Mijn beste voornemen

Maandagavond had #blogpraat als onderwerp een terugblik en een vooruitblik, omdat de volgende Blogpraat in het nieuwe jaar valt. Bij de vooruitblik werd er gevraagd naar goede voornemens voor de blog. Het eerste wat ik dacht zei ik: Volgend jaar, eind 2011 heb ik minstens 10 keer zo veel bezoekers als nu.


Foto door swisscan op Flickr

Nu zul je misschien denken, huh blogpraat, wat is dat? Ik zal het je vertellen. Elke maandagavond komen wij, als bloggers, van 20.00 tot 21.00 bij elkaar om te praten over bloggen. Via Twitter. Steeds weer verbaas ik me weer over wat voor geweldige ideeen en motivatie ik hiervan krijg.

Maargoed, terug naar mijn verhaal. 10 keer zo veel bezoekers. Om eerlijk te zijn wilde ik 100 zeggen, maar de kans is iets kleiner dat ik dat waar kan maken. Dus speelde ik op safe en zei 10 keer. Of dit iets te optimistisch is? Nee hoor, helemaal niet. 2011 wordt namelijk mijn jaar.

Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in.
Bill Bradley

Nu vraag jij je natuurlijk af, hoe veel bezoekers moet je dan hebben? Ik heb op het moment tussen de 100 en de 200 bezoekers per dag (met af en toe wat uitschieters tot de 600 per dag, maar die laat ik even buiten beschouwing). Ja, het is niet zo heel veel, dat weet ik. Maar wees gerust, over een jaar zal ik jullie vertellen dat deze tussen de 1000 en de 2000, of (nog veel) hoger zit.

De bezoekersaantallen waren niet het enige waar ik aan dacht hoor. Ook ben ik van plan om kansen te krijgen door het bloggen, opdrachten als ik mijn diploma heb, of speciale dingen doen, die mensen zonder blog niet doen. Kansen krijgen en ze benutten dus. Ook niet gek toch?

Mijn doel is dus hoofdzakelijk het omhoogkrikken van mijn bezoekersaantallen. Maar ik vraag me af: Wat wil jij? Wat zijn jouw goede voornemens op bloggebied? Een blog beginnen, jouwe verbeteren, op welke manier? Ik ben benieuwd.

5 reacties

 1. Petra 29 december 2010 / 16:37

  Goed voornemen, maar hoe wil je dat doen dan? Want ze komen (meestal) niet zomaar aanwaaien. Ik ben wel benieuwd!

 2. Patty Golsteijn 31 december 2010 / 11:23

  Is het omhoog krikken van je bezoekersaantallen je doel of je middel om iets heel anders te bereiken?

  • Lisanneleeft 31 december 2010 / 12:14

   een paar cijfertjes opzich zijn niet heel nuttig haha, maar meer mensen die lezen wat ik schrijf is wel vooral nuttig voor andere dingen ja. Wat precies weet ik alleen nog niet, haha.

 3. Carmen 25 januari 2011 / 18:20

  Nou, ik vind 100 tot 200 per dag best veel hoor! Ik zou er maar blij mee zijn haha, zelf heb ik er rond de 100.

 4. Nikki 23 februari 2011 / 10:28

  Bij dezen, weer een dagelijkse bezoeker erbij. Haal echt een heleboel energie uit je blog!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.