Met deze 4 stijlen lampen maak je je interieur helemaal compleet

Toen ik net op mezelf ging wonen, alweer een jaar of zeven geleden, vond ik lampen kiezen maar lastig. Ze moesten vooral functioneel zijn: veel licht geven. Inmiddels is mijn mening over lampen compleet veranderd, lampen zijn zo leuk! Het zijn echte sfeermakers en kunnen een ruimte maken of breken. Nu vind ik een lamp echt onderdeel van een interieur, en laat ik dat nu heel erg leuk vinden. ik laat je aan de hand van de lampen van Straluma zien wat mijn vier favoriete stijlen lampen van het moment zijn.

Oosterse stijl hanglampen

Een paar jaar geleden had je bij mij echt niet aan moeten komen met de Oosterse stijl lampen. Nu vind ik ze superleuk! Je hebt er wel wat durf voor nodig, zeker als je in een vrij modern huis woont, zoals ikzelf. Ik heb het zelf nog niet aangedurfd om er eentje op te hangen of neer te zetten. Maar ik denk dat het in een modern interieur echt wel heel leuk te combineren valt.

Zoals hierboven vind ik het superleuk gecombineerd. Je hebt geen compleet interieur in Oosterse stijl nodig om deze lampen te stylen! Ik vind het heel sfeervol en ik denk dat dit wel een trend gaat worden.

Scandinavische stijl lampen

Dit is wel de stijl waar ik het meest naartoe trek in mijn eigen interieur: de Scandinavische stijl lampen! Nog altijd heel trendy, maar ik denk dat het ook voor langere tijd leuk blijft. Dit zijn lampen die je niet na een tijdje zat bent. De drie die je hierboven ziet zouden zo in mijn huis kunnen hangen.

Het interieur op dit voorbeeld is ook wel een beetje hoe ons huis is. Alleen heb ik geen geel kussen, maar een compleet gele muur! Dit is echt mijn ding.

Draadlampen

Wat ik ook heel gaaf vind zijn draadlampen. Ook dit is natuurlijk helemaal in. In mijn oude huis heb ik, helemaal aan het begin van de trend, een simpele draadlamp gehad. Inmiddels zijn de lampen die verkrijgbaar zijn zó veel mooier. het zijn echte kunstwerkjes. De eerste lamp is er echt wel eentje die ik geweldig zou vinden, deze zou zo mijn woonkamer in kunnen. Je vindt hem onder de categorie staande lamp industrieel.

Ik vind dit echt heel stijlvol! Het is simpel en niet te rommelig, maar het geeft toch extra sfeer aan een bureau.

Vintage stijl lampen

Nog een trend: de vintage stijl lampen! Alle peertjes in mijn huis zijn van standaard led lampjes, gewisseld naar een hippe ouderwetse look-a-like gloeilamp. Ik vind het zo veel gezelliger staan dan een spierwitte ledlamp. In zijn eenvoud vind ik deze lampjes ook al heel leuk, zoals rechts, dit zou een geweldige ganglamp zijn. Als ik al mijn lampen in huis zou vervangen zou ik denk ik ook voor het goudkleurige gaan, dat is toch net iets warmer dan zilverkleurig messing. Dat is wat we nu overal hebben, maar dat vervang je natuurlijk niet zomaar.

Ik vind dat je dit ook echt wel in heel veel verschillende stijlen interieur kan combineren. Zoals hierboven is het heel modern en ook wel wat Scandinavisch. Prima combinatie!

Dit zijn de vier stijlen waarvan ik denk dat ze nu helemaal hip zijn! Alle lampen in de voorbeelden zijn te koop via straluma.nl, mocht je ze willen shoppen. Ze hebben superveel keus, dus het is wel echt leuk om daar even rond te kijken als je nieuwe lampen nodig hebt. Welke van deze stijlen is jouw favoriet?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 16 april 2020 / 15:31

    Lampen kunnen een huis echt zo ‘af’ maken. Ik kocht acht jaar geleden, toen ik op mezelf ging, simpele en goedkope lampen. Daar heb ik nu soms spijt van, dus ik speur af en toe rond naar nieuwe lampen. Geen haast, dus alle tijd om te zoeken naar iets waar ik echt heel blij van word;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.