Mijn 13 gezonde jaren!

Wist je dat ik deze maand (of vorige maand) exact tien jaar ziek ben? Op dit moment ben ik 23, op mijn 13e werd ik ziek. Mijn moeder vond het wel een leuk idee om jou als lezer van mijn blog een kijkje te geven in mijn leven. Niet alleen in dat van nu, maar ook een stukje van de gezonde Lisanne! Vandaag laat ik je mijn dertien gezonde levensjaren zien aan de hand van foto’s uit mijn fotoboeken.

mini-me

Laat ik maar beginnen met het feit dat ik echt een kerngezond kind was. Ik had weleens oorontstekingen en was allergisch voor zwemles (grapje, ik vond het gewoon heel stom, vooral onderwater zwemmen), maar verder was ik écht helemaal gezond. Ik zal je er iets meer over vertellen!

Hierboven zie je gewoon een mini Lisanne. Ik heb foto’s met andere mensen erop zo min mogelijk in deze blogpost gezet, maar ik werd geboren in een gezin met een grote (heel trotse) broer.

lekker-spelen

Het was super leuk om foto’s terug te kijken, spelen met speelgoedjes! Leuk om al die spullen te herkennen.

twee-kaarsjes-uitblazen

Mijn tweede verjaardag! Grappig: op dit moment was mijn jongere broertje nog niet eens geboren! Hij is tweeënhalf jaar jonger dan ik.

ik-kan-heel-goed-fietsen

Ik deed toen al wel een beetje gek. Ik kreeg blijkbaar een fiets van sinterklaas, en dan moet je natuurlijk wel op de foto. Mét bril, pet en tasje. En een stoer hoofd trekken!

lisanne-van-vroeger

Volgens mij was ik geen ingewikkeld kind. Een bij eitje! Nu nog steeds een bij eitje natuurlijk, maar iets ingewikkelder.

lekker-lezen-vroeger

Ik wilde bij deze foto vermelden dat ik van lezen hield, dat hield ik ook. Maar volgens mij staan er in het boek op deze foto alleen maar plaatjes…

schilderen-vroegah

En ik was al creatief! Ik kon heel goed schilderen, zoals je ziet.

Wat mij opvalt: ik heb een oud overhemd achterstevoren aan zodat mijn kleding niet vies werd, hahaha.

gekke-bekken-trekken

Leuk: er zijn bij kinderfeestjes van mijn verjaardagen bijna altijd wel foto’s gemaakt. Hier was ik een vlinder (en trok ik weer een gekke bek). Altijd leuk met een heleboel vriendinnetjes!

over-de-balk-lopen

Deze vind ik wel heel leuk, op de balk! Bizar wat ik uiteindelijk op dat ding gedaan heb, radslagen en handstanden enzo, en dan weer terecht komen op dat ding. Bijzonder hoe kinderen zulke dingen zo makkelijk durven he?! Ik heb wel meer dingen gedaan waarvan ik nu denk: HOE DAN?! Maarja, dat is juist wel leuk natuurlijk.

Naast dit gym/turnen (hoe je het wil noemen) deed ik ook aan atletiek. Uiteindelijk was ik in alle onderdelen best goed, leuk om op terug te kijken. Ik had altijd een enorme hekel aan hoogspringen, maar tijdens een van mijn betere periodes tijdens het ziek zijn (ik denk dat ik 14 of 15 was) ontdekte ik dat ik óók dat wel kon. Getraind door een exvriendje (van veel later hoor!) en zijn vader. De mensen die mijn blog al heel lang volgen (voordat ik iets met Tim kreeg) hebben hem misschien weleens langs zien komen op een fotootje. (Oké, ik zal niet flauw doen, hier een blogje uit 2010)

En vanaf groep zeven ben ik ook nog begonnen met dammen! Haha, dat klinkt mega duf, maar het was echt heel leuk. Uiteindelijk werden we met ons team van school tweede van Noord-Holland, een hele belevenis.

in-de-krant-vroegah

We stonden in de krant met een muntjesactie toen de euro er nog maar net was en iedereen nog buitenlands geld had liggen.

vliegeren-vroeger

Hoe mooi is deze foto? Ik vind hem echt heel bijzonder, waarschijnlijk ging ik hier met mijn vader mee om te vliegeren.

spingen-op-trampoline-vroeger

Weer een kinderfeestje! Ik had ook vriendinnetjes, maar die ga ik niet allemaal een berichtje sturen om te vragen of ze op mijn blog willen, dus dan maar zo! Eindeloos lang springen op de trampoline…

gekke-bekken-trekken-vroeger

Kijk nou hoe mooi! We gingen elk jaar op vakantie naar Frankrijk, dat was zó leuk. Op deze foto moest ik weer een gekke bek trekken.

op-vakantie-vroeger

Nog een vakantie fotootje, hier zie je dat ik echt een dametje ben, haha. Check trouwens hoe bruin ik ben! Vroeger werd ik gewoon bruin..

hapjes-eten-vroeger

Lekker eten op de camping…

barbecuen-vroeger

En nog meer eten op vakantie! Allemaal Frankrijk. Een paar jaar later kreeg ik een insectenbeet in mijn lip en een paar maanden later, nu precies tien jaar geleden, begon de pret.

Nouja, gelukkig had ik daarvoor ook al een heleboel pret gehad. Ik had me geen betere of fijnere jeugd kunnen voorstellen! Vind jij het ook zo leuk om je oude fotoalbums door te bladeren?

DELEN:

37 reacties

 1. Sophie 23 oktober 2015 / 07:10

  Jeetje Lisanne, wat gek dat het zomaar ineens voorbij is dat onbezorde leven. Onsijs dapper dat je hier zo goed op terug kan kijken. Je bent en blijft een knap meisje!

 2. Marlotte 23 oktober 2015 / 07:30

  Ik vind het ook zo heerlijk om door oude fotoboeken te bladeren, even terug in de tijd. Wat een onwijs mooie foto’s. Zo’n raar idee dat het opeens om kan slaan.

 3. Patricia Schmitz-Heres 23 oktober 2015 / 07:39

  Leuk om te lezen! Jammer dat je al zo lang ziek bent maar wel fijn dat je ook 13 gezonde jaren hebt gehad! En hopelijk komen er nog veel gezonde jaren

 4. Tiffany 23 oktober 2015 / 07:55

  Altijd fijn om terug te denken aan de tijd dat je nog gezond was. Ik heb gelukkig ook veel leuke dingen gedaan in toen ik nog niet ziek was. Hopelijk zien de komende 10 jaar van je leven er een stuk minder ziek uit.

 5. Darina 23 oktober 2015 / 07:57

  Wat leuk dat je ons een kijkje gunt in je leven voordat je ziek werd. Een fijne onbezorgde jeugd…ik hoop dat er snel een hoop onbezorgde jaren komen voor jou. Je bent een kanjer!

 6. Marion 23 oktober 2015 / 08:09

  Mooi om terug te kijken op zo’n leuke tijd. Wel bizar dat het door zo’n stom klein beestje ineens over kan zijn. Echt bizar…. Fijn dat je zulke mooie herinneringen hebt. Je ziet er ook echt blij uit op de foto’s.

 7. Meike 23 oktober 2015 / 08:11

  Leuk om te lezen over je gezonde jaren. Ziet er uit als een onbezorgde jeugd. Bizar dat zoiets dan opeens over kan zijn. Heel veel sterkte. Ik wens je alle goeds toe.

 8. Evera 23 oktober 2015 / 08:13

  Leuke foto’s zeg! Ik vind het ook heerlijk om oude foto’s te bekijken, niet alleen om mezelf klein te zien maar ook familieleden hoe ze er vroeger allemaal uitzagen enzo, lekker sentimenteel een kijkje in het verleden! 😉

 9. Frauke 23 oktober 2015 / 08:56

  Wat leuk om een keertje kiekjes uit je jeugd te bekijken, je zag er een heel blij en vrolijk kind uit haha. En je bent zooo weinig veranderd vind ik! Echt al vanop de foto dat je 2 was vind ik je gezicht super herkenbaar. Fun! Al is het natuurlijk niet zo fijn dat je gezondheid daarna zo achteruit is gegaan, dat dan weer niet! X

 10. Eline 23 oktober 2015 / 09:09

  wat leukd at je zoveel foto’s hebt van toen je jong was zeg! Leuk dat je ons een kijkje in je leven gunt 🙂

 11. Renske 23 oktober 2015 / 09:13

  Wat bijzonder om deze foto’s te zien, wetend dat je een kerngezond kind was en dat het ineens kan omslaan… Je was een prachtig en vrolijk kind! En nog steeds ben je en prachtmens! 🙂

  Ik vind het trouwens ook heerlijk om oude foto’s door te kijken. Ik herken gewoon overeenkomsten: gekke bekken trekken, met zoveel mogelijk spullen op de foto (pet, jas en tas), ontzettend bruin worden op vakantie, de overhemden die achterstevoren zitten tijdens het knutselen. Ontzettend leuk om terug te zien!

 12. debby 23 oktober 2015 / 09:21

  Heftig is dat toch dat door zoiets kleins je leven zo kan veranderen!

 13. Sanne 23 oktober 2015 / 09:28

  Ooh Lisanne wat leuk om te lezen! Weetje wat ik zo bijzonder vind: ook al ben je al 10 jaar ziek…je bent nog steeds datzelfde leuke, vrolijke, spontane, positieve meisje! En dat is echt heel knap! Je mag trots op jezelf zijn!

 14. Simone 23 oktober 2015 / 09:42

  Ik vind het wel bijzonder dat je dit zo deelt met ons. Maar ik zie eigenlijk in de foto’s nog steeds dezelfde Lisanne, echt leuk om te zien. De vrolijke, gekke en creatieve meid. Dat ben je nog steeds! You go girl! 🙂

 15. Suzanne 23 oktober 2015 / 09:44

  Wauw, ik herken je al gelijk op de eerste foto! Schattig! Ik vind het ook heel leuk om oude foto’s terug te kijken. Even terug in de tijd. Wat ik nog wilde zeggen: ik vind je zo vrolijk en positief, net alsof je niet ziek bent. Dat vind ik echt knap van je, respect hoor.

 16. Annelies 23 oktober 2015 / 11:08

  En toch is het heel heftig dat het (korte) leven dat je kende plots omslaat naar een heel ander leven. Het blijft moeilijk, al heb je er ontzettend goed mee om leren gaan. Wat leuk om al die oude foto’s te zien. Brengt me terug naar mijn jeugd. Turnen heb ik ook gedaan! Welk meisje nou niet? hihi

 17. Ilse 23 oktober 2015 / 11:48

  Wat leuk om al die foto’s te zien!

 18. Angelique 23 oktober 2015 / 11:55

  Heel erg leuk om te zien! Gelukkig ben je nu nog zo’n blij ei ?

 19. Linda 23 oktober 2015 / 12:18

  Wat onwijs leuk om jou in je jonge gezonde jaren te zien! Zelf ben ik ook alweer 10 jaar chronisch ziek (waar blijft de tijd hé?) en kan mij ook heel goed herinneren dat ik toen ook niet meer bruin werd. Gek hé hoe je lichaam bepaalde functies uit kan schakelen. Sinds ik een behandeling doe die mijn cellen weer activeert verkleur ik wel weer. Gek lichaam! 🙂

 20. Ilse 23 oktober 2015 / 13:21

  Hahaha! Die foto van jou op dat fietsje, heerlijk! Leuk om die foto’s zo te zien! Ik krijg er zin van om m’n eigen foto’s weer in te gaan plakken. =)

 21. Pauline 23 oktober 2015 / 14:18

  Wat een mooie en fijne herinneringen! Dat Sesamstraat huis dat ik op verschillende foto’s op de achtergrond zie staan had ik ook, haha. Leuk om te zien!

 22. Simone 23 oktober 2015 / 16:22

  Wat een heerlijke, vrolijke foto’s! Leuk dat je dit met ons deelt Lisanne.

 23. Karin 23 oktober 2015 / 17:02

  Superleuke blog! Altijd leuk om foto’s van vroeger terug te zien toch?

 24. Saskia 23 oktober 2015 / 17:38

  Je ziet er echt uit als een gelukkig kind op de foto’s! Nu nog steeds natuurlijk, maar toch vervelend dat het zo ineens kan omslaan dat onbezorgde leven.

 25. Kelly 23 oktober 2015 / 18:51

  mooie foto’s! ik heb laatst ook in mijn fotoboeken gekeken, heerlijk!

 26. Hester 23 oktober 2015 / 19:54

  Wat zijn er veel mooie foto’s van je, super leuk om te zien! Die van dat schilderen had ook zo in mijn album kunnen zitten, ik kreeg vroeger ook altijd zo’n schort om en dat speelgoedhuis (volgens mij van Sesamstraat?) op de kast achter je hadden wij ook haha! Bijzonder hoe je toen nog geen idee had van je toekomst. Die foto met die vlieger is supermooi trouwens, oude foto’s hebben zo’n lekker sfeertje!

 27. Sophie 23 oktober 2015 / 20:23

  Leuk om te zien allemaal, maar het zal ook best gek voor je zijn om jezelf zo terug te zien.

  Ik heb een vraag; jij vertelde in een van je video’s dat je geen muziek kan luisteren enzo, maar toch hoor ik elke keer bij je snapchat video’s harde muziek? Best gek dan!

  En weet je al wat je gaat doen met het huis was jij en Tim hadden?

  Sterkte verder!

  • Lisanne 23 oktober 2015 / 20:41

   Ik kan alleen muziek luisteren als ik me goed voel! Dus dat je muziek hoort is een heel goed teken 😀

 28. Anika 23 oktober 2015 / 22:23

  Wat een mooie foto’s! Bizar dat het zo kan veranderen. Ik wou nog even zeggen dat ik vandaag een egodocument heb gepresenteerd over jou, over Lyme en hoe je daar mee omgaat (ik studeer verpleegkunde 1e jaar). Iedereen was echt onder de indruk hoeveel impact zoiets heeft op je leven, maar vindt het wel heel knap hoe je ondanks dat, toch heel positief in het leven staat.

 29. Olga 24 oktober 2015 / 01:49

  Toevallig heb ik vanavond nog wat foto’s terug zitten kijken omdat ik het leuk vind om te zien op welke manier m’n zoon qua uiterlijk op me lijkt 🙂

 30. Miriam 25 oktober 2015 / 12:40

  Jaaaa, leuk is dat he?! Oude foto albums doorspitten, die oude kleding en speelgoed enzo, geweldig! JE kan ook echt zien dat jij het bent, leuk is dat.

 31. EliseDingen 26 oktober 2015 / 09:33

  Wat leuk dat je deze foto’s deelt. (Goed idee van je moeder!) Vooral die met die zonnebril op de fiets. Gangsterpose, hihi.

 32. Anneleen 28 oktober 2015 / 13:57

  Lijkt me best gek om een “gezonde ik” terug te zien… Maar ook goed dat het je zo’n goed gevoel geeft vanbinnen. Het zijn dan ook heel gezellige foto’s. Ik vind het ook altijd erg leuk om in fotoalbums te bladeren!

 33. Vivian 9 november 2015 / 16:46

  Wat ontzettend leuk om te zien hoe je je hebt ontwikkeld, Ik volg je natuurlijk nog niet zo superlang, dus ik herken je eigenlijk helemaal niet haha! Bijzonder om te zien hoe het zo kan omslaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.