46 Manieren om ziploc zakjes te gebruiken

Misschien heb je het al weleens opgemerkt, maar eh… ik ben helemaal weg van ziploc zakjes. Het nogal iets raars om ‘fan’ van te zijn, maar die dingen zijn gewoon onwijs handig! Vandaag laat ik zien dat je ze op ontelbaar veel verschillende manieren kan gebruiken. Ik maakte een lijstje…

manieren-om-ziploc-zakjes-te-gebruiken

voedsel-vers-houden-ziploc-zakjes

Manieren om ziploc zakjes te gebruiken om eten op te bergen

 • Kip in goede porties in de vriezer opbergen
 • Fruit voor in je smoothie klaarmaken, invriezen, en wanneer je er zin in hebt gooi je het in de blender!
 • Verpakking van eten kapot? Ziploc zakje!
 • Maaltijden invriezen
 • Kruiden zijn prima op te bergen in zakjes
 • Thee
 • Soep in porties invriezen
 • Porties broodjes invriezen
 • Wanneer een verpakking niet goed hersloten kan kun je er een ziploc zakje omheen doen zodat het eten minder snel bederft

zeepjes-opbergen

Manieren om ziploc zakjes te gebruiken om spullen te ordenen

Ziploc zakjes zijn in sommige gevallen perfect om spullen te ordenen. Je kan ze labelen met washitape of je gebruikt een echte labelmaker, als je die hebt! Ik heb zelf een aantal ‘dozen’ waarin ik spullen opberg, maar die zijn niet dicht, dus daar komt stof in. Perfect om er zakjes omheen te doen en dan pas in de doos. Hetzelfde geldt voor kleine spulletjes die zó klein zijn dat je ze kwijt gaat raken: in de zakjes ermee!

 • Oorbellen
 • Pennen en stiften die je weinig gebruikt
 • Paperclips
 • Cadaulabels
 • Stickers
 • Kleine knutselspulletjes
 • Medicijnen
 • Legpuzzels
 • Zeepjes (zo raken ze ook niet hun geur kwijt, aanrader!)
 • Wax tarts
 • Wenskaarten op soort sorteren
 • Panty’s
 • Buitenlands geld (zo gaat het niet allemaal door elkaar zitten)
 • Knutselpapier
 • Kabeltjes! Dit is voor mij echt een lifesaver. Bij mij gaat alles door elkaar heen zitten. Ik ben zo’n persoon die alles in een lade gooit waardoor de kabeltjes op mysterieuze wijze in elkaar verstrengeld raken en nooit meer los komen. Allemaal in zakjes, dan heb je dat probleem niet meer!

cupcakes-nommie

Cupcakes versieren met een ziploc zakje! Bron

Andere praktische maniertjes waarop ziploc zakjes onwijs goed van pas komen

 • Wanneer je gaat vliegen: deel alles in in ziploc zakjes! Sowieso alles in je toilettas en alles wat kan gaan lekken. Maar ook bijvoorbeeld ondergoed kan prima in een grote ziploc tas!
 • Perfect om koekjes in te pletten/verkruimelen wanneer dat nodig is voor een recept
 • Spullen in opbergen zodat het niet stoffig wordt
 • Als je een goed waterdicht zakje hebt, dan kun je je telefoon erin stoppen en is hij waterdicht! Je kunt je touch screen telefoon dan nog wel gebruiken, maar je hoeft niet meer bang te zijn voor waterschade. Wel alleen doen met een écht goed zakje natuurlijk. Tim doet dit altijd wanneer hij gaat hardlopen!
 • Deeg kneden
 • Wanneer je geen spuitzak hebt om bijvoorbeeld je cupcakes te versieren kun je een hoekje van een ziploc zakje af knippen en deze als spuitzak te gebruiken! Voor creme op cupcakes maak je een groot gat, voor het schrijven van een tekst op een taart kun je en mini gaatje maken.
 • Wat ik weleens doe: wanneer ik een DIY bedacht heb die ik niet meteen kan uitvoeren, dan pak ik een zakje, stop ik daar alle spulletjes in en doe ik er een briefje in met wat ik exact wilde maken en wat ik eventueel nog nodig moet kopen om het te kunnen maken
 • Maak een setje met dingen die je altijd bij je wil hebben. Denk aan dingen als pleisters, paracetamol of andere medicijnen, een briefje met geld, een veiligheidsspeld, tampons, bedenk het maar! Een soort ‘in geval van nood’ tasje. Zorg dat je in elke tas zo’n zakje hebt zitten of verplaats het zakje steeds van tas naar tas zodat je hem altijd bij je hebt!
 • Wanneer je gaat verhuizen: gebruik ook zeker ziploc zakjes! Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van je kruiden, maar ook aan andere kleine spulletjes.
 • Stop je gummen in zakjes, zo drogen ze niet uit

sieraden-setje-meenemen

Manieren om ziploc zakjes te gebruiken om spullen te vervoeren

 • Wattenstaafjes voor in je toilettas: in een ziploc zakje
 • Nootjes, snoepjes, allemaal precies zo veel als je nodig hebt. Kan allemaal in ziploc zakjes!
 • Medicijnen kunnen perfect vervoerd worden in zakjes
 • Wanneer je sieraden in een zakje stopt heb je minder kans om ze kwijt te raken wanneer je ze meeneemt
 • Ontbijtgranen, handig wanneer je wilt ontbijten onderweg, of op school of werk. Zo hoef je die niet meteen in je yoghurt of melk te doen en worden ze niet zacht!
 • Brood of wraps
 • Goudvissen
 • Koekjes
 • Fruit, druiven bijvoorbeeld
 • Maandverband en/of tampons
 • Dingen die kunnen lekken: altijd in een ziploc zakje!
 • Aantekeningen van bijvoorbeeld een bepaald vak die je hebt gemaakt op verschillende blaadjes

Gooi je zakjes niet zomaar weg na een keertje gebruiken, vaak kun je veel vaker met een zakje doen! Afhankelijk waarvoor je het hebt gebruikt uiteraard.

Ziploc zakjes zijn te koop bij AH, IKEA en soms als je oplet vind je ze ook weleens in bepaalde budget stores. Het goedkoopste vind je ze echter op Ebay, daar kun je precies de formaten bestellen die je nodig hebt!

Gebruik jij ook weleens ziploc zakjes? Waarvoor gebruik jij ze?

51 reacties

 1. Kelly Caresse 30 oktober 2014 / 07:12

  Wat een super leuk en handig artikel! Ik vind de ziploc zakjes van ikea in verschillende maten ideaal. Ik gebruik ze vooral om eten in te bewaren en in de vriezer. Wat een handig idee om er cupcakes mooi mee te versieren! Ideaal als mini spuitzakje 🙂

 2. Marion 30 oktober 2014 / 08:23

  Ik moest echt zo lachen toen ik de titel las. Ik dacht alleen maar: Woooooohw, 46?????

 3. Anneleen 30 oktober 2014 / 08:57

  Dit zijn inderdaad heel handige zakjes! Leuk artikeltje!

 4. Elize 30 oktober 2014 / 09:08

  Haha! Ik dacht ook vooral ‘wauw 46!!?’
  Maar inderdaad, ze maken het leven een stukje makkelijker haha!

 5. Vanessa 30 oktober 2014 / 09:18

  Handig artikel! Ik gebruik zulke zakjes vooral om dingen in te vriezen. Als ik op vakantie ga, dan steek ik er al mijn verzorgingsproducten in zodat het minder kwaad kan als ze zouden lekken. Verder gebruik ik ze eigenlijk weinig, maar als ik je lijstjes lees, dan ga ik daar direct verandering in brengen zie! 🙂

 6. Yvonne 30 oktober 2014 / 09:31

  Hier thuis gebruiken we ze alleen om eten in portie-verpakkingen in te vriezen. Handig lijstje!

 7. Manon 30 oktober 2014 / 09:44

  Ik gebruik die dingen ook echt OVERAL voor. Heb ook alle soorten en maten die je maar kunt vinden haha. Ik gebruik ze zelfs om mijn potje urine in te doen als we naar de verloskundige moeten hahaha.

 8. Tamarah 30 oktober 2014 / 09:55

  Wat een superhandig artikel! Ik houd wel van ordenen dus de tips daarover vind ik het leukst. Zelf gebruik de zakjes alleen om mijn eten in te vriezen. Ohw ja, ik heb zo’n zakje ook gebruikt om alle tiewrappen bij elkaar te houden!

 9. angelique 30 oktober 2014 / 10:24

  Goede tips! Bij sommige dingen had ik niet eens nagedacht!

 10. Nans 30 oktober 2014 / 10:35

  Ik gebruik zulke zakjes de hele dag door 🙂

  Nog een leuke tip: je kan je fototoestel in een Ikea-ziplock-zakje stoppen en onderwaterfoto’s nemen 🙂

  Nans

 11. Annemijn 30 oktober 2014 / 10:37

  Wat een grappig artikel. Je hebt me weer op ideeën gebracht! Zoals zo’n zakje gebruiken als spuitzak. Heel handig!

 12. Simone 30 oktober 2014 / 10:45

  Ik heb echt een verzameling aan zip-lock zakjes. Ooit (op ebay) gekocht voor mijn sieraden hobby.

 13. Katrien 30 oktober 2014 / 11:01

  Leuk! Die cupcakes versieren met zo’n zakje, wat een super idee! 🙂

 14. Manon 30 oktober 2014 / 12:08

  Woow, wat ontzettend veel manieren! Echt waar, hoe bedenk je het? Ik gebruik ze namelijk helemaal niet. Als ik ze voor een van die redenen grijp ik gewoon naar een simpel boterham zakje. Al met al zijn die zakjes best handig 🙂

 15. Michelle 30 oktober 2014 / 12:17

  Oh wat heerlijk dit, echt. Je vindt het misschien een beetje vreemd, je liefde voor deze zakjes, maar echt: je steekt mensen aan! I love it! Goudvissen in je ziplockbags, perfect!

 16. Janske 30 oktober 2014 / 12:37

  Ik gebruik ze ook overal voor… Ik hou van die zakjes ☺
  Leuk artikel!

 17. Joyce 30 oktober 2014 / 13:19

  Handig artikel, ik gebruik ze ook werkelijk overal voor! haha

 18. Shaz 30 oktober 2014 / 13:26

  Wat leuk om te zien dat ik niet de enige fan bent van zulke zakjes! Als ik op vakantie ga, dan zet ik mijn make-up in deze zakjes, zodat alles bij elkaar blijft. Mocht een tube kapot gaan oid dan zit niet mijn hele koffer onder.

 19. Mandy 30 oktober 2014 / 14:47

  De ziploc zakjes van de Ikea zijn echt perfect!! Ik gebruik ze ook overal voor. Ik vind ze vooral met vliegen handig.

 20. Kirsten 30 oktober 2014 / 15:03

  Die met de cupcakes is echt geniaal! Nooit op die manier over nagedacht. Voor de rest heb ik eerlijk gezegd niet zoveel met ziploc zakjes, alleen op vakantie voor m’n shampoo en snoepjes.

  Al zit ik nu wel te bedenken dat ziploc zakjes handig zijn voor m’n sieraden die vrijwel altijd in de knoop gaan zitten, dus ik ben bang dat je me aan het aansteken bent met deze ziploc-trend :’D Tijd om een ziploc-facebookpagina aan te maken Lisanne, haha!

 21. zomersproetje 30 oktober 2014 / 16:44

  Ik gebruik ze voornamelijk voor het uit elkaar houden van mijn kettingen! Ideaal. Ook voor op vakantie om lekken van flesjes ofzo tegen te gaan.
  Jouw tip van de zeepjes ga ik proberen! Ik had een paar geurzeepjes los in mijn la (met de originele plastic pakking er nog omheen), maar de geur begon minder te worden en de zeepjes vochtig. Hopelijk werken de zakjes! Thanks!

 22. Kaya-Quintana 30 oktober 2014 / 17:13

  Het ziet er handig uit maar ik maak toch liever gebruik van bakjes omdat je daar beter mee kan stapelen.

 23. Miss Happinez 30 oktober 2014 / 18:22

  Super handig artikel! Er staan erg veel tips in, dus die ga ik zeker gebruiken.

 24. Audrey 30 oktober 2014 / 18:26

  Leuk lijstje! (of zeg maar gerust: lijst!). Ik gebruik ze ook voor mijn haarelastiekjes en speldjes. Raak je ze veel minder snel door kwijt 🙂

 25. Miriam 30 oktober 2014 / 18:42

  Ahhh, handig! Ik heb ze in de la liggen, maar gebruik ze eigenlijk nooit. Vanaf nu dus wel 😉

 26. Miriam 30 oktober 2014 / 18:44

  Waar ze trouwens ook handig voor zijn, is inderdaad haar speldjes of kleine oorbellen. Bedenk ik me net, dat doe ik dan weer wel ;p

 27. Maaike 30 oktober 2014 / 18:46

  Oke, dit lijkt me dus vet handig! Ik moet ze ook maar gaan aanschaffen!

 28. Iris 30 oktober 2014 / 19:51

  Deeg kneden doe ik ook in een plastic zakje, ik heb een hekel aan dat gewroet in het deeg met mijn handen. Die ziploc zakjes van de Ikea zijn best leuk trouwens.

 29. José @ENOY! The Good Life 30 oktober 2014 / 21:26

  Wat moeten we zonder ziploc zakjes 🙂 Vooral de zakjes van de Ikea zijn ideaal en sterk. Ik gebruik ze voornamelijk om eten in te vriezen in mooie platte porties. Maar vlees of vis marineren in de zakjes gaat ook perfect. In jouw overzicht staan een hoop nieuwe gebruikstips. Leuk artikel!

 30. Jana 30 oktober 2014 / 21:39

  Wat een leuke tips allemaal om ziplock zakjes te gebruiken 😀

 31. Frederique 30 oktober 2014 / 21:39

  Herkenbaar. Hier zijn ze voornamelijk in gebruik in de legobakken, waardoor de lego ietwat gesorteerd zit 😉

 32. Meandra 30 oktober 2014 / 22:43

  Haha dat zijn een hoop manieren! Leuk artikel, ik moet ze ook maar eens aanschaffen 😉

 33. Diana 30 oktober 2014 / 23:20

  Ha, wat een handig artikel. Ik vind je tip over het maken van een spuitzak van de ziploc echt briljant!

 34. Ilse 31 oktober 2014 / 00:12

  Ik gebruik dit soort van zakjes nooit eigenlijk. Om dingen in te vriezen gebruik ik gewone diepvrieszakjes met zo’n plastic lintje. Op het werk gebruiken we ze dan weer wel.

 35. Manwai 31 oktober 2014 / 00:30

  heel leuk. Ik vroeg mij alleen af of je deze zakjes kan wassen en vaker kan herbruiken (eten). Of is het net als boterham zakjes dat je na 1x moet weggooien?

  • Lisanneleeft 31 oktober 2014 / 01:34

   Ligt er een beetje aan wat je ermee doet en wat de kwaliteit is van de zakjes! Meestal kun je ze gewoon meerdere keren gebruiken 🙂

 36. Karlijn 31 oktober 2014 / 14:54

  Weet je hoe handig! Ik wist wel dat je er veel mee kon doen, maar zo veel?! Ik gebruik ze zelf vooral veel voor soep, brood en koekjes. Voedsel dus. Maar ik ga het nu zeker gebruiken voor kabeltjes en sieraden. Voor een panty is het inderdaad ook handig. Ik kocht laatst een shirtje bij de HEMA en die zat ook in zo’n soort zakje. Daar heb ik mijn panty’s in gestopt, eigenlijk hetzelfde dus 🙂

 37. Chantal 31 oktober 2014 / 20:16

  Hier hebben we ze ook altijd in huis. Zo handig! Gebruik ze ook regelmatig als boterhamzakje, aangezien je ze lekker vaak kunt gebruiken 🙂

 38. Lenneke 31 oktober 2014 / 22:05

  Wow, 46 manieren :’) Ik gebruik ze echt nooit!

 39. Eline 4 november 2014 / 09:53

  haha je bent wel echt fan van die dingen XD Ik gebruik ze alleen om eten te bewaren/ in te vriezen!

 40. ibolya 23 januari 2015 / 11:45

  Zo handig, ik gebruik het al jaren zelfs voordat in nederland verkrijgbaar was, voor alles en nog wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.