Maskingtape DIY #3: Vrolijke vaasjes maken met washitape!

Dit is een DIY die al eeuwen op mijn ’to do’ lijstje staat: vaasjes versieren met maskingtape! Het is zo simpel, maar waarom heb ik dit nooit eerder gedaan? Het resultaat is verrassend leuk!

maskingtape-vaasjes1

maskingtape-vaasjes-maken-benodigdheden

Benodigdheden – vrolijke vaasjes maken met maskingtape

 • Vaasjes die je kan gebruiken om te versieren. Je kan natuurlijk simpele vaasjes gebruiken van Action of IKEA, maar je kan ook eens in je voorraadkastje kijken. Jampotjes zijn voor deze DIY ook erg geschikt!
 • Maskingtape

That’s it! Heerlijk, zo simpel, haha.

diy-vaasjes-maskingtape

Hoe je ze moet maken? Hoe jij wil! Ik heb zelf gekozen voor een simpele variant: gewoon het tape er twee keer (en drie keer) omheen draaien. Ik vind ze leuk geworden zo! Nog een aantal foto’s waarop je kan zien hoe ze geworden zijn:

diy-vaasjes-met-maskingtape
maskingtape-vaasjes2

diy-maskingtape-potje

Ook maakte ik nog een andere variant. Erg leuk om dit met een jampotje te doen en er een pennenhouder van te maken! Ik denk dat mijn weckpotjes ook niet meer veilig zijn… die krijgen ook een mooi versiersel, haha!

diy-vaasjes-met-maskingtape-versieren

Dus… ik ben heel erg blij met mijn nieuwe vaasjes!

Het is zó simpel, maar ik heb nooit de tijd genomen om het daadwerkelijk te gaan doen. Tot kort geleden, speciaal voor de washitape serie, haha. Ik vind het resultaat erg leuk, misschien wel juist omdat het zo simpel is, wat vind jij van deze maskingtape vaasjes?

37 reacties

 1. Felicia Rodrigues dos Santos 16 september 2014 / 06:37

  Wat ziet dit er leuk en feestelijk uit! Ik denk dat ik ze in het wit wil hebben, passend bij mijn kamer. Bedankt voor het leuke idee 🙂

 2. Frederique 16 september 2014 / 08:34

  Dit is ook nog eens een heel erge budget tip. Stel dat je een minimalistische inrichting hebt en de kleur moet uit je accessoires komen, dan kan je door de tape te vervangen, een compleet andere kleur in je huis brengen voor, nou, wat kosten een paar rolletjes, een stuiver en een cent?
  Frederique blogde laatst over… Music monday: Instrumenten

 3. Anneleen 16 september 2014 / 08:45

  Supersimpel maar superleuk! Geeft ineens zo’n vrolijk resultaat!

  • Lisanneleeft 16 september 2014 / 14:22

   Tsja, goede vraag… Ik zou het niet meer weten, denk dat ik ze tweedehands heb gekocht!

 4. Fleur 16 september 2014 / 19:17

  Wat een super leuk idee! Ik ga morgen meteen in de weer aangezien ik nog wat rolletjes washitape heb liggen..

 5. Margriet 16 september 2014 / 20:43

  Leuk! Ik heb ze ook, niet als vaasje, maar wel als potjes voor mijn potloden, pennen en knutselspulletjes. Zelfs het potje met rolletjes washitape heeft een washitape randje.

 6. Jody 17 september 2014 / 12:00

  Super leuk idee voor als ik op mezelf ga!

 7. Wendy 18 september 2014 / 20:49

  Zo heb ik ook een paar flesjes in huis staan en ik versier wel meer met washi tape. Fotolijstjes en zelf de plakbandhouder moet er aan geloven.
  Wendy blogde laatst over… InstAugustus ‘14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.