Maskingtape DIY #2: Washitape in een lijstje!

Soms zie ik weleens een mooi lijstje, maar heb ik geen geschikte foto voor de plaats waar ik hem wil hangen. Of ik heb een aantal foto’s die samen nogal grauw ogen, dat er ook wel wat kleurige foto’s bij mogen! Dat probleem is vanaf vandaag opgelost, want met maskingtape maak je super leuke, vrolijke kunstwerkjes voor in een fotolijstje!

masking-tape-in-een-lijstje

Benodigdheden voor washitape in een lijstje

 • Een fotolijstje
 • Maskingtapes in kleuren en printjes die goed passen bij de plaats waar jij je lijstjes wil plaatsen
 • Een vel papier in de vorm van je lijstje (of je knipt hem op maat, dat kan ook!)

maskingtape-diy-inspiratie

Wat ik heb gedaan: het papier gebruikt dat al in het lijstje zat en daar omheen een simpel wit A4tje gevouwen zodat ik een witte achtergrond had. Washitape wil soms nog weleens wat transparant zijn, dus dat is belangrijk!

Vervolgens kun je het tape erop plakken op de manier die jij leuk vindt! Ik vind streepjes heel leuk en lekker simpel. Ik heb eentje gemaakt met vrolijke neon kleurtje en eentje met meer girly tapes in het roze. Zo zie je hoe verschillend het er uiteindelijk uitziet, terwijl je precies hetzelfde hebt gedaan, alleen met andere maskingtapes!

Als je hele papier vol is kun je hem in het lijstje stoppen en ben je klaar.

twee-lijstjes-met-maskingtapeEn dit is hoe het is geworden… ik vind het heel leuk geworden! Perfect om een plekje in huis op te fleuren.

Heb jij veel fotolijstjes in huis? En heb je daar alleen maar foto’s in zitten, of maak je ook gebruik van zulke creatieve kunstwerkjes om het geheel op te vrolijken?

22 reacties

 1. Frederique 9 september 2014 / 07:47

  Leuk idee! Ik ken iemand die de standaard foto’s erin laat zitten!

 2. Kelly Caresse 9 september 2014 / 08:08

  Wat een slim en origineel idee, ik had er nog niet eens aan gedacht om het op die manier voor decoreren te gebruiken, ik gebruik het vooral om mijn organizer op te fleuren haha

 3. Maaike 9 september 2014 / 08:10

  Wat een leuk idee! Zelf lijkt het me geweldig om te gebruiken bij een fotoboek ofzo

 4. Amélie 9 september 2014 / 08:27

  Leuk! Zelf heb ik een wand met allemaal zwart-wit kaarten.

 5. Miranda 9 september 2014 / 09:17

  Wat leuk he! Washi tape is zo lekker veelzijdig. Je hebt er een vrolijk geheel van gemaakt!

 6. Manon 9 september 2014 / 09:32

  Wat een schattig idee weer 🙂 Staat ook lekker vrolijk!

 7. Chantal 9 september 2014 / 09:37

  Wat een leuk idee om op een simpele manier een plekje op te fleuren!

 8. Dagmar 9 september 2014 / 09:45

  aah dat staat echt feestelijk en sfeervol, superleuk!

 9. Simone 9 september 2014 / 09:57

  Wat een leuk idee! Staat heel erg leuk 🙂

 10. Denise 9 september 2014 / 10:46

  Ah wat ziet dit er super leuk en vrolijk uit! <3

 11. Jenny 9 september 2014 / 11:05

  grappig! Wij hebben in onze lijstjes leuke foto’s van ons zelf.

 12. Shaz 9 september 2014 / 11:57

  Wat een leuk idee! Ik vind die met de schuine strepen het leukst.

 13. Manon 9 september 2014 / 12:57

  Wat een super leuk idee, ziet er vrolijk uit.

 14. Sanne Marlijn 9 september 2014 / 13:53

  Onwijs leuk en vrolijk zeg! Ik zou ook zo graag nog wat meer kleur in mijn huis willen maar mijn vriend is er een beetje op tegen.. We hebben nu een schilderij hangen maar that’s it. Ik vind juist dit soort zelfgemaakte dingetjes zo leuk!

 15. Linda 9 september 2014 / 14:19

  Wat leuk! Staat lekker vrolijk 🙂
  Ik heb veel fotolijstjes in huis, momenteel vooral met foto’s erin en een aantal met van die leuke kaarten van Ikea 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.