Makkelijkste manieren om koffie te maken

Zelf drink ik geen koffie, maar tóch wil ik graag in mijn huis een kopje koffie kunnen zetten voor mijn bezoek. En dan het liefst zo makkelijk mogelijk, zodat ik het zelf voor mijn bezoek kan doen, haha. Ik weet bijvoorbeeld van filterkoffie écht niet hoe je het moet zetten. Gelukkig kan koffie bereiden echt héél eenvoudig en snel. Ken jij deze tips al?

manieren om koffie te maken

Volautomatische koffiemachine

De meest luxe vorm van een koffieapparaat is een volautomatische koffiemachine. Eerder zagen we deze apparaten met name in bijvoorbeeld kantoorgebouwen. Maar de laatste jaren maakt het apparaat een ware opmars in het huishouden. Misschien is het ook wel iets voor jou! Het apparaat doet eigenlijk al het werk voor je. Gooi er verse koffiebonen en water in, klik op het knopje, en meer hoef je niet te doen. Tegelijkertijd kun je uit verschillende soorten koffie kiezen bij de meeste volautomatische apparaten. De ene keer een espresso, de andere keer een lungo. De ene keer een cappuccino, de andere keer een latte macchiato. Zo kun je dus afwisselen, zónder er enige moeite voor te hoeven doen. Een droom die werkelijkheid wordt!

Mijn ouders hebben zo’n koffiemachine, de aanschaf is wat duurder, maar dan heb je ook wel heel lekkere koffie! En ook handig: er komt ook kokend water uit, als je dat graag wil. Handig voor een lekker theetje.

Koffiepads

Makkelijk én goedkoop: met koffiepads komt het beste van twee werelden samen. Je kunt trouwens nog meer besparen als je Senseo pads koopt van een alternatief merk. Het smaakt meestal net zo lekker! En hoe het werkt? Stop een pad in het apparaat en vul het waterreservoir. Vervolgens is het ook enkel een kwestie van klikken op het knopje, en even wachten tot het verse bakje koffie voor je neus staat.

Koffiecups

Koffiecups kennen een werking die vrijwel gelijk is aan koffiepads. De smaak kan wel wat verschillen: ga na wat jij het best vindt smaken. Op basis hiervan kun je je keuze maken! Nespresso is het populairste voorbeeld van cups. En ook hier kun je de bovenstaande bespaartip weer toepassen, door koffie in het apparaat te stoppen van een compatible merk. Het voordeel aan cups of pads is dat de juiste hoeveelheid koffie al aanwezig is: je hoeft je verder niet bezig te houden met het kiezen van de precieze inhoud.

Deze heb ik zelf in huis. Ik vind het makkelijk en snel. En er kan weinig fout gaan, ook erg handig voor iemand als ik.

Oploskoffie

De smaak is niet altijd even geliefd, maar heb jij het al eens geprobeerd? Oploskoffie! Je hoeft er zelfs geen koffiezetapparaat voor in huis te halen. Kook water, giet het over de oplosbare koffie heen, en roer goed door. Kies voor de klassieke koffiesmaak, zoals espresso, of ga juist voor een bijzonder smaakje, zoals latte macchiato of koffie met chocoladesmaak. Het is leuk om hiermee af te wisselen.

Koffie to go

Hoewel het voor de portemonnee misschien niet zo verstandig is om er vaak voor te zwichten, is dit van tijd tot tijd natuurlijk heus prima: haal een lekker kopje koffie to go. Bij die ene koffiezaak bij jou in de buurt, in de stad of op het station: goede koffie kun je op allerlei plekken halen. Wel extra van genieten natuurlijk. Anders had je ‘m net zo goed thuis kunnen zetten!

Hoe zet jij het liefste koffie?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

  1. Monique 30 januari 2023 / 13:27

    Ik begin de dag met een mok koffie. 🙂 Gewoon filterkoffie, dat vind ik het lekkerst. Ooit eens oploskoffie gedronken, maar dat was zo vies, het leek wel smeerolie, hahaha
    In de middag drink ik meestal thee met een beetje honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.