Mijn artikels in FES magazine

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik jullie beloofde mijn FES magazine artikels te laten lezen. Elke keer dat er weer eentje op de mat viel dacht ik: ach, ik wacht nog wel één magazine en dán laat ik het zien. Maar oké, als ik het elke keer opschuif komt het er natuurlijk niet van. Nu eindelijk kan ik jullie 5 artikels laten lezen die door mij geschreven zijn voor FES magazine.

artikelfes

Wat is FES magazine?

Voor de mensen die niet weten wat FES magazine is, no worries, het is niet gek dat je het niet kent! FES magazine het magazine van de FES, Fibromyalgie en Samenleving. Ofwel, het blad van de fibromyalgie patiëntenvereniging, en daar schrijf ik voor! Mocht je elke twee maanden het blad op je deurmat willen hebben liggen, dan moet je alleen eventjes lid worden van de FES. Op die manier steun je meteen een goed doel. Meer weten over wat de FES doet en wat het inhoudt? Kijk dan even op de website, FESinfo.nl.

artikel1klein

Voor een leesbare versie, klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ik schreef dit artikel over eigenschappen die je kunt trainen voor een makkelijker en leuker leven met fibromyalgie. Ik liet me inspireren door het boek ‘Ziekelijk gelukkig’, waarover ik eerder al deze review schreef.

artikel2klein

Voor een leesbare versie, klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ik interviewde beautyblogger Helen over haar inspirerende hobby/baan.

artikel3klein

Voor een leesbare versie, klik op de afbeelding voor een vergroting.

Dit artikel over hippe hulpjes gaat ondermeer over de Wake-Up light, het MYguling kussen, de iPad mini en een handige manier om appels te snijden.

jongerenpagina

Voor een leesbare versie, klik op de afbeelding voor een vergroting.

Dit artikel gaat over de positieve kanten van fibromyalgie. Mijn favoriete deel is het rechter deel, waar vijf dames over hun eigen ervaringen vertellen.

artikel5klein

Voor een leesbare versie, klik op de afbeelding voor een vergroting.

En last but not least, mijn artikel over het sapvasten! Ik heb er destijds ook veel over geblogd, maar het leek me leuk om ook voor de FES er een artikel over te schrijven. Het is toch wel iets waar heel veel mensen benieuwd naar zijn of het echt werkt.

Ik ben wel benieuwd: is er iemand van jullie ook lid van de FES? Enneh… welk artikel is jullie favoriet?

DELEN:

28 reacties

 1. Manja 28 juni 2013 / 07:36

  Echt leuk dat je zoveel artikeltjes schrijft voor een tijdschrift! Ga je trouwens vaker sapvasten?

 2. Kimberly 28 juni 2013 / 08:01

  Wat gaaf om te lezen zeg! Vooral het stukje van de vijf dames hun ervaringen lezen. Ik vind het echt super tof dat je dit doet 😀 Ik zou wel meer deze stukjes van je willen zien!

 3. Anneke 28 juni 2013 / 08:33

  Ik heb nu geen tijd om alle artikelen te lezen, maar ze zien er wel mooi uit. Je foto’s worden trouwens ook steeds mooier. Ik vind het heel leuk gedaan dat je overal de andere tijdschriften eronder hebt laten liggen. 🙂

 4. Karlijn 28 juni 2013 / 10:39

  Wat heb je al veel geschreven. Helpt het je ook bij je eigen ‘proces’?

  • Lisanneleeft 28 juni 2013 / 14:20

   Nee, dit is echt iets wat ik doe omdat ik het leuk vind en omdat ik er andere mensen mee kan helpen 🙂

 5. Miranda 28 juni 2013 / 10:49

  Leuk! Ik ben ook lid, moet alleen even mailen want sinds mijn verhuizing krijg ik het niet meer terwijl ik wel een adreswijziging gedaan had.

 6. Anouk 28 juni 2013 / 12:02

  Ziet er allemaal goed en professioneel uit!

 7. Milou 28 juni 2013 / 12:18

  Super tof meiske!!! Super trots op jou! 🙂

 8. Ise 28 juni 2013 / 14:58

  Leuk dat je daar ook voor mag schrijven!

 9. Hester 28 juni 2013 / 15:33

  De artikelen zien er echt leuk uit! Lijkt me gaaf om dat zo terug te zien op papier in een echt magazine.

 10. Michelle 28 juni 2013 / 22:42

  Hey Lisanne, Ik volg je nu al zo’n jaar maar ik reageer eigenlijk nooit op artikelen. Ik heb zelf ook fibromyalgie en zit nu overspannen thuis, ook al ben ik positief ingesteld, zit ik wel een beetje doorheen. Alles wat ik de afgelopen 3 jaar heb opgebouwd kan ik ‘weggooien’ en mag weer helemaal opnieuw beginnen met werken en uurtjes opbouwen. Het is natuurlijk niet voor niets geweest en heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf en de fibromyalgie. Ik ga het nu dan ook heel anders aanpakken (hoe precies weet ik nog niet) maar ik ga minder werken en meer genieten van het leven. Ik heb gemerkt dat het het niet waard is om alleen maar te werken en verder helemaal niets meer kunnen omdat ik zo graag wil werken en nu dus overspannen thuis zit! Ik heb bovenstaande artikelen gelezen en vind het artikel over de eigenschappen heel leuk (ik herken er veel in) en de ervaringen van anderen lezen vind ik ook heel fijn om te lezen. Zo’n slaapkussen lijkt me ook wel wat voor mij! Ik denk dat ik misschien ook maar lid ga worden van de FES, ik twijfel al heel lang omdat ik bang ben voor veel negativiteit doordat iedereen zijn eigen verhaal heeft en je dan zo’n wereldje creeert maar het lijkt me ook wel fijn om eens meiden te spreken van mijn leeftijd die weten wat ik bedoel en begrip hebben voor mijn situatie en ook leuke dingen mee te doen 🙂 Nou het is een heel verhaal geworden! Liefs Michelle

  • Lisanneleeft 29 juni 2013 / 11:03

   Hoi Michelle, wat vervelend zeg voor je 🙁 Het is helemaal niet zo dat positief ingestelde mensen er nooit doorheen zitten hoor, je bent gewoon te lang door gegaan en nu ben je op. Da’s niet meer dan normaal, toch?

   Wat betreft de FES snap ik wel wat je bedoelt, maar lid worden is heel vrijblijvend. Je kan het contact opzoeken wanneer je er zin in hebt, maar wanneer je er geen zin in hebt, dan doe je het gewoon niet. (dat is bijvoorbeeld heel makkelijk aan het jongerenforum)
   Het enige is dus dat je elke 2 maanden het magazine op de deurmat hebt liggen. En ja, die kun je ook altijd bewaren tot je een keertje zin hebt om hem te lezen natuurlijk 😛

   Ik vind het zelf ook niet prettig om altijd bezig te zijn met de problemen van een ander, je komt dan inderdaad wat je zegt echt in zo’n negatief wereldje terecht. Maar aan de andere kant is het fijn om je verhaal kwijt te kunnen en om te zien dat je niet de enige bent die zulke dingen meemaakt. EN je kan elkaar tips geven 😀

   Als je ergens nog vragen over hebt of iets kwijt wil of iets in die richting kan je me in elk geval altijd mailen 🙂

 11. Michelle 29 juni 2013 / 00:26

  Ik vind alle vijf de artikelen wel heel leuk. Maar vooral het interview met beautyblogger Helen springt er voor mij echt uit.
  xx

 12. Anne 4 juli 2013 / 18:27

  Leuk! Mijn moeder leest de FES. En als ik ‘m dan zie liggen vraag ik altijd of er een stukje van jou in staat. Meestal lees ik ze trouwens niet, maar ik ben wel altijd heel nieuwsgierig. Ik vind van het scherm lezen niet zo prettig, dus ik ga een aantal van je artikelen opzoeken in de magazines die mijn moeder heeft liggen. Ik vind het heel tof dat je dit doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.