Mensen die je leven mooier maken

Onderstaande afbeelding omschrijft precies mijn gedachten over de mensen in je leven. Helpen ze je vooruit, houd ze in je leven, zo niet; wat doen ze dan nog in je leven? Makkelijk gezegd, iets minder makkelijk gedaan…

Mensen die je leven mooier maken

Je staat er lang niet altijd genoeg bij stil. De mensen die jou leven mooier maken zijn belangrijk, zonder hen was jouw leven niet wat deze nu is. Ze geven je, misschien zonder dat je het zelf door hebt, een heleboel positieve energie! Stuur vandaag nog een lief berichtje, geef ze een cadeautje, een complimentje of stuur ze een kaartje. Gewoon, om te laten weten dat ze belangrijk zijn!

Mensen die je leven minder mooi maken

Ook deze zullen er zijn. Waarschijnlijk minder dan die van het bovenstaande soort, maar toch. Blijf uit de buurt van deze mensen en probeer ze zo min mogelijk aandacht te geven. Je aandacht moet uitgaan naar de mensen die je leven mooier maken, niet naar deze mensen. Deze mensen kosten je namelijk alleen maar energie.

Misschien een ontzettend simpel artikel. Weer een typisch geval van ‘focus on the positive, not the negative’. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms weleens heel even vergeet. Vergeet jij dit ook weleens? (of ben ik de enige?)

15 reacties

 1. Naomi 16 juli 2012 / 13:36

  Gebeurt iedereen wel eens toch? Als we elkaar maar helpen herinneren. ; )

 2. Lifesplash 16 juli 2012 / 13:56

  Ik krijg spontaan zin om me beste vriendin een kaartje te geven, hihi.

 3. Anni 16 juli 2012 / 14:22

  Mooi! Ik heb een tijdje terug gebroken met een vriendin die ik toch al 10 jaar kende. De laatste tijd werd ik er alleen maar ongelukkig van.

  • Lilly 16 juli 2012 / 15:15

   Same here, maar dan 7 jaar 😀 Doet je wel goed he 🙂

  • Eva 21 augustus 2012 / 16:31

   Dit is mij ook overkomen! Gisteren zocht ze weer contact maar ik heb het afgehouden, zij boos… Maar dit is echt beter, soms werkt een vriendschap niet meer, net als een relatie.

 4. Lilly 16 juli 2012 / 15:14

  Goed artikel Lisanne! Ik ben echt gek op dit soort artikelen! 😀 Helaas moet ik bekennen dat ik er niet altijd rekening mee aan het houden ben, dit komt omdat ik vaak aardig wil zijn voor mensen, maar het gaat wel beter, zo heb ik na 7 jaar een vriendschap verbroken die me (eerlijk gezegd) al een heel lange tijd negatieve energie koste! En heb ik veel vrienden ontmoet die mijn leven zoals jij het zegt een stuk mooier maken!

 5. Liesbeth (candyandtreats) 16 juli 2012 / 15:15

  Dit is altijd fijn om ff aan herinnerd te worden, is echt belangrijk! Ga dat gelukkig steeds meer toepassen en ik word er echt BLIJ van 😀

  <3

 6. Anouk 16 juli 2012 / 22:40

  Ik realiseer het me tegenwoordig wel vaker, dat is een ding wat zeker is.

 7. Anne 17 juli 2012 / 16:50

  Wat dat betreft ben ik vergéétachtig. Wil je niet weten haha.

 8. Sanne 17 juli 2012 / 17:36

  Ik had nu eigenlijk een meer prive artikel verwacht. Welke mensen jouw leven mooi of juist niet mooi maken. Dit is iets wat in ieder tijdschrift (regelmatig) staat. En bovendien erg voorspelbaar en inspiratieloos. Maar ja dat is mijn mening.

  • Lisanneleeft 17 juli 2012 / 18:02

   Goed idee, dankjewel! 😀 Ik denk dat ik hier binnenkort een artikel over ga schrijven 🙂

 9. donna 22 juli 2012 / 13:23

  Ik schik eigenlijk altijd wel van dit soort artikelen en ideen. Ik heb best veel mensen om mij heen die me negatieve energie kosten, maar die hebben mijn steun juist heeel hard nodig. En het zou nogal eogoistisch zijn wanneer ik ze laat vallen!
  Bijvoorbeeld mijn vader, wanneer ik een half uur met hem gebeld hebt ben ik vaak 4 uur lang kapot! Hij slurpt idd alle energie uit me weg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hierom vaak de telefoon laat gaan, maar toch verplicht ik mezelf om de telefoon een paar keer per week wel op te nemen. Juist omdat ik merk dat het hem wel goed doet. Ik geef hem dan een deel van mijn ‘positieve energie’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.