Mijn 4 favoriete tijdschriften!

Volgens mij zien jullie regelmatig wel tijdschriften langskomen op Lisanneleeft.nl. Zo heb ik een aantal tijdschriften gereviewd bijvoorbeeld. Maar ook bij mijn favorieten en in mijn fotodagboeken komen ze regelmatig terug. Maar welke tijdschriften zijn nu mijn ultieme favorieten? Welke kan ik het meest waarderen en waarom? Ik heb 4 favoriete tijdschriften en daarover vertel ik in dit blogje.

favoriete tijdschriften

favoriete tijdschriften quest

Om te beginnen: de Quest! Dit is een tijdschrift dat ik dankzij Tim ben gaan lezen, op dit moment heb ik er zelfs een abonnement op.

De Quest is een tijdschrift met allemaal leuke weetjes! De meeste artikelen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de Quest geeft er altijd een leuke twist aan en voegt een scheutje humor toe. Zo geven ze bijvoorbeeld bij een artikel over kwakzalverij tips om een succesvolle kwakzalver te worden. Een beetje flauw misschien, maar wel grappig.

Aan het eind van het jaar hebben ze altijd de Quest 101, waarin ze vragen van lezers beantwoorden. Misschien vind ik die nog wel leuker dan de ‘gewone’ Quest! Maar voor nu behoort de Quest zeker wel tot mijn favoriete tijdschriften.

En ook de Flow verdient zeker een plekje in dit rijtje! De eerste keer dat ik de Flow las vond ik er niks aan, dat kan ik me nog zo goed herinneren. Dat was een exemplaar dat ik op de rommelmarkt had gekocht. Nu is mijn mening compleet anders. Ik kan echt genieten van de Flow, het is echt een ontspanmomentje.

De Flow is gericht op 4 verschillende ‘onderwerpen’, ‘feel connected’, ‘live mindfully’, ‘spoil yourself’ en ‘simplify your life’. Het is niet het meest nuchtere tijdschrift (dat was de reden dat ik hem eerst niet zo leuk vond), maar als je een klein beetje spiritueel bent en de genoemde onderwerpen je aanspreken dan is de Flow zeker iets voor jou. Het is iets meer gevoel, iets minder verstand.

Wat je in de Flow zult vinden? Inspirerende quotes, mooie afbeeldingen, fijn leesvoer (over de genoemde onderwerpen), verantwoord food (en leuke goodies aka prulletjes, haha). Denk ook dat veel creatieve mensen de Flow erg zullen waarderen, dat heb ik zelf niet zo heel erg, dus echt 100% past de Flow niet bij mij, maar hij behoort zeker tot mijn favoriete tijdschriften. Word er altijd zo vrolijk van!

En uiteraard… Pyschologie Magazine! Ik denk dat dit mijn ultieme favoriet is! Het is zoals de Quest vooral veel wetenschappelijk onderbouwde stukken, dat vind ik altijd fijn. Maar dan allemaal op psychologie gebied. Dat is extra leuk: want dan zijn de onderwerpen zoals deze bijvoorbeeld bij de Flow aan bod komen ook aanwezig. Maar dan op een meer objectieve manier.

Ik denk dat ik hieraan weinig hoef toe te voegen. Ja, Psychologie staat op nummer 1. Eerder schreef ik al over Psychologie Magazine, zie hier het artikel.

En weer een meer gevoel-tijdschrift. De Happinez is behoorlijk zweverig, en daar moet je maar net van houden. Soms kan ik het waarderen, soms heb ik er totaal geen zin in. Ook dit is een tijdschrift wat ik eerst verschrikkelijk vond, maar ik begin hem steeds fijner te vinden.

Ik kan me nog wel herinneren dat iemand zei: misschien was je er nog niet klaar voor (ging over de Flow of de Happinez, maar komt op hetzelfde neer). Ik denk dat ze misschien wel gelijk had!

Als je jezelf zou omschrijven als nuchter, dan zou ik de Happinez misschien niet aanraden. Als je de Flow kan waarderen, een gevoelsmens bent, of wat meer zou willen voelen (genieten van het moment, de kleine dingen waarderen), dan is dit zeker een aanrader. Fijn aan de Happinez is dat er niet geoordeeld wordt. De dingen worden omschreven zoals ze zijn (met een positieve benadering), maar een echte mening mag je zelf vormen. Ja, ook de Happinez behoort tot mijn favoriete tijdschriften, ook al ben ik er niet altijd voor in the mood.

Het tijdschrift dat misschien zou ontbreken in dit rijtje is LIS magazine. Die heb ik al zo’n lange tijd niet gelezen, het wordt tijd dat ik er weer eentje ga kopen. Maar goed, dit zijn dus voor nu mijn favoriete tijdschriften. Onder te verdelen in voelen; Flow en Happinez, en denken; Quest en Psychologie magazine. Ik ben wel benieuwd, wat zijn jullie favoriete tijdschriften?

44 reacties

 1. Kelly Caresse 28 maart 2013 / 07:22

  Wat leuk om te zien! Ik vind de flow en happinezz ook heel leuk om te lezen

 2. lilycatherine 28 maart 2013 / 07:22

  whiee, goeie keus lisanne!
  Ik lees de flow and quest ook regelmatig, me like!
  xx

 3. Emilia 28 maart 2013 / 07:24

  Deze vind ik ook allemaal ontzettend leuk! Psychologie Magazine naam mijn zus wel eens mee van haar werk, dat is echt zo’n interessant tijdschrift. En op de Quest hebben we ook een abonnement gehad thuis, ook heel tof om te lezen.

 4. Ashleey 28 maart 2013 / 07:31

  Heel leuk! Mijn vriend heeft een abonnement op de Quest en af en toe lees ik daar ook in en ik vind het ook wel leuk! De flow lijkt mij erg interessant en de Happinez ook! Dank je wel voor deze tips <3

 5. MySuperSweetLife 28 maart 2013 / 07:52

  De Flow is leuk, die zou ik eigenlijk meer moeten gaan lezen, net zoals de quest!
  Liefs

 6. Deborah 28 maart 2013 / 08:17

  Ik koop niet zo veel magazines, maar Quest en Psychologie vind ik wel goede! Er staan leuke weetjes in of dingen die me aan het denken zetten. De Happinez had ik onlangs bij toeval gelezen en ik had er een boeiend artikel in gelezen over veranderingen accepteren. Voor de rest zag het boekje mij er een beetje (te) spiritueel uit..

 7. Ilse 28 maart 2013 / 08:20

  Dingen als Flow en Happinez lees ik niet zo graag, geef mij maar de Libelle. 🙂

 8. LounaBeauty 28 maart 2013 / 08:28

  Heeeeeeeeeeel eerlijk. Ik skip altijd deze bladen. Ik vind ze niet fijn lezen. hihi. Misschien ook omdat ik eigenlijk het boekje geen kans geef?! hahaha. Ik zou eigenlijk met jou aanrader eens moeten starten. 😉

 9. Danielle 28 maart 2013 / 08:55

  Ik heb ze allemaal nog nooit gehad. Mijn vriend heeft een abbo op de quest en daar lees ik echt heel af en toe in. Flow heb ik eens gezien op een blog en die lijkt me dan wel weer heel erg leuk!

 10. Suzanne 28 maart 2013 / 08:55

  Ik sluit mij hier helemaal bij aan, alleen is het voor mij al een behoorlijke tijd geleden dat ik de quest heb gelezen. Binnenkort toch maar eens halen denk ik.

 11. Keytothefuture 28 maart 2013 / 09:04

  Ik ken alle tijdschriften wel maar ik koop ze eigenlijk niet heel erg vaak doordat ik ze stiekem best wel duur vind. Maar ik ben het wel met je eens want ik vind de tijdschriften die jij noemt echt leuk!

  • Lisanneleeft 28 maart 2013 / 10:18

   Ze zijn ook niet goedkoop! Maar dan is het juist verwennerij als je er eens eentje voor jezelf koopt, toch? 😀

 12. Emmy 28 maart 2013 / 09:48

  Leuk! Ik vind al die tijdschriften ook leuk om te lezen.. Jammer alleen dat ze best prijzig zijn, dus ik koop alleen heel af en toe de flow.

 13. Yvonne 28 maart 2013 / 10:04

  Grappig, precies mijn favo tijdschriften ^^
  Quest psychologie is ook heel leuk 🙂

 14. Lindsey 28 maart 2013 / 10:33

  Toevallig vorige week een keer de psychologie gelezen vond ik erg leuk! De anderen heb ik nog nooit gelezen. Ik lees zelf ook de glamour en de cosmopolitan.

 15. Anouk 28 maart 2013 / 10:34

  Ik vind de quest en de psychologie magazine wel heel erg leuk, die andere twee vind ik niet leuk, daar ben ik echt te nuchter voor. Ik heb zelf ook nog een abbo op linda 🙂

 16. Lianne 28 maart 2013 / 10:56

  Dit is ook absoluut mijn top 4 van tijdschriften, grappig!
  Inmiddels heb ik geen abbonement meer omdat het te duur werd maar in de bibliotheek heb je een stilte-leeshoek met heerlijke luxe stoelen en een e-nor-me kast met tijdschriften en als ik dan een middagje vrij heb dan is dat mijn ultieme verwenmomentje! 🙂

 17. roos 28 maart 2013 / 11:38

  Leuk om te zien, de meeste tijdschriften zijn alleen niet helemaal mijn ding. Ik ben meer een meisje wat Cosmopolitan enz. leest. Psychologie vind ik wel een heel leuk tijdschrift.

 18. Suzanne 28 maart 2013 / 12:58

  Wat een leuk overzichtje! Ik vind yoga en santé ook leuke tijdschriftjes:)

 19. Marloes 28 maart 2013 / 13:25

  Leuk, ik lees altijd de Quest en Psychologie Magazine 🙂

 20. Kimberly 28 maart 2013 / 13:54

  De Quest vind ik ook een leuk tijdschrift! ik lees hem altijd van voor naar achter. De Flow wil ik nog een keertje gaan halen!

 21. Iris 28 maart 2013 / 14:28

  Leuk artikel hoor, maar ik stoor me heel erg aan je overmatige gebruik van uitroeptekens in je stukje. Ik snap dat je enthousiast bent, maar dit kun je ook overbrengen met minder uitroeptekens. Zie het als feedback 😉

  • Lisanneleeft 28 maart 2013 / 17:17

   Dank voor je feedback Iris! Klopt wel wat je zegt, ik moet heel vaak uitroeptekens skippen achteraf, dat heb ik nu blijkbaar niet goed genoeg gedaan, haha.

 22. Roxanne 28 maart 2013 / 14:29

  Mijn favoriet is zeker de Flow. Op dit moment is dat eigenlijk het enige tijdschrift wat ik af en toe koop. Van mijn moeder krijg ik wel eens een stapeltje tijdschriften als zij ze uit heeft, maar dat is elke keer wat anders. Verder lees ik liever boeken op dit moment.

 23. Peet 28 maart 2013 / 14:49

  Grappig dat je de Quest leest, had ik niet achter jou gezocht.
  Mijn favorieten op het moment zijn: 101woonideeën, Flair en Flow.

  • Lisanneleeft 28 maart 2013 / 17:21

   Haha, waarom had je dat niet verwacht? 😛

   101 woonideeën heb ik nog nooit gelezen, die wil ik ook nog weleens proberen 🙂

 24. Marije 28 maart 2013 / 17:26

  Ik vind de quest wel heel leuk om te lezen! Maar ik vind het ook heerlijk om lekker luchtig in de Cosmopolitan te lezen. En af en toe lees ik van die woonbladen. Ook heel tof om inspiratie uit te halen.

 25. Hester 28 maart 2013 / 18:18

  Ik ben denk ik toch (nog) wel iets te nuchter voor de Flow & de Happinez, maar ze zijn wel heel mooi vormgegeven! Leuk om te zien zo. De Quest en het Psychologie magazine lijken mij wel interessant!
  Het is trouwens ‘dat’ in de zin ‘Dit is een tijdschrift die ik dankzij Tim ben gaan lezen …’ (het tijdschrift).

 26. Jenny 28 maart 2013 / 19:12

  Ik heb ook een keer met een vraag in Quest gestaan haha

 27. Denise 28 maart 2013 / 19:23

  Leuk om te lezen! Ik vind de Flow ook helemaal geweldig! 🙂

 28. Estrella 28 maart 2013 / 20:58

  Quest en Psychologie vind ik ook erg leuke en interessante tijdschriften!

 29. Lifesplash 28 maart 2013 / 21:12

  Ik vind de vormgeving van Flow altijd erg mooi, ziet erg prachtig uit en erg inspirerend! De teksten lees ik eerlijk gezegd nooit zo, haha. Haha, oké, af en toe wel maar ik vind het fijn om al die leuke inspirerende extra’tjes te hebben. De Flow las ik voor het eerst in groep 7, was toen al helemaal stapel! 🙂

 30. Chantal 28 maart 2013 / 21:13

  Ik vind de Quest altijd wel een interessant blad, staan leuke wetenswaardigheden in!

 31. Ilse 29 maart 2013 / 08:57

  Mijn moeder heeft een abbo op de Happinez, ik vind hem wel leuk om te lezen. De rest vind ik niet erg interessant. Ik lees meer Amerikaanse tijdschriften zoals de Vogue en de Teenvogue.

 32. theseasarestormy 29 maart 2013 / 19:00

  Gave tijdschriften die ik ook allemaal lees. Vooral de Flow en Happinez zijn favoriet. Laatst heb ik de hoofdredacteur van Quest ontmoet (ik studeer journalistiek, en er komen heel vaak bekende mensen langs voor een gastcollege of een interview) en toen begon het echt te kriebelen. Het lijkt me zo gaaf om bij de Quest te werken. Helaas werken ze met een heel hecht team en nemen ze ook geen stagiares aan, echt balen. Maar niet geschoten is altijd mis 🙂

  Liefs,
  Lisa

  • Lisanneleeft 29 maart 2013 / 23:40

   Lijkt me ook echt super gaaf om daar te werken!
   Maar aan de andere kant: wat zal er een boel werk en uitzoekwerk enzo achter die artikelen zitten. Sommige stukjes lees je zo snel even, maar volgens mij zit er echt veel werk achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.