Mijn beste 5 tips om volledig te relaxen

Helemaal ontspannen zijn is het meest geweldige gevoel wat er is, maar dit in het dagelijks leven bereiken is een uitdaging. Mijn tips om helemaal te relaxen lees je in deze blogpost.

Zorg dat de ruimte waarin je bent rust uitstraalt

De ruimte waar je in bent bepaalt al voor zo’n groot deel hoe je je voelt! Is het een rommel? Helemaal vies? Liggen er allemaal to-do’s op je te wachten? Dan is het misschien tijd om éérst de ruimte waarin je bent te veranderen. Door de ruimte aan te pakken of simpelweg een andere ruimte kiezen om te relaxen. We kunnen niet blíjven opruimen, zo komt ons ontspanmomentje nooit!

Zorg vooral dat je niet te veel last hebt van geluiden, eventueel door een noise canceller of oordopjes, wat jij fijn vindt.

Daarnaast is het fijn als het lekker ruikt. Je zou bijvoorbeeld lekker een kaars kunnen aansteken, of het raam open zetten.

Creëer een me-time momentje

Is je omgeving rustig? Dan wordt het tijd voor je genietmomentje! Soms heb ik helemaal geen zin om iets aan mezelf te doen, soms vind ik het heerlijk ontspannend om mijn haar te krullen, mijn nagels te lakken of te genieten van een heerlijke douche met een lekker geurtje. Rituals is favoriet hier. De douchefoams geven je echt een gevoel van luxe, ik geniet daar onwijs van.

Wil je iemand zo’n me-time momentje cadeau geven? Dan is een Rituals cadeaubon precies wat je zoekt!

Leg je telefoon weg

Wist je dat telefoonverslaving een serieus ding is? We krijgen dagelijks zó veel prikkels binnen. Het is echt een verademing om even telefoonvrij te zijn. Je kan eventueel je telefoon aan de andere kant van de kamer leggen en hem op de niet storen stand zetten. Als er dan iets belangrijks is en je wordt tweemaal achter elkaar gebeld gaat je telefoon tóch af. Je kan ook een nummers uitzonderen van de niet storenstand, mocht je dit fijn vinden.

Zo kun je even helemaal niets doen, niet steeds allemaal notificaties en prikkels van je telefoon.

Of gebruik hem voor een meditatie of luisterboek óf lees een echt boek

Maar eerlijk: ik gebruik mijn telefoon ook vaak om te relaxen. Ik luister bijvoorbeeld naar een boek dat me helemaal ontspant (lekker simpele boeken!) of naar een meditatie die me helpt om te ontspannen. Dan ga ik lekker zitten of liggen met mijn ogen dicht en mijn oortjes in, verder niets, heerlijk.

Ik tipte al eerder deze boeken, die vond ik echt heel relaxed om te luisteren.

Maar als je houdt van lezen kun je natuurlijk net zo goed een fysiek boek pakken. Kies wel voor een boek met een positieve vibe waar je niet te veel bij hoeft na te denken.

Doe iets wat je rust geeft

Soms is nietsdoen fijn, met die meditatie. Maar soms kun je ook juist ontspannen door iets te doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, sporten, knutselen, borduren, puzzelen of koken of bakken. Hier vind je mijn favoriete creatieve hobby’s. Doe wat bij je past!

Wat doe jij om helemaal te relaxen?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

2 reacties

  1. Zo simpel is dan geluk 29 maart 2024 / 17:18

    Zelf neem ik vaak een lekker warme douche. Lezen, wandelen, puzzelen en series kijken word ik ook altijd ontspannen van.

  2. Simone 30 maart 2024 / 08:38

    Ik ga het liefst een van mijn hobby’s doen om te ontspannen. Of wandelen in het bos, dat werkt ook heel goed. Maar dan moet het wel lekker weer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.