2012 / 23:12

  Een gezond lichaam, helaas gaat dat niet lukken..

  dan maar mijn studie proberen te halen!

 13. Roxanne 7 november 2012 / 14:45

  In de nabije toekomst wil ik graag afstuderen. Het kan en het lijkt voor de mensen om me heen zo’n beetje het enige waar ik mee bezig ben.

 14. Ise 7 november 2012 / 16:41

  Bij de titel dacht ik inderdaad: oh dat weet ik makkelijk. Maar zo makkelijk is het toch niet helemaal! Als ik door kan gaan zoals het nu gaat ben ik hartstikke tevreden, dus meer heb ik eigenlijk niet te wensen 🙂

 15. Ilse 7 november 2012 / 21:09

  Ik weet al een hele lange tijd wat ik wil alleen dit is voor mij erg persoonlijk! 😉

 16. bianca 8 november 2012 / 00:46

  Dat is zeker iets mooies om over na te denken en het gene wat ik het aller belangrijkste vind in mijn leven is dat ik gelukkig ben, en het idee heb dat ik alles uit het leven haal/ heb gehaald wat er in zit !! Daar probeer ik naar te streven.

 17. Linda 9 november 2012 / 17:00

  Mooi artikel, laat je weer even nadenken!

  Ik zou zelf, ook al klinkt ‘t stom en afgezaagd, wel echt gelukkig willen zijn. ‘K ben best vaak down en denk bijna altijd negatief, dus het lijkt me geweldig om blij te zijn met wat je hebt en wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.