Mensen die mijn leven mooier maken

Vaak herinner ik je eraan dat je de mensen die je leven minder mooi maken uit je leven moet wissen. Daarbij is een nog belangrijker onderdeel het koesteren van de mensen die je leven mooier maken, de mensen je je energie geven. Vandaag vertel ik over de mensen die mijn leven mooier maken.

Mijn ouders

Zij zijn er altijd, letterlijk al-tijd om mij te helpen. Natuurlijk zijn ze ouders zoals iedereen die heeft, ze hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben! Maar mijn ouders zijn meer dan dat. Ze gaan mee naar elk ziekenhuis bezoek dat ik heb gehad, en dat zijn er veel, heel veel. De talloze keren dat we naar ziekenhuizen in Amsterdam of Rotterdam moesten, ze gingen altijd mee. (Mijn vader ging zelfs een keer mee naar de Primark, nadat we naar het ziekenhuis in Rotterdam geweest waren, moest hij mij mooi naar de Primark duwen in mijn rolstoeltje, hahaha). En alle nachten dat ik wakker heb gelegen van de pijn of dat ik afgevoerd werd met de ambulance, ze waren er steeds. Er is geen enkele keer geweest dat ze er niet waren en dat is voor mij heel veel waard!

De rest van de familie

Natuurlijk helpen mijn broers me ook altijd, terwijl ze er volgens mij weinig van begrijpen wat me nou mankeert. Mijn ene oma brandt altijd kaarsjes voor mij als het wat minder goed gaat en samen met mijn opa wil ze altijd iedereen helpen. Als het erop aankomt dan zijn ze er voor mij en dat is heel fijn om te weten.

Net zoals een van de vriendinnen van mijn moeder, die heeft ook al een hoop met mij meegemaakt en ze wil altijd helpen als dat nodig is. Toevallig leest ze mijn blog ook! En mijn andere oma ook (Hoi oma!)

Dat zijn eigenlijk de mensen die het belangrijkste voor mij zijn, de mensen die er voor mij zijn als het nodig is.

Tim

Haha, hij kon toch echt niet ontbreken in dit rijtje! Tim kan me altijd opvrolijken als ik verdrietig ben en hij is er ook (bijna) altijd als ik hem nodig heb (als je meer wil weten over dat bijna, zie dit artikel). Hij komt midden in de nacht zijn bed uit en fietst desnoods door de regen naar me toe, als dat nodig is. En eigenlijk is het leven samen met Tim gewoon veel leuker! Naast mijn vriendje is Tim ook mijn soulmate.

Mijn vrienden

Ook mijn vrienden maken mijn leven altijd een stukje leuker! Altijd als ik me niet zo goed voelde, zelfs als ik nauwelijks naar school kon, zag ik mijn vrienden in het weekend. Dat gaf me weer de moed om een weekje door te kunnen. Ik heb een ontzettend gezellige vriendengroep die op dit moment af en toe een beetje uit elkaar valt doordat we niet meer bij elkaar op school zitten. Dat is wel heel jammer, want ik zit natuurlijk helemaal niet meer op school. Maar goed, het belangrijkste is dat ik het gezellig met ze heb en het (bijna) elke week met hen weer een feestje is! (letterlijk en figuurlijk, haha!)

Op de foto’s zie je trouwens een schoolgala, een avondje stappen in de Odeklonje, bij het kampvuur zitten op het strand, en op een examenstunt! Allemaal redelijk oude foto’s en ik vond het geweldig om ze terug te zoeken, haha!

Mijn collega’s

Jep, nu is dat misschien niet voor iedereen even vanzelfsprekend om collega’s te zien als mensen die je leven mooier maken, maar zo zie ik dat wel. Mijn collega’s zijn mijn dagelijkse sociale contacten en deze leer je echt heel erg waarderen als je geen dagelijkse sociale contacten meer hebt. Het is prettig om gewoon elke dag met iemand een praatje te kunnen maken. Iemand die gewoon geïnteresseerd is en zijn of haar best doet om het werken zo prettig mogelijk te maken!

Jij

Ik krijg vaak ontzettend lieve mailtjes en leuke reacties van bezoekers. Deze geven echt een grote meerwaarde aan mijn leven. Het klinkt heel gek, want ik ken jullie natuurlijk niet echt, maar zo voelt het soms wel. En als je geen reacties plaatst of geen mailtjes stuurt, ook dan ben je voor mij een meerwaarde. Elke keer zie ik die getalletjes in mijn statistieken staan en bedenk ik me weer dat jullie ‘echte mensen’ zijn. En jullie lezen wat ik te melden heb, dat is fijn voor mij om te weten!

Bij dit artikel gaf Sanne me het idee voor dit artikel. Dankjewel voor het leuke idee Sanne! Als je nou in dit rijtje staat (die kans is groot, haha), dankjewel! Bedankt voor het mooier maken van mijn leven. Mijn blog en mijn leven worden mede mogelijk gemaakt door jou! Dus, dit zijn de mensen die mijn leven mooier maken. Welke mensen maken jouw leven mooier?

25 reacties

 1. Marahschrijft 24 juli 2012 / 07:51

  Leuk stuk! Mijn ouders (moeder en stiefvader), mijn vader, mijn vriend natuurlijk en mijn opa en oma maken mijn leven een stuk mooier. En wat jij zegt over collega’s, heb ik ook! Ik werk al vijf en een half jaar bij dit bedrijf, vanaf mijn zestiende, en het voelt als een tweede familie!

 2. Meisje zonder eetstoornis 24 juli 2012 / 07:58

  Mooi stuk! Voor mij ongetwijfeld mijn ouders. Sowieso nu ik het best moeilijk heb, en ik zie dat ze er altijd voor me zijn (mijn zus trouwens ook) ben ik zóveel om ze gaan geven. Nee, daar zijn geen woorden voor.

 3. Chantal 24 juli 2012 / 08:04

  Wat een mooi artikel en wat lijk jij op je vader, zeg!

 4. Hester 24 juli 2012 / 09:54

  Mooi artikel, je lijkt echt super erg op je ouders zeg!

 5. Nikita 24 juli 2012 / 09:57

  leuk geschreven, voor mij zijn het ook mijn ouders en mijn broer dat is denk ik voor de meeste mensen wel zo

 6. Esmay 24 juli 2012 / 10:00

  Precies de mensen ook voor mij. Of nouja, Tim dan niet, maar wel mijn ouders, familie, vrienden!

 7. Karin 24 juli 2012 / 10:27

  Mooi! Ik ben altijd heel dankbaar dat ik een goede relatie heb met mijn ouders en broer, want je hoort ook zo vaak dat het anders kan!

 8. zoetedagdromen 24 juli 2012 / 10:59

  Wat een mooi stukje, goed om bij stil te staan wie er belangrijk voor je zijn. En je lijkt echt super veel op je ouders, hihi!

 9. Anne 24 juli 2012 / 11:55

  Prachtig! En die foto van je ouders is leuk, ik zie overeenkomsten met je moeder. 🙂 Ik zou vaker stil moeten staan bij alle lieverds in mijn leven, bedankt voor de reminder!

 10. Renske 24 juli 2012 / 18:28

  Jouw ouders stralen ook uit dat ze goede en mooie mensen zijn. Ze lijken, voor zover ik dat kan zien vanaf de foto, positief in het leven te staan.
  Fijn dat je zoveel mooie lieve mensen om je heen hebt. Zo belangrijk om mensen te hebben die voor je klaar staan:)

 11. Jamie 24 juli 2012 / 22:06

  Wat een mooi stuk! Ik ken je blog nog niet zolang, maar je blog behoort nu al tot een van mijn favoriete blogs! Ik vind dat je een geweldig persoon bent, die goed in het leven staat. Jij motiveert me om meer dingen positief te zien, bedankt daarvoor!

 12. Mariska 25 juli 2012 / 13:14

  Wat heb je dat leuk geschreven en mooi vooral. Wat lijk jij op je vader trouwens 🙂

 13. Marieke 25 juli 2012 / 14:19

  Mooi artikel Lisanne ! Zou iedereen wel eens bij stil mogen staan.

 14. Ise 25 juli 2012 / 15:44

  Mooi artikel! En je lijkt echt veel op je moeder ja. 🙂

 15. stella 28 juli 2012 / 11:11

  Tranen rolden over mijn wangen. Fijn te lezen dat je de mensen in je omgeving waardeert en dit ook op papier zet. Soms lijkt alles vanzelfsprekend te zijn, maar dat is niet zo. Zelf zijn mijn vader en moeder er niet meer, opa en oma heb ik niet. Ook een soulmate vinden blijft uit, maar gelukkig heb ik mijn zus, die mij het allerbeste gunt en er altijd voor mij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.