Mijn 4 favoriete blogs over minimaliseren

Wat zijn mijn favoriete blogs over minimaliseren? Eigenlijk kon dit onderwerp niet ontbreken in deze themaweek he… het is natuurlijk in het kader van minimaliseren zo dat je niet meteen een dikke stapel boeken hoeft te kopen over minimaliseren. Je kan ook best zonder… een goede manier om meer te leren over dit onderwerp? Jep, precies, de blogs over minimaliseren. In deze blog lees je over mijn favorieten!

favoriete-blogs-over-minimaliseren

blogs-over-minimaliseren2

Minimalswitch.com

Minimalswitch volg ik al echt heel erg lang! Ik denk dat dit zelfs mijn aller-eerste keer was dat ik me bewust werd van minimalisme. En dat ik er ook echt actief mee bezig ging (lees dat hier)! Dit is inmiddels alweer een hele tijd geleden, maar ik volg Minimalswitch nog steeds.

Minimalswitch vind ik een heerlijke blog. De kern is minimaliseren, maar daaromheen ook veel persoonlijke ervaringen daaromheen van Patty, over bijvoorbeeld ondernemen en het online werken. Dus niet alleen het fysieke minimaliseren, maar ook in je hoofd, mindset, agenda, enzovoort. Word ik blij van!

blogs-over-minimaliseren

Lijstjes.info

De naam zegt wat dit betreft niet zo veel, maar deze blog gaat over persoonlijke ontwikkeling en minimaliseren. Als je mij blij wil maken, dan moet je me zo’n blog voorschotelen! Dit is dan ook de blog die me opnieuw enthousiast heeft gemaakt over minimaliseren. Dus… jullie hebben deze themaweek over minimaliseren aan Jelle te danken!

Het leuke aan deze blog is dat alle blogs zijn geschreven in de vorm van lijstjes. Daar komt dus die naam vandaan! Ja, deze blog vind ik heel erg leuk, aanrader!

blogsoverminimaliseren2

The Everyday Minimalist

Een blog die ik tegen kwam tijdens het researchen voor de themaweek. Deze blog gaat over minimaliseren, maar heeft grappig genoeg een vrij rommelige uitstraling, vind ik. Maar hier staan echt heel veel verschillende verhalen op, het thema is ook veel breder dan de eerder genoemde blogs. Ik denk dat je hierop echt even moet rondsnuffelen om te zien of het iets voor jou is. Ik vind het in elk geval leuk!

Dit is overigens de enige Engelstalige blog uit het rijtje.

blogsoverminimaliseren

Stijlvolminimalisme

En, last but not least, deze blog die ik onlangs heb gevonden toen ik op zoek ging naar Nederlandse blogs over minimaliseren. Maar, wat ik heel erg leuk vind hieraan, is dat Kelly (de blogger!) heel menselijk is. Oke, dat klinkt heel raar, maar ik bedoel, ze blogt heel persoonlijk. Ze vertelt haar eigen verhalen en wanneer ze een toffe video heeft gevonden deelt ze het ook, het is wat spontaner.

Ze blogt eigenlijk zoals veel lifestyle en persoonlijke bloggers dat doen. Vind ik heel leuk, en het is anders dan de andere blogs over minimaliseren!

Ken jij nog leuke blogs over minimaliseren? En welke van deze blogs ga jij volgen?

DELEN:

26 reacties

 1. Kelly Caresse 13 juni 2013 / 07:25

  Wat keuk dat hier toch vrij veel over geblogt wordt, ik kende deze blogs nog niet, ik ga toch wel even een kijkje nemen 🙂

 2. Dina 13 juni 2013 / 07:35

  Deze blogs kende ik nog niet, ik ga meteen even een kijkje nemen!

 3. F&F 13 juni 2013 / 08:08

  Leuke blogs! Mij lijken de eerste twee het leukste.
  Wel gaaf dat er zoveel blogs over dit onderwerp zijn. Dat verraste me!
  Liefs!

 4. martina 13 juni 2013 / 08:24

  Ik kende ze allemaal nog niet, ik ga even een kijkje nemen!

 5. Ashleey 13 juni 2013 / 08:30

  Heel leuke blogs! Ik ga even een kijkje nemen want ik kende ze allemaal nog niet

 6. Yara 13 juni 2013 / 08:45

  Je bent echt zo inspirerend weer bezig Lis! Love it 🙂

 7. Jelle Derckx 13 juni 2013 / 09:06

  Hé Lisanne! Enorm bedankt voor het delen van mijn blog. Ik hoop dat we samen heel veel mensen inspireren om te gaan minimaliseren. Liefs van Jelle van lijstjes.info

 8. Vanessa 13 juni 2013 / 09:57

  Ik kende ze nog niet. Ga snel eens een kijkje nemen!

 9. Lydia 13 juni 2013 / 10:53

  Leuk, al dat leesvoer! Ik ben qua interieur echt geen minimalist (zou het niet eens willen!) maar de rest spreekt me erg aan.

 10. Wendy 13 juni 2013 / 11:02

  Zo! Weer een paar websites voor in mijn favorieten. Thanks!

 11. Kimberley 13 juni 2013 / 12:31

  Leuk! Ik heb me er nooit zo in verdiept dus ik kende deze blogs nog niet. Die laatste lijkt me erg leuk 🙂

 12. Ellen 13 juni 2013 / 16:07

  De blog van Jelle is erg handig! Daardoor leerde ik minimaliseren kennen.

 13. Annelie 13 juni 2013 / 18:32

  Ik kende zulke blog nog niet. T lijkt me wel interessant!

 14. Alissa 18 juni 2013 / 13:21

  Bedankt voor de tips! De site van Jelle vind ik ook echt supergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.