Meer betere dagen

Zoals jullie de afgelopen paar dagen hebben gemerkt was ik echt achterlijk moe. Het ware de echte slechte dagen. Dagen dat ik van vermoeidheid niets te doen had, en me kapot verveelde. Maar toen werd ik vanmorgen gek genoeg om half 8 al wakker, dat gebeurt normaal echt nooit. Normaal heb ik moeite met om 10 uur wakker worden. Maar ik voelde me opeens weer goed!

Voor sommige mensen misschien niet te begrijpen hoe ik hier zo blij om kan zijn. Maar de afgelopen dagen waren verschrikkelijk. Uit pure verveling ging ik sims 2 spelen. En ja, dan verveel ik me echt heel erg.

Er zijn trouwens mensen die altijd zo onwijs moe zijn. Ik ga een keer voor jullie opschrijven hoe een dag van iemand die echt goed chronisch vermoeid is eruit ziet. Het lijkt misschien alsof het niet bestaat, maar er zijn echt veel (ook jonge!) mensen die dit hebben.

Maargoed, terug naar mijn verhaal. Gister heb ik me de hele dag verveeld van vermoeidheid. Als je moe bent is er echt niets leuks wat je kunt doen. Eigenlijk zou ik vandaag om 2 uur scheikunde gaan maken, maar gister heb ik besloten om dit niet te doen. En van leren kwam echt helemaal niets meer.

Vandaag werd ik wakker, om half 8 dus. Ik voelde me weer redelijk normaal en er was een stemmetje in mijn hoofd dat zei: dit is je kans! Scheikunde! Dus om 10 uur ben ik naar school gefietst en heb ik gewoon mijn scheikunde toets gemaakt. Gewoon zonder te leren. Ik ben er al niet goed in, het ging ook niet super, maar ik heb het maar weer achter de rug. Dat is het belangrijkste.

Dit geeft toch weer een beetje hoop. Hoe ik zo van de ene op de andere dag zo van energielevel kan verschillen. Dus het hopen op betere dagen is echt niet voor niets. Dat heeft mijn lichaam maar weer bewezen. Op naar nog meer betere dagen!

11 reacties

 1. Ilse 22 november 2010 / 16:10

  Wat fijn dat het vandaag beter ging! Hopelijk gaat het de rest van de week ook goed en ben je niet meer zo moe!

 2. Kimberley 22 november 2010 / 16:26

  Fijn voor je dat het beter gaat. 🙂 Ik hoop dat het zo blijft! Ik weet wel wat het is om cronisch moet te zijn.

 3. Renate 22 november 2010 / 18:19

  Kan me voorstellen dat dat behoorlijk vervelend is, m’n beste vriendin heeft pfieffer gehad (ik weet niet of dat te vergelijken is?) en die was zeker een jaar behoorlijk moe en lusteloos.. Hopen dat je meer dagen als deze hebt! Je ziet er stralend uit op de foto 🙂

  • Lisanneleeft 22 november 2010 / 21:53

   Het zou kunnen dat het overeen komt, pfeiffer is namelijk ook niet altijd hetzelfde.
   Maar ik bedoel moe als in de hele dag in bed, en heel erg je best moeten doen om jezelf alleen al aan te kleden en te douchen (vooral dat laatste kost heel erg veel energie). En er zijn gewoon mensen die dit altijd hebben, ik zelf gelukkig geen lange periodes achter elkaar. Maar zo moe zijn dat je je niet kunt douchen vind ik echt verschrikkelijk, vooral op mijn leeftijd.
   En ik weet dat er zo veel meiden zijn die dit wel echt vaak hebben, of zelfs altijd. Maar niemand weet dit, want deze mensen kunnen hun huis nauwelijks uit!

 4. Petra 23 november 2010 / 04:16

  Fijn dat het een dagje beter gaat, ik hoop dat er nog veel meer van die dagen komen!

  Ik wil trouwens even zeggen dat ik je echt heel mooi vind! Ik vind je lach echt leuk en je maakt me helemaal vrolijk met zo’n foto!

 5. Annemieke 29 november 2010 / 09:05

  Hoi Lisanne,
  ik weet niet of je dit nog leest, gezien het een oud artikeltje is!
  Maar ik wou je even zeggen, dat ik het goed van je vind dat je ook een artikel over chronische vermoeidheid wilt schrijven! Ik zelf heb het chronisch vermoeidheids syndroom en dat is geen pretje!
  Ik las een reactie van jou op een beautyblog, waarin je schreef dat je ziek was en dat mensen gauw denken dat je toch maar ziek bent.. En eigenlijk denken ze dat ook van mij! Ik krijg ZO vaak te horen, ga gewoon weer beginnen aan een opleiding en werk! Doe het maar, doet je vast goed, begin gewoon maar weer!! Zo jammer dat mensen over dit soort ziektes (fybromyalgie vcs/me enz) veelste weinig weten =(

  • Annemieke 29 november 2010 / 09:06

   (sorry zo oud is het nog helemaal niet, zie ik nu pas :$)

  • Lisanneleeft 29 november 2010 / 12:15

   Ik denk dat ik daar morgen een stukje over ga schrijven! 🙂

   Ik zit op de HAVO hoor, dus ik doe nog wel iets, haha

   • Annemieke 30 november 2010 / 14:20

    Oh ik ben benieuwd. Ik ga zeker even de moeite nemen om het te lezen! Ik heb ook havo gedaan =) En een studie op hbo begonnen, tot dat het niet meer vol te houden was, helaas! =(

 6. joyca 3 december 2010 / 13:54

  Ik herken me hier ook heel erg in!
  Vind het jammer dat er zo weinig geschreven word over FM of CV..

  En snap heel goed dat het super is om zo vroeg wakker te worden, daar word je dan al heel erg blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.