Een manier om online geld te verdienen

Onlangs kwam ik in aanraking met OpinieLand.nl. Dit is een website waarbij je, door vragenlijsten in te vullen, shoptegoed bij elkaar kan verzamelen! Ik heb het geprobeerd en vertel je graag over mijn ervaring.

Advertorial

Opinieland

Hoe werkt het?

Het hele concept is simpel: als je tijd over hebt, dan kun je aan de slag voor het invullen van vragenlijsten. Er wordt wel wat persoonlijke informatie gevraagd, maar jij kiest zelf wat je wel en niet wil invullen. Mocht er eens een vragenlijst zijn waarbij je meer moet delen dan je zou willen, dan kun je een vragenlijst gewoon afwijzen. Soms word je zelf ook afgewezen voor een vragenlijst, bijvoorbeeld wanneer je niet tot de doelgroep behoort of een bepaald product niet kent.

Zo kun je langzamerhand punten verdienen en uiteindelijk zijn deze in te wisselen voor cadeaubonnen bij een heleboel verschillende webshops. Ik lees nu pas dat je dit geld ook gewoon kunt laten uitbetalen via PayPal, dat is helemaal handig. Daarnaast doe je nog mee met een prijstrekking, steeds als je een vragenlijst invult verdien je een extra kans om die te winnen. Een leuke extra! Elk kwartaal wordt er €2.000 weggegeven. Je zal hem maar winnen!

Waarom kan dit geld opleveren?

Dit soort dingen klinken vaak te mooi om waar te zijn. Eerlijk: dat zijn ze vaak ook. Ik kan me die websites van vroeger nog wel herinneren waarmee je geld kon verdienen. Iedereen probeerde het, maar wie verdiende er ook echt iets? Ik niet, in elk geval, hahaha.

Waarom dit wél iets is waarmee je echt kunt verdienen? Merken willen graag door middel van jouw mening hun product of dienst verbeteren. Ze willen te weten komen hoe mensen denken! Natuurlijk zijn er veel mensen nodig voor een duidelijk beeld, daarom kunnen ze ook geen hoge bedragen geven voor een ingevulde enquete. Dit merk je ook: je gaat vooruit, maar het gaat niet zo extreem snel, je moet echt wel even aan de slag om er iets voor terug te krijgen.

70-punten-vs-prijstrekking

Twee screenshots van de site

Mijn ervaring

Zelf heb ik OpinieLand natuurlijk ook even uitgeprobeerd. Ik heb me aangemeld en ben een tijdje bezig geweest met invullen van wat gegevens (zodat ze kunnen bepalen voor welke vragenlijsten ik in aanmerking zou komen). Uiteindelijk heb ik een heleboel vragenlijsten geprobeerd in te vullen, maar vaak was ik toch niet geschikt. Dan kreeg ik wel steeds een extra deelname om mee te doen aan de prijstrekking, maar geen beloningspunten die zijn in te wisselen voor cadeaubonnen.

Uiteindelijk heb ik (denk ik) één vragenlijst volledig ingevuld en heb hier zeventig punten voor gekregen. Zoals je kunt zien rechts bij de info over de prijstrekking heb ik negen kansen om de trekking te winnen.

waardebonnen-verdienen

Hoeveel punten je minimaal nodig hebt om het te kunnen inwisselen? 1000 punten! Daar ben je wel even mee bezig, maar als je de tijd hebt, waarom niet? Het is een bezigheid waarbij je niet te veel hoeft na te denken, de vragen gaan vooral over eerste indrukken en je geeft vaak je mening. Ik ben nog geen ingewikkelde vragen tegengekomen in elk geval!

En, ga je je inschrijven? Hier kun je inschrijven voor OpinieLand België en hier vind je OpinieLand Nederland. Ik ben wel benieuwd, zijn er lezers die dit gaan proberen? Als je uiteindelijk iets hebt kunnen inwisselen, laat het me zeker even weten. Vind ik leuk!

DELEN:

10 reacties

 1. Leonie 10 mei 2016 / 21:13

  Ik vul vragenlijsten in bij GFK en TNS Nipo in ruil voor punten waar ik ook cadeaubonnen mee aan kan vragen. De rest ging me altijd te traag. Maar 70 punten voor 1 vragenlijst valt wel mee dus ik denk dat ik ook maar eens bij Opinieland ga kijken. Het gaat misschien niet heel snel, maar op die manier ontvang ik soms een bol.com cadeaubon die ik opspaar zodat ik later iets leuks kan kopen voor mezelf.

 2. Darina 11 mei 2016 / 06:39

  Ik vul vragenlijsten in van GFK in ruil voor cadeaubonnen van bijv. Bol.com. Ik zal ook eens bij Opinieland kijken, vind het altijd wel leuk om enquetes in te vullen.

 3. Tammie 11 mei 2016 / 09:43

  Ik vind het leuk om enquetes in te vullen en heb mijzelf aangemeld. Had er al eens naar gekeken maar wist niet precies wat het inhield. Door jouw artikel ga ik het gewoon proberen. En als ik het niks vind stop ik er weer mee. Nu nog even kijken wanneer ik tijd over heb hihi.

 4. Maike 11 mei 2016 / 11:05

  Ik heb het een tijdje gedaan en inderdaad best wel wat cadeaubonnen gekregen, maar wat was ik er lang mee bezig!

 5. Jantine 11 mei 2016 / 14:13

  Ik vul ook enquêtes in bij TNS NIPO en GFK. Op zich ook bij Opinieland, maar ik ben uiteindelijk gestopt. Soms zat ik een half uur enquêtes te proberen in te vullen, en elke keer hoorde ik niet bij de doelgroep – volgens mij heb ik uiteindelijk na heel veel tijd erin gestoken te hebben ook één enquête in kunnen vullen. Voor mij zijn zij dus juist zo’n typisch programma waarbij je uiteindelijk nooit aan het vereiste aantal punten zal gaan raken.

 6. Irene 12 mei 2016 / 09:54

  Ik be aangemeld bij qassa en euroclix waarbij je mailtjes krijgt en al punten ontvangt voor het openklikken van de mail. Je kan ook vragenlijsten invullen voor meer punten. Verder vul ik lijsten in bij choozz. Dat gaat echt heel erg snel en je hebt veel lijsten die je volledig kan afwerken. Ik denk dat ik mijn eerste 2 weken bezig was en al 10 euro had verzameld. Ik hou me er niet elke dag of week mee bezig maar soms als ik me verveel vul ik weer een paar lijsten in. Alle beetjes zijn mooi meegenomen toch?

 7. Irina 13 mei 2016 / 08:34

  Dit soort websites gebruikte ik vroeger wel eens, maar het gaat zo langzaam dat ik er na 2 enquêtes meestal al mee stopte, haha.

 8. Rianne 13 mei 2016 / 14:19

  Mee eens wat er al gezegd is, het invullen van enquetes levert mij te weinig op voor hetgeen wat ik er voor moet doen. Als je echt teveel tijd hebt en om geld verlegen zit kan je het natuurlijk altijd proberen. Zelf zit ik op een site waar je punten verdient met het lezen van mails en als je ingaat op de aanbieding dan krijg je meer punten. Daarnaast krijg je ook punten als via die site besteld bij webwinkels, aangezien ik nogal koopverslaafd ben verdien ik daar mijn meeste punten mee.

 9. Kim 18 mei 2016 / 19:44

  Aangemeld! Al eerder lid geweest van zo’n website, duurt vaak wel een tijdje voor je uit kunt laten betalen, maar ach zoveel tijd kost het niet haha! 🙂
  Heb al vijf vragenlijsten ingevuld en heb nu 355 punten. Wanneer kun je het uit laten betalen en wat krijg je voor 1000 punten? 😛

  Liefsx

  • Lisanne 18 mei 2016 / 20:58

   Volgens mij staat dat ook in de blogpost! Bij 1000 punten een cadeaubon (of via paypal) twv €10 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.