Maskingtape DIY #1: Notitieboekjes versieren!

De komende paar dinsdagen zal je op Lisanneleeft.nl een maskingtape DIY vinden! Omdat we inmiddels overal in de winkels leuke maskingtapes kunnen kopen, maar je je vaak afvraagt: wat kan ik daarmee doen? Behalve het als leuk plakband gebruiken zijn er zo veel creatieve dingen die je ermee kan doen! Ik ben aan de slag gegaan met maskingtape en heb een heleboel creatieve dingen gedaan met de washi tapes die ik in huis heb. Vandaag laat ik mijn notitieboekjes aan je zien… Heel makkelijk om te maken, maar het resultaat is super leuk!

washi-tape-diy-notitieboekjes

Notitieboekjes versieren met maskingtape, wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je maar twee dingen nodig! Namelijk:

diy-notitieboekjes

Basic notitieboekjes. Mijne kocht ik bij de Action. Lekker betaalbaar! Eigenlijk vind je overal wel van zulke basic notitieboekjes en wie weet heb je er zelfs nog wel een paar in huis liggen!

masking-tape-diy

Maskingtape! Deze kun je tegenwoordig ook overal vinden. Op verschillende webshops, bij Hema, Wibra, Xenos, Action, V&D, noem het maar op. De rolletjes die je hierboven ziet zijn mijn nieuwste aanwinsten, deze zijn van de Hema!

Hoe ik mijn notitieboekjes heb versierd!

masking-tape-diy-notitieboekjes

Als eerst heb ik diagonale streepjes tape op het boekje aangebracht. Ik heb lichtjes met een potlood eerst streepjes getekend zodat ik zeker zou weten dat ze recht werden, maar eigenlijk kan dit ook wel uit de losse hand. Ik denk dat dit mijn favoriet van de drie is!

Leuk is dat: de simpelste dingen geven vaak het leukste resultaat!

washi-diy-notitieboekjes2

Verder maakte ik dit boekje voor mijn ‘blog notes’, hierbij gebruikte ik ook een maskingtape van de Action.

streepjes-washitape

En als laatste, deze met verticale streepjes! Bij deze zie je helemaal het bruine papier niet meer, dit heeft ook wel wat. Deze vind ik ook heel erg goed gelukt!

washi-diy-notitieboekjes

Dus… dat waren de drie boekjes die ik met maskingtape versierd heb. Ik hoop dat je dit een leuke maskingtape inspiratie vond! Heb jij nog andere leuke ideetjes voor het versieren van notitieboekjes met washitape?

45 reacties

 1. Claudia 2 september 2014 / 06:32

  Jeetje, wat simpel maar toch zo’n leuk effect! De streepjes en de compleet bedekte zijn mijn favorieten. Vooral die laatste vind ik echt heel tof, het ziet er nog erg professioneel uit ook, haha! Ben benieuwd naar de rest van de washitape DIY’s 🙂
  Claudia blogde laatst over… Mijn doelen voor de aankomende maand: September 2014

 2. Marieke 2 september 2014 / 07:17

  Super leuk effect! Ik heb gewoon nog steeds geen masking tape in huis, maar telkens als ik er blogs over lees, word ik er wel enthousiast van!
  Marieke blogde laatst over… VLOG #1 | Antwerpen

 3. Chantal 2 september 2014 / 08:22

  Ik ben laatst bezig geweest met zelf een kookboekje maken vol recepten die makelijk lactosevrij zijn te maken. Heb er veel masking tape voor gebruikt, maar wist niet goed wat ik met de buitenkant van het boekje moest. Ik heb nu in ieder geval inspiratie!
  Chantal blogde laatst over… Gezien, gelezen, gedaan juli en augustus

 4. Anneleen 2 september 2014 / 09:08

  Wat mooi! Ik vind het boekje met de diagonale streepjes het leukst!

 5. Femke Steketee 2 september 2014 / 10:56

  Ja! Maskingtape, ik moet het hebben! Ben wel zo’n persoon die dan een beetje doorslaat en straks het hele huis ermee volplakt! 😉

 6. Lieke 2 september 2014 / 11:09

  o, leuk gelukt zeg!! Ik ben onlangs begonnen met een art journal (soort visueel dagboek). Denk dat die masking tape daar ook wel goed van pas kan komen! Leuk! Liefs,
  Lieke blogde laatst over… Every inch of you is perfect

 7. Cindy 2 september 2014 / 11:53

  Ik heb laatst voor het eerst washi tapes gewonnen én gekocht. Alvast voor mijn jaaragenda van volgend jaar haha. Leuk dit, simpel maar doeltreffend!
  Cindy blogde laatst over… De balans kwijt..

 8. Melissa Charlotte 2 september 2014 / 14:07

  Leuke ideetjes! Ik heb zelf zo’n map met elastiek gekocht om te versieren met washitape en ik gebruik het ook in m’n agenda.
  Melissa Charlotte blogde laatst over… Personal Update

 9. Nicky 2 september 2014 / 15:50

  Leuk gedaan en mooie tape heb je gebruikt! Ik plaatste laatst ook een DIY voor washi tape notitieboekjes op mijn blog, het is zo simpel en geeft zo’n leuk resultaat! En met boekjes en tape van winkels als Action ook nog eens low budget. Ben benieuwd naar je andere DIY’s 🙂
  Nicky blogde laatst over… Pindakaas snack reepjes

 10. Ilse 2 september 2014 / 21:11

  Jaaaay! Mooi item, want I luvs washi! Zelf gebruik ik ze voor de binnenkant van m’n bulletjournal. Het heeft dezelfde functie als tabbladen. Hoewel ik er de maanden wel door kan onderscheiden, steken ze niet echt uit aan de zijkant. Ik vind het wel fijn werken!


  Ilse blogde laatst over… Tag: Social Media Book

 11. Quincy 5 september 2014 / 23:31

  Creatief! Je moet het maar in je hebben om zoiets te bedenken. Soms koop ik kant-en-klare via een webshop in China. Geeft overigens wel leuke inspiratie!
  Quincy blogde laatst over… Beginnen met afvallen

  • Dieuwke 8 september 2014 / 21:06

   Leuk! Ik wil binnenkort ook iets leuks plakken op de kinderkamer van mijn dochter. Dus als je nog ideeën hebt voor aan de muur… 😉

 12. Sandra 13 september 2014 / 15:40

  Leuke ideetjes! Ik heb dezelfde notitieboekjes maar uit de Hema, deze week nog maar eens op zoek gaan naar wat masking tape want ik heb er nog niet zoveel :).
  Sandra blogde laatst over… Kiehl’s: producten & wishlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.