TIP: Masking tape bij de Action (+inspiratie!)

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet. Maar op dit moment is masking tape (ook wel washi tape genoemd) helemaal hip. Het is een soort plakband met een leuk printje, maar dan is het van papier en kun je er ook op schrijven. Goed, je kunt er heel erg veel mee, dat ga ik laten zien. En uiteraard laat ik mijn masking tapes laten zien!

masking-tape-action

washitape-inspiratie

Bron, bron, bron, bron, bron bron

Wat is masking tape?

Hieronder heb ik een aantal foto’s bij elkaar gezocht om te laten zien wat masking tape is en wat je ermee kunt doen. Zoals je ziet is het erg fijn speelgoed voor de creatievelingen onder ons! Dus cadeautjes inpakken, labels maken, de muur versieren, dingen ophangen, of gewoon een mooi kunstwerk maken. ‘t Kan allemaal! En ‘t fijne van masking tape is dat het geen lelijke plakresten achterlaat, hierom ben ik bijvoorbeeld al meerdere keren foto’s tegen gekomen waarop kastjes met masking tape versierd waren!

Waar wordt masking tape verkocht?

Nu waren de masking tapes eerst slecht verkrijgbaar, af en toe kwam je ze eens in de winkel tegen. Nu zie je ze op steeds meer plekken opduiken! De Hema heeft een aantal onwijs leuke tapes in het assortiment en ook bij de V&D verkopen ze tegenwoordig masking tape. Nu is dat allemaal leuk, maar een nadeel is dat ze nog vrij duur zijn in deze winkels. Ik werd even heel blij toen ik vernam dat ze ook bij de Action masking tape gingen verkopen!

eerste-nederlandse-blog-washitape

Bij de Action worden de rolletjes per 2 verkocht voor 0,79 euro. Mijn dikkere rollen (paars en roze) zijn van de V&D.

Zoals je ziet heb ik nu een mooie collectie! Een manier waarop ik mijn masking tape gebruik zie je op de foto rechtsonder, als labels voor mijn lades!

Kende jij masking tape al? En gebruik je het zelf ook weleens en waarvoor dan? Of is het niets voor jou?

42 reacties

 1. Kelly Caresse 8 maart 2013 / 07:07

  Wat een leuk idee! Ik heb ze wel veel in winkels voorbij zien komen en mensen die snailmail naar elkaar sturen gebruiken dit volgens mij ook, maar ik wist niet zo goed hoe je het dan kan gebruiken 🙂 handig dit!

 2. Danique 8 maart 2013 / 07:18

  Ik was dinsdag nog bij Action, speciaal voor de masking tape. Helaas, niets te vinden!

  • Lisanneleeft 8 maart 2013 / 11:08

   Jammer zeg! Ik kon ze eerst ook niet vinden, maar uiteindelijk lagen ze bij de knutselspullen en de kaartjes enzo 🙂
   Maar het kan natuurlijk dat ze het niet in alle Actions hebben, wel stom 😛

 3. LounaBeauty 8 maart 2013 / 07:35

  Ahww die zijn leukkk!!! 🙂 Super schattig. Vind ook super handig, kan ik goed gebruiken in mijn klasje 🙂

 4. Ashleey 8 maart 2013 / 07:40

  Ik wist alleen dat ze het hadden bij de Hema maar deze zijn echt veel leuker! Super leuk Lisanne!

 5. Tara 8 maart 2013 / 07:51

  Wat grappig, ik gebruik het niet omdat ik niet van de vrolijke kleuren ben. Vooral van zwart, rood ect. maar het is wel leuk om te zien hoe creatief je ermee kan zijn!

 6. Stephanie 8 maart 2013 / 08:20

  Ik ben dol op masking tape, je kan er echt hele leuke dingen mee doen en het ziet er lekker vrolijk uit. Ik heb de action bij mij in de buurt al leeg gehaald hihi.

 7. Suzanne 8 maart 2013 / 08:21

  Zoals je misschien al wel had gezien, heb ik ook flink ingeslagen! Echt te gek! Ze plakken niet zo goed als echte masking tape maar goed genoeg om er veel mooie dingen mee te maken.

 8. Emmy 8 maart 2013 / 08:34

  Yay! Ik wist niet dat de action ze nu ook verkocht! Binnenkort maar eens binnenwippen dus…

 9. Marianne 8 maart 2013 / 08:55

  Action is zo’n leuke winkel! De tape ken ik, je kan er zulke leuke creatieve creaties mee maken:)

 10. Jennifer 8 maart 2013 / 09:14

  Hihi, ik heb ze natuurlijk ook allang gehaald. Ze zijn zo leuk! Van die poststempels heb ik er natuurlijk twee gehaald, van de rest gewoon één. Of de rest … vooral van de rolletjes die ik leuk vond. Volgens mij heb ik er wel een paar laten liggen..

 11. nikita 8 maart 2013 / 09:48

  oeh zo leuk, die ga ik ook halen !

 12. Femke 8 maart 2013 / 11:09

  Gaaf! Ik hou van washitape! hiervoor ga ik zo snel mogelijk even naar de action rennen, zo goedkoop!

 13. Natasja 8 maart 2013 / 11:17

  Leuk!! Deze ga ik zeker even oppikken bij de Action, die vullen mijn verzameling goed aan. 😀

 14. Roxanne 8 maart 2013 / 11:50

  Ik kende het al. Mijn eerste 2 rolletjes nam ik mee uit Finland en nu heb ik ook wat online besteld en de Action leeg gekocht! 🙂 Ik had al lades vol met decotape (wat dus wel van plastic is) en daar versierde ik de achterkant van mijn postpapier mee als ik brieven schreef, dat doe ik nu ook met masking tape. Het is lekker vrolijk. Verder heb ik er nog niets aparts mee gedaan.

 15. Danielle 8 maart 2013 / 11:55

  Ziet er leuk uit. Weet alleen nog niet of ik het gebruiken ga.

 16. Anouk 8 maart 2013 / 11:57

  Ondanks dat ik masking tape enorm handig en mooi vind, heb ik maar drie verschillende, haha. Leuk!

 17. Anouk 8 maart 2013 / 13:13

  Volgens mij heb ik deze van de hema, alleen wist ik niet dat het zo heette.. haha!

 18. Kimberly 8 maart 2013 / 13:50

  Ik heb er een paar dagen geleden ook flink wat gekocht bij de Action! Ze zijn zo leuk en vrolijk 😀

 19. Swaen 8 maart 2013 / 14:39

  Die van de action wil ik nog graag halen, binnenkort even doen!
  Liefs, Swaen

 20. Lidewij 8 maart 2013 / 15:07

  Wat grappig, die tape! Ik had er wel eens wat over gelezen/van gehoord, maar nog nooit gebruikt. Dat met die lamp is best een leuk idee, en die sterretjes-tape vind ik helemaal super 🙂

 21. Ilse 8 maart 2013 / 16:16

  Wat een leuke ideeën zeg. 🙂 Ook erg leuk voor cadeautjes.

 22. Debbie 8 maart 2013 / 22:54

  Door iedereen die het er over heeft wordt het steeds moeilijker niet naar de Action te gaan om te kijken of er nog wat is… Maar heb met mezelf afgesproken deze maand geen onnodige dingen te kopen en daar ga ik me dus aan houden.

 23. Gerrianne 9 maart 2013 / 13:45

  Haha, dit is fun! Ik zag toen straks bij iemand anders ook deze tip staan, maar had er bij gezet dat ik dacht; wat moet je er mee? Dat wist ik nooit. Nu ik dit zie, wat ziet het er onwijs leuk uit! Maar sowieso, tape’s vond ik dan altijd wel heel schattig.

 24. Marije 9 maart 2013 / 14:08

  Superleuk! Ik vond ze ook altijd best wel duur, maar nu ze bij de Action zijn ga ik ook eens kijken. 😀 Goede tip!

 25. Rosalie 9 maart 2013 / 15:17

  Ik kende Masking Tape wel al maar heb het nog nooit gekocht, ik vergeet het meestal om te kopen of vind het gewoon minder belangrijk. Echter vind ik deze post erover wel heel leuk 🙂

 26. suzanne 9 maart 2013 / 19:20

  Ik kende het al ja. Zelf heb ik gisteren ook met de rolletjes in mijn hand gestaan. Ik kwam erachter dat mijn pinpas nog in mijn andere tas zat. Dus kon ik weer naar huis:(. Toch wil ik ze gaan kopen.

 27. Lianne 11 maart 2013 / 10:14

  Ik ken het van een artikel uit de flow! (:

 28. Bubble Gum Tape 13 mei 2013 / 17:25

  De Actions leggen ze op verschillende plekken in de winkel, de ene bij de knutselspullen, de andere bij het inpakpapier, weer de andere Actionwinkel had het bij de kinderspullen (stickers, boeken, kraaltjes…). Even zoeken, of even vragen, maar ze hebben ze nog! Heb ze toen in maart gekocht, maar zag ze nu weer liggen! 😀

 29. kvgr 13 mei 2013 / 21:58

  Superleuk en supervrolijk. Maar de Action masking tape plakt niet zo heel goed 🙁 Ik had er een kadootje mee ingepakt maar al voor vertrek stonden alle randen weer open met het tape er los aan…. grrrmbl. Dus in het vervolg met gewoon plakband vastplakken en de masking tape puur voor versiering gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.