Mijn 13 ultieme tips voor een perfect tv-hoekje

Hoeveel tijd breng jij door in de woonkamer? En dan in het bijzonder ‘s avonds wanneer je aan het relaxen bent? Ik denk dat ik het wel kan raden: op de bank, kijkend naar de tv! Hoe maak je dat gedeelte van de woonkamer zo gezellig en knus mogelijk? Ik deel graag mijn tips met je!

De tvmeubels hierboven komen uit de tv meubel categorie van woonboulevardpoortvliet.nl.

Tips voor een gezellige muur om naar te kijken

Bedenk dat je waarschijnlijk veel naar dezelfde muur kijkt! Die waar je tv aan hangt. De tv zelf is meestal niet zo’n heel mooi ding, tenzij je erg van techniek houdt natuurlijk. Maar op de rest van de muur hebben we wel invloed! Mijn tips?

 • Zorg voor een mooi en gezellig tv meubel. Als je en meubel hebt waarnaar je niet graag kijkt, zit je je zonder dat je het door hebt steeds te ergeren. Hierboven heb ik mijn favorieten van Poortvliet woonboulevard bij elkaar gezocht.
 • Hang je tv tussen de gezellige en sfeervolle decoratie. Zorg ervoor dat je wat kunst of mooie herinneringen in lijsten of op planken rond te tv hebt staan. Hangplantjes kunnen ook echt een sfeermaker zijn!
 • De kleur op de muur heeft ook een grote invloed! Ga je voor simpel wit, of kies je voor een kleurtje? Zorg dat je niet een kleur kiest die je snel zat bent, aangezien je veel naar deze muur kijkt. Zelf heb ik een oranje/gele kleur op de muur in de zitkamer, maar deze zit wel op de muur áchter de bank. Zo heb ik een trendkleur op de muur, maar hoef ik er niet steeds naar te kijken wanneer ik wil ontspannen. Ik denk echt dat dit rustiger is voor je ogen. Maar een mooie blauwe of groene kleur kan ook juist heel rustig zijn voor je ogen, het hoeft niet altijd wit te zijn.

Mijn favoriete relaxfauteuils van woonboulevardpoortvliet.nl

Zorg voor een zalige zitplaats

Lekker ‘s avonds met een kopje thee of een borreltje kijken naar je favoriete serie? Perfect! Maar waar zit je op? Dat is toch ook best belangrijk. Mijn tips voor een zalige zitplaats:

 • Combineer een bank met één of meerdere stoelen. De relaxfauteuils hierboven zijn prachtige blikvangers, maar zitten ook nog eens heel lekker. Ze maken een ruimte helemaal af. Zelf heb ik een vrij ouderwetse relaxfauteuil staan, ik zou hem graag omwisselen voor een van de items die je hierboven ziet!
 • Zorg dat je zitmeubelen lekker zitten. En fijn zijn om naar te kijken! Koop niet een bank enkel omdat hij zo mooi is, daar krijg je spijt van. Blijf zoeken naar dat ene exemplaar dat lekker zit én de show steelt in jouw woonkamer.
 • Vind je het lastig om te spelen met kleur in jouw meubels? kijk dan eens op Pinterest voor inspiratie. Daar vind je prachtige kleurencombinaties. Deze kun je zelf toepassen in jouw eigen woonkamer.
 • Misschien logisch voor sommige mensen, maar: voor een perfecte zitplaats zet je je stoelen en bank zo dat je op de fijnste plekjes goed naar de tv kunt kijken, zeker als je veel naar de tv kijkt. Met het oog op interieurstyling is het misschien niet de mooiste optie, maar je krijgt spijt wanneer je een tv-kijker bent en elke keer met een zere nek zit na een avondje tv kijken!

Extra tips voor jouw perfecte zitkamer

Natuurlijk heb ik nog veel meer tips, ik deel er graag een aantal met je:

 • Bedenk of de tv wel echt zo belangrijk is in jouw inrichting. Is dat niet zo? Dan hoef je de boel ook écht niet rondom de tv in te richten natuurlijk. Ik heb een tijdje zonder tv-abonnement geleefd, ook kon ik niets aansluiten op de tv dus de tv stond in de woonkamer zonder functie. Het is zo zonde dat ik de boel toch rond de tv had ingericht! We zijn daar zo aan gewend, maar als het niet nodig is, dan is dat natuurlijk hartstikke zonde!
 • Planten. Planten maken elke ruimte gezelliger!
 • Heb je veel rechte en strakke meubels? Gooi er dan ook eens een ronde vorm in de mix, zoals een ronde salontafel, het zal je verbazen hoe veel gezelliger dat de ruimte maakt! De ronde vormen kun je ook terug laten komen in je zitmeubelen zoals je bank of relaxfauteuils.
 • Is je woonkamer wat koel en kil? Kijk of je warmere kleuren kunt toevoegen, of bijvoorbeeld houten meubels die weinig bewerkt zijn. Die maken de ruimte een stuk warmer en gezelliger!
 • Doe vooral lekker waar je zelf blij van wordt. Lezen? Maak een lekker leeshoekje met een plekje waar je de boeken kunt neerleggen die je nu aan het lezen bent.
 • Een vloerkleed. Ik snap niet hoe ik ooit zonder heb kunnen leven. Oké dat is wat overdreven, maar iets zachts onder je voeten terwijl je op de bank zit is zó fijn. Ik zit zelfs vaker op het vloerkleed dan op de bank, haha! En het maakt een ruimte heel gezellig. Er zijn heel veel mooie rechthoekige kleden verkrijgbaar, maar kijk ook eens naar ronde exemplaren. Dat kan de ruimte een stuk interessanter maken.

Dat zijn mijn tips voor een perfect tv-hoekje. En dan heb je alleen nog een lekker drankje en een snack nodig, en dan ben je compleet! Zit jij vaak in jouw woonkamer in je zithoek? En kies je dan een fauteuil of zit je lekker op de bank?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.