Mediteren en yoga tijdens de zwangerschap met Meditation Moments

Zoals je misschien hebt gelezen hebben mijn vriend en ik een grote kinderwens. In project kinderwens neem ik je mee in mijn weg naar hopelijk ooit een wens die uit mag komen en zal uitlopen in een fijne zwangerschap met een gezond kindje. Daar doe ik alles voor! Een van de belangrijkste dingen is een zo gezond mogelijk lijf, maar onderschat zeker niet hoe belangrijk het is om mentaal óók zo fit en rustig mogelijk te zijn. Daar kan Meditation Moments ons bij helpen.

Fysieke en mentale gezondheid

Inmiddels heb ik al veel met specialisten gepraat over een eventuele zwangerschap en ze zeggen allemaal hetzelfde. Het állerbelangrijkste is dat de moeder zich goed voelt tijdens de zwangerschap. Dat betekent ook zo min mogelijk stress.

Meditation Moments ken je misschien wel, dit is een app vol ontspannende meditaties. Deze app heeft ook een aparte categorie voor zwangerschap. Er is een hele lijst met meditaties én een heleboel filmpjes waarmee je rustig aan de slag kunt met een yoga work-out. Fijn voor lichaam en geest dus.

Meditatie tijdens de zwangerschap

Meditatie is voor mij een heel fijne manier om rustig en ontspannen te worden. Tijdens een zwangerschap is het dus óók heel prettig om te ontspannen met een meditatie. Juist op een moment dat je stress ervaart kun je de Meditation moments app er even bij pakken en een van de zwangerschapsmeditaties doen. Zo voel jij je beter, maar ook het kleintje in je buik wordt hier blijer van. En dat is heel fijn.

Naast ontspannen en je beter voelen, versterk je met de meditaties ook de band met je kleintje, kan het je helpen de veranderingen in je lijf te omarmen en het helpt je de bevalling met een gevoel van kalmte en vertrouwen tegemoet te gaan.

Yoga tijdens de zwangerschap

In de app staan ook heel veel rustgevende yogafilmpjes waarmee je thuis aan de slag kunt. Tijdens een zwangerschap is het een uitdaging om in beweging te blijven, maar met deze filmpjes blijf je in beweging terwijl je je lichaam en geest traint. De meeste filmpjes zijn heel geschikt voor beginners, dus ook heel fijn als je voorheen nooit yoga deed. Mocht je wél gevorderd zijn in yoga, dan vind je daarvoor ook filmpjes op de Meditation Moments app.

Naast de zwangerschapscategorie zijn er op de app nog veel meer andere categorieën om bijvoorbeeld meditaties te luisteren, ontspanningsoefeningen te doen of ademhalingsoefeningen te doen. Verder staat er ook fijne ontspannende muziek op, die app is super veelzijdig! Via deze link kun je de zwangerschapscollectie in elk geval gratis proberen.

Zelf hoop ik de zwangerschapscollectie van de Meditation Moments app gauw te kunnen gebruiken. Voor een zo ontspannen mogelijke zwangerschap met zo min mogelijk stress!

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

5 reacties

 1. Marieke Rooda 25 april 2024 / 06:35

  De beslissing is dus genomen en dat is een kindje krijgen, wat leuk!
  Mijn zwangerschappen heb ik zelf als iets heel natuurlijks en prachtigs ervaren en daar geen meditatie app voor nodig gehad. Elke dag vond ik geweldig ondanks misselijkheid in de ochtend maar ik was zó trots en blij en vol verwondering,elke dag opnieuw.
  Ik wens dat je gauw zwanger mag raken, dat is een oneindig groot cadeau.🙏

  • Lisanne 25 april 2024 / 18:33

   Die beslissing was al wel genomen voordat ik erover ging bloggen, we wisten alleen nog niet of het kon. Maar het staat er heel positief voor, dat is erg fijn. Ik heb inmiddels weer een paar afspraken gehad en volgende week weer een gesprek, heel spannend. Daar schrijf ik natuurlijk weer een update over binnenkort!

 2. Marieke Rooda 25 april 2024 / 13:16

  Nu zie ik pas dat na het plaatsen van mijn eerste reactie deze blog een samenwerking is.
  Ik dacht dat het puur uit jezelf kwam over de meditatie en de meditatie app.
  Maar dat is niet zo.
  Dan haak ik bij deze af omdat het op mij niet oprecht overkomt.
  Marieke Rooda

  • Lisanne 25 april 2024 / 18:37

   Welk deel vind je precies niet oprecht? Ik wil graag zwanger worden en ik mediteer graag met behulp van geleide meditaties, dat helpt mij. Dan deel ik heel graag over een categorie van meditaties en yoga speciaal voor de zwangerschap, dit lijkt me namelijk heel fijn voor als je zwanger bent.

   Ik werk alleen met een bedrijf als het helemaal bij me past, en een betere match dan dit had ik niet kunnen hebben.

 3. Marieke Rooda 25 april 2024 / 20:54

  Ja ik begrijp het ook wel maar het voelt dan een beetje als reclame maken wat het ook is natuurlijk.
  Ik zag dat pas achteraf en dan had ik niet gereageerd verder op de blog, vandaar.
  Maar evengoede vrienden hoor en wens ik jou/ jullie alle goeds en een prachtige zwangerschap in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.