Mijn 6 tips voor een sfeervol budgetinterieur

Eigenlijk heb ik, sinds ik op mezelf woon, nooit veel geld uitgegeven aan een luxe interieur. Ondanks dat ziet het er heel gezellig uit! In deze blogpost deel ik graag mijn tips voor een budgetinterieur dat tegelijkertijd ook nog sfeervol is.

Wacht op een aanbieding

Voor grotere uitgaven, zoals de eettafel en de hoekbank kijk ik bij budgetwinkels, maar wil ik wel graag kwaliteit. Dus ga ik misschien voor een wat duurder item, maar wacht ik wel tot er een kortingsactie is. Mijn bank was een grote uitgave, maar wel gekocht toen er een actie was! Dat kan zo 20% of zelfs 25% schelen. De aanbiedingen in de gaten houden loont!

Kijk wat je al hebt

Deze slinger doet al heel wat jaren dienst als muurdecoratie. In mijn vorige huis heeft hij in de woonkamer gehangen, nu hangt hij in een kantoortje. De slinger kwam ooit bij een Flow Magazine, lekker budget dus!

Niet behangen maar verven

De muur was behangen toen ik hier kwam. Ik heb niet gekozen voor nieuw behang, maar er zitten nu gewoon een paar laagjes simpele witte verf over het behang! Er zit nog wel een structuurtje in, maar dat vind ik juist wel wat hebben.

Zelf muurverf mengen? Het kan!

In datzelfde kamertje ben ik ook de uitdaging aangegaan om zelf muurverf te mengen! Dit heb ik gedaan met witte muurverf en daar heb ik verschillende soorten acrylverf en nog andere muurverf door gemengd. Dat is heel goed uitgepakt, het is niet gaan verkleuren (daar was ik bang voor). Dit was dus een super budget projectje dat heel goed uitgepakt is. De witte muurverf had ik al en alle kleurtjes die ik erin heb gedaan ook!

Een gallerywall om af te wisselen

Een budgettip voor wanddecoratie is ook een gallerywall. Dat kan met lijsten die allemaal hetzelfde zijn, zoals die van mij, maar het kan ook met allerlei verschillende lijstjes. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei verschillende lijstjes bij elkaar verzamelen.

Ik vind het leuk om af te wisselen. Als je voor een andere look wil gaan hoef je alleen de afbeeldingen te vervangen en dan ben je klaar! Ik pas mijne altijd aan aan het seizoen. Als ik weer een wissel heb gedaan krijg ik echt het gevoel dat ik weer een compleet nieuw gestylede woonkamer heb.

Tweedehands meubels

Ik heb een creatief kantoortje dat ik super budget heb ingericht. Het bureautje had ik al en het rekje bovenin hing er al, daar heb ik gebruik van gemaakt. En de stoel is tweedehands, dat was echt een goede vondst, daar heb ik vijf euro voor betaald! Hij zit heerlijk en hij is natuurlijk helemaal hip.

Ook mijn tv-meubel is tweedehands. Als ik iets nodig heb ga ik regelmatig kijken bij de kringloopwinkels in de buurt of ze iets naar mijn smaak hebben. Daar kwam ik dus dit tv-meubel tegen.

Heb jij nog tips voor een gezellig, maar betaalbaar interieur?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 27 juli 2022 / 08:13

    Zeker gezellig bij jou! Ik wacht ook graag op aanbiedingen en dan valt er inderdaad veel te besparen. Verder ben ik niet van heel vaak wisselen, dus als ik iets koop, gaat het ook echt jaren mee.

  2. Irene 27 juli 2022 / 21:39

    Ik zou als grootste tip ook de kringloop willen zeggen. En eigenlijk ook dat je het vooral sfeervol maakt met accessoires en daar is de kringloop echt ideaal voor. Wij hebben best veel meubels van Ikea maar ik vind niet dat wij een typisch Ikea-huis hebben doordat er zoveel vintage spullen zijn ook.

    Superleuk dat je zelf een kleur muurverf hebt gecreëerd! Daar zou ik dus zelf totaal niet aan denken maar nu ga ik het onthouden! 😉 En die stoel aan je bureau vind ik ook super tof. Die zou hier ook leuk staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.