Mijn make-up plekje in de slaapkamer

Het was een kleine uitdaging om een make-upmeubel te vinden voor in de slaapkamer. Ik wilde namelijk een kastje aan de muur bevestigen, er is alleen een kleine maar: de gordijnen. Ik wilde lades, maar deze mochten niet te diep zijn. In deze blogpost laat ik je zien welke oplossing we gevonden hebben en hoe ik dit indeel!

Het lijkt misschien alsof dit één meubel is, maar dit zijn twee wandplanken met lades, zoals ze dat zo leuk noemen. Hier hebben we er twee van onder elkaar gehangen en zo heb ik precies genoeg plek voor mijn make-up. Verder kocht ik een spiegel die precies even breed is als de hangende lades. En het krukje had ik al!

Zo heb ik een perfect plekje om mijn make-up te doen, en als we gaan slapen schuiven we het krukje eronder en kunnen de gordijnen gemakkelijk gesloten worden.

De items die je ziet:

 • Twee keer dit hangkastje via Amazon. We hebben echt heel lang gezocht naar een kastje dat niet te diep was, maar hem toch gevonden!
 • En daarboven kocht ik voor €18 deze spiegel op Soak.com die er precies boven past. Ik was wel trots op mezelf dat ik dit koopje zelf had gevonden, haha.
 • Het krukje heb ik lang geleden gekregen van een webshop die niet meer bestaat. In deze kleuren kan ik hem niet meer vinden, maar het Woood Lily krukje vind je hier met groen. Ik vind hem heel fijn omdat je het krukje kan draaien naar de juiste hoogte!

Op deze foto zie je de inhoud van mijn make-up kastje. En dan zie je ook meteen dat de lades echt niet diep zijn, haha. Maar zo past het precies, met de gordijnen én met mijn spulletjes. De verdeelbakjes die ik gebruik zijn van Action, die passen er perfect in. In de bovenste lade zit mijn make-up.

In de onderste lade zitten wat elastiekjes en mijn kwasten (en wat verdwaalde make-up, oeps).

Ik ben eigenlijk wel heel trots op hoe dit stukje van ons huis er nu uitziet! Het is een loos plekje dat we nu heel nuttig gemaakt hebben. Ik kan er lekker met daglicht mijn make-up opdoen en mijn haren borstelen.

Heb jij een speciaal plekje waar je je make-up op doet? Hoe doe jij dat?

DELEN:

5 reacties

 1. Mariska 20 september 2019 / 09:46

  Wat ziet dat er leuk uit! En het is nog redelijk budget ook zo én superhandig dat de gordijnen dicht kunnen. Heel leuk en creatief idee om het zo te doen 🙂

 2. Darina 20 september 2019 / 10:25

  Een heel leuk make up plekje! Leuk idee zo.

 3. Jacqueline 20 september 2019 / 20:11

  Wat handig opgelost zo!
  Ik heb een kaptafel in mijn slaapkamer, maar volgens mij net zoveel opbergruimte als jij nu hebt.

 4. Simone 22 september 2019 / 20:07

  Wat een leuk plekje is dat geworden! Ik hou het idee in mijn achterhoofd, al denk ik dat het niet gaat passen in onze nieuwe slaapkamer.

 5. Laura 9 oktober 2019 / 10:29

  Klein beetje jaloers!
  Ik heb een Ikea Stormjorn spiegel met ingebouwde verlichting (aanrader! Zorgt voor een gelijkmatige verlichting van je gezicht) en een Ikea Billy boekenkast waarvan ik een aantal planken gebruik voor sieraden en make-up. Als ik de boel nu opnieuw zou inrichten, zou ik de wandplanken met lades en het krukje dat je aanraad kopen. Maar ik heb geen zin om mijn spiegel te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.