Mijn 2020 deel 4 – De terugval

Na een geweldige zomer was het te verwachten dat het weer minder zou gaan. Dat is jammer, maar begrijpelijk. Door de regen en kou wandelde ik minder, kreeg ik meer pijn en last van andere symptomen. Ondanks dat heb ik er echt nog wel wat van gemaakt. Ondanks de terugval voel ik me zó veel beter dan in het begin van het jaar.

In vier blogposts vat ik mijn 2020 samen, elk kwartaal met een eigen thema. Terwijl ik door mijn foto’s scrolde verbaasde ik me over hoeveel momenten ik heb vastgelegd afgelopen jaar. Ik denk dat het einde van het jaar een mooi moment is om te delen wat ik allemaal heb meegemaakt.

De zomer duurde dit jaar gelukkig wel lang. Dus ik ging nog lang goed! Ik voelde me elke maand weer meer mezelf, ook qua werk ging het steeds beter. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat ik bedoel met werk. Wat ik zoal doe? Ik heb een eigen bedrijf! Ik blog, soms zitten daar gesponsorde blogposts tussen of bijvoorbeeld affiliatelinks. Verder maak ik ansichtkaartjes die verkocht worden bij verschillende webshop. En ik doe nog iets, ik geef namelijk interieuradvies op afstand voor verkoop van huizen aan een makelaar.

De foto hierboven was voor een gesponsorde instagrampost van een cursus van Bybird (als je Instagramtips nodig hebt, daar moet je zijn!).

Uiteindelijk werd het toch truienweer. Ik kreeg langzaam weer meer pijn, waardoor ik minder aan kan op een dag. Daardoor slaap ik weer veel meer, echt wel 12 uur op een dag. Verder ben ik snel duizelig van de pijn, wat mijn mobiliteit beïnvloedt (ik val ook flauw). Ook heb ik een pauze in het afbouwen van mijn (pijn)medicatie. Ik hoop dat in het voorjaar weer verder te kunnen doen.

Maar thuis dingen doen gaat wel heel goed, dit zijn weer foto’s van een samenwerking.

Ik kook niet meer elke dag, maar als ik bij mijn ouders ben en ik voel me goed, dan kook ik graag.

Ik heb echt nog lang een bruin kleurtje gehad, ik word er helemaal blij als ik eraan terugdenk. Doet me herinneren aan die magische zomer!

Ondanks dat ik beduidend minder kan heb ik het echt nog wel goed. Ik ben zeker niet ontevreden! Ik heb alleen wel elke dag pijn en kan minder dan de meeste mensen. Daar ben ik wel aan gewend, dus dat is oké.

Als je me buiten tegenkomt is dit wat je ziet, mijn bruine jas of mijn grijze jas. Of mijn groene regenjas, dat kan ook nog.

Ik heb wel twee dagen Kerst kunnen vieren, yesss! De eerste dag had ik deze jumpsuit aan.

Rechts zie je een raar filter, niet schrikken. Dat probeer ik weleens als ik in mijn eentje op de bank zit te niksen. Soms voel ik me nog weleens alleen, gelukkig zijn er online altijd mensen.

En dan Kerst in actie. Links aan de gourmettafel. En rechts in mijn eigen slaapkamertje. Het was een rare Kerst, zonder mijn opa en oma’s. Maar dat ik het toch twee dagen heb kunnen vieren is wel geweldig. Dat is zo’n vooruitgang vergeleken met afgelopen jaren!

Het is even jammer, maar ik verwacht dat ik komend jaar gewoon weer verder beter kan worden! Het is zuur om pijn te hebben en weer te merken dat het achteruit gaat, maar het is nog steeds zo veel beter dan het geweest is. Ik ben echt heel tevreden, ondanks de terugval.

Dat was mijn 2020. Wat een raar jaar was het, vind je niet? Voor mij was het in elk geval een bewogen jaar.

DELEN:

8 reacties

 1. Naomi 31 december 2020 / 11:22

  Heel erg balen van die terugval. Maar mooi dat je ook van die laatste maanden toch de lichtpuntjes kunt benomen. Dat werk als adviseur voor interieurs klinkt trouwens heel erg gaaf. Fijne jaarwisseling en op naar een mooi 2021!

 2. Annevé 3 januari 2021 / 12:51

  Hi Lisanne,

  Wat een mooie, naar óók harde, terugblikken, zeg. ♡♡♡ voor jou.

  Behandel je de Lyme en co eigenlijk nog? Ik hoop op een mooi 2021 voor jou 🙂

  • Lisanne 3 januari 2021 / 14:41

   Lief, dankjewel!! Jij ook een mooi 2021 gewenst!

   Ik neem nog supplementen op aanraden van Michael en B12 injecties. Verder niet heel veel!

 3. Petra 4 januari 2021 / 17:11

  Hoi Lisanne,

  Echt een goede manier om zo je jaar te reflecteren! Dan zie je zo goed wat er allemaal gebeurd is. En ook kan ik me indenken dat het op sommige momenten je hielp met ‘t verwerken van gebeurtenissen. Of ze nou positief of negatief waren, want het lijkt me ook echt een groot moment als je beseft dat je iets (weer) echt kan doen!

  Het was zeker een bewogen jaar! Ik wens je een jaar vol lichtpuntjes en (zelf)liefde!

 4. Tom 5 januari 2021 / 21:41

  Hey Lisanne 🙋🏻‍♂️

  Wat is het goed om je blogs te lezen!
  En wat lijkt het me fijn voor je om wat van je af te kunnen schrijven en daarmee ook nog anderen te vermaken en/of inspireren.
  Je lijkt me een hele sterke vrouw! Wat een durf moet het zijn om ook je minder mooie momenten in het leven te beschrijven, de getuigd wel van een enorme power die je in je hebt.
  Tja het afgelopen jaar….wat een raar en vervelend en moeilijk jaar, voor iedereen maar voor jou helemaal! Ik heb bepaalde levens ervaringen gehad en zal er ongetwijfeld nog genoeg tegen komen, waardoor ik ook weet dat het leven niet alleen maar uit mooie momenten en zekerheden bestaat.
  Ik hoop voor je dat het komend jaar je alle goeds gast brengen!

 5. Chris 10 januari 2021 / 15:59

  Hoi Lisanne,
  Het is lang geleden dat ik op je site was. Fijn om te lezen hoe jouw jaar was. Dat je je leven deelt zoals het is en niet zoals het moet zijn. Moedig en zacht, zachtmoedig 😉 Veel herkenning, ook wat betreft zomer en winter, zelf lijk ik elk jaar meer last van de kou te krijgen. Het verast me dan toch weer na zo’n zomer. Qua werk ben je een inspiratie voor me.
  Supplementen die mij helpen zijn o.a. MSM, hoge dosis vitamine C en propolis. Mocht je daar is over willen sparren, welkom.
  Heerlijk dat je zo dicht bij zee woont. Ik ben pas zelf nog op Texel geweest met een vriend, zo helend!
  Veel warmte gewenst!

 6. Kim 15 januari 2021 / 22:19

  Wat fijn dat het in vergelijking met een aantal jaar geleden toch al een stuk beter met je gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.