Mijn blog in tijdschriftvorm: LIS magazine!

Ik heb nieuws, ik heb sinds kort mijn eigen tijdschrift!!! Haha, I WISH! Niet echt dus. Zou ik willen. Maar aan de naam te lezen lijkt het wel zo. Lis is een nieuw mind & lifestyle magazine (hieronder zie je het 3e nummer). En ja, ik zou willen dat dit mijn tijdschrift was, het is namelijk in mijn ogen het perfecte tijdschrift!

Ik voel me al enorm arrogant om de titel, dus ik zal mijn blog niet meer vergelijken met dit tijdschrift, haha.

Ik beken: Ik lees nooit meer tijdschriften. Ik blader ze altijd een keer door om ze vervolgens in een hoekje te leggen. Al dat oppervlakkige gepraat over zomerjurken en lippenstiften ben ik een beetje zat. Ik wil meer! Van de Quest en Wetenschap in beeld kan ik dan nog wel genieten, vooral op vakantie is het prettig leesvoer (ik jat het van Tim). Maar het liefst lees ik een combinatie van deze twee: Vrouwendingen met een beetje niveau. En als er dan nog een goede feel good vibe achter zit ben ik gelukkig. En ik kan je vertellen: ik heb het gevonden.

Dit blad staat vol inspiratie en motivatie. Het gaat over vrouwen die hun dromen achterna gaan en over vrouwen die goede en mooie dingen doen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan geluk en hoe het daar nu eigenlijk mee zit tussen onze oren. Er wordt meer aandacht besteed aan mensen en minder aan dingen. HOERA!

Ik heb even 3 titels van artikelen op de foto gezet. 6 inzichten voor een leuker leven, geluk a la Ellen ten Damme (precies zoals ik een BNer zou willen interviewen!), pechvogel of lucky bird (hoe maakbaar is geluk?). Alle drie titels naar mijn hart, dit is wat ik wil lezen en dat is waarover ik wil schrijven. Misschien is ‘het’ wel gewoon een beetje ‘mijn ding’! (maar wat is ‘het’ dan?)

Het blad is van mooie kwaliteit, mooi dik papier en het magazine telt 114 pagina’s. Enige minpunt is voor mij de prijs, hij kost namelijk 4,95, dat zou ik normaal gesproken niet aan een tijdschrift uitgeven.

Oja en nog een klein minpunt: er wordt vooral geschreven over veertigers en dertigers en ik denk dat dat dus ook de doelgroep is. Ik zou natuurlijk liever over jongere mensen willen lezen, maar hier kan ik mee leven hoor. Je kan niet alles hebben!

Het zou mijn levensmotto kunnen zijn, ‘life is what you make it’.

Als er een tijdschrift is waar ik ooit wil werken, dan zou het Lis zijn, zeker weten. Ik hoop dus ook heel hard dat dit magazine het hoofd boven water gaat houden in deze tijd waarin veel tijdschriften al kopje onder zijn gegaan. Maar ik heb er vertrouwen in want naar mijn mening is dit een geweldig blad! Hopelijk ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Dus… mocht je me nu een cadeautje willen geven… Haha, dat is een grapje (alweer… ik ben echt niet grappig vandaag!). Ik ga nog even verder genieten van dit tijdschrift, hij is gelukkig niet in een keer uit. Dit is zeker weten mijn nieuwe favoriete tijdschrift! Kende jij dit tijdschrift al? En wat is jouw favo tijdschrift, wat lees je normaal?

24 reacties

 1. lifesplash 18 juli 2012 / 07:51

  Hahaha, ik dacht eerst al huh? Eigen tijdschrift? Waar kan je ‘m kopen dan? lol. Ik ben zelf addicted met tijdschriften maar haha niet dit soort. Not my kind of thingsss, sorry. ;(

 2. Yara 18 juli 2012 / 07:56

  Oeeeeh, dat lijkt me een leuk tijdschrift 😀

 3. Alyssa 18 juli 2012 / 08:19

  Wat grappig! Ik word altijd Lis genoemd als afkorting van mijn naam. Dit lijkt me een leuk tijdschrift 🙂

 4. Esmay 18 juli 2012 / 08:35

  Wat een tof tijdschrift! Vol met lekker veel positiviteit! 😀 Daar hou ik wel van!

 5. sonja 18 juli 2012 / 08:41

  waarom zet je de artikelen van je blog niet in een tijdschrift dat te downloaden is? als dat aanslaat kan je misschien de redactie van LIS eens een copie opsturen….wie weet mag je dan een column in hun tijdschrift verzorgen 😉

  • Emmelien 1 augustus 2012 / 12:00

   Ik denk niet dat dat werkt, dat lijkt me ten eerste veel meer werk met opmaak en alles, plus dat veel mensen misschien ook te lui zijn om het helemaal te gaan downloaden. Het is het internet, mensen willen hapklare brokken.
   Lijkt me trouwens wel een heel leuk/goed idee om contact te zoeken met het tijdschrift, je weet maar nooit Lisanne!

 6. Kimberly 18 juli 2012 / 10:02

  Jammer dat het niet echt voor een jongere doelgroep is, maar het lijkt me een interessant tijdschrift!

 7. Anneke 18 juli 2012 / 10:03

  Ik heb het tijdschrift pas al een keer meegenomen en gelezen. Ik vond het ook leuk om te lezen, maar denk toch dat het eenmalig blijft.

 8. zoetedagdromen 18 juli 2012 / 10:33

  Klinkt heel erg leuk, ik kende het nog niet en er zijn sowieso weinig tijdschriften op dit gebied, helaas. Ik heb hetzelfde als jou, blader tijdschriften meer door dan echt helemaal lezen. Maar dit lijkt me wel de moeite waard 🙂

 9. Leonella 18 juli 2012 / 10:42

  Haha ik las de titel en dacht dat je in photoshop had zitten klooien om een cover te maken. Ik vind de cover wel bij je passen, het komt wel aardig overeen met de stijl van je site.

 10. Sabine 18 juli 2012 / 11:20

  Dat lijkt me echt een leuk en interessant blad!

 11. Paul van der Werf 18 juli 2012 / 12:13

  Hoi Lisanne,

  We kennen elkaar nog niet maar ik volg Blogpraat al een tijdje. Door omstandigheden van hopelijk zeer tijdelijke aard nog niet als al te actieve deelnemer. Maar ik had laatst gauw een blik op je site geworpen voorafgaand aan de review, dus ik was benieuwd wat je er mee gedaan had. Volgens mij wel het nodige. Je site ziet er in ieder geval prachtig uit!

  Jje LIS bespreking maakt me nieuwsgierig. Misschien toch eens kijken. Ik lees normaal zelden tijdschriften en eigenlijk vooral uit de bieb, of buitenlandse, maar voor LIS wil ik wel (een keer) betalen, na jouw bespreking.

  Mijn eigen blog is overigens met zomerreces en ik denk na over over restyling. Met tips uit Blogpraat en van Blogstylers uiteraard. Ik doe namelijk graag dingen samen. Dus als je tips of ideeën hebt over mijn blog: ze zijn meer dan welkom.

  Tot ziens bij Blogpraat, digitaal of IRL.

  Groeten,

  Paul

 12. Lilly 18 juli 2012 / 13:51

  Jaaa die is zo leuk! Ik heb deze ook en heb er voor in mijn dagboek Quotes uitgeknipt, zo leuk! 😀

 13. Mirthe 18 juli 2012 / 16:48

  Klinkt heel interessant! En 4,95 is echt heel goedkoop hoor, voor echte mooie (mode)fotografiemagazines betaal ik tussen de 15 en de 30 euro!

  • Lisanneleeft 18 juli 2012 / 19:30

   Wel zien staan, nog nooit gelezen inderdaad! Dat is dus ook een aanrader? 🙂

 14. Daniëlle 18 juli 2012 / 20:25

  Wat leuk zeg, lijkt me een geweldig tijdschrift 🙂 Normaal gesproken lees ik de Linda of Libelle.

 15. Jenny 18 juli 2012 / 21:33

  Ik lees het liefst reistijdschriften, de Traveller of Columbus

 16. Lily J. 18 juli 2012 / 21:50

  Ziet er uit als een leuk tijdschrift! Misschien de volgende keer als in de winkel ben toch maar eentje meenemen.

 17. Lisette 19 juli 2012 / 08:29

  Hoi Lisanne,

  Wat leuk dat je over LIS hebt geschreven! Je zou zo met jouw verhaal en levensvisie in de LIS kunnen, dus mail ons anders eens: redactie@lis-magazine.nl

  groetjes, Lisette Wevers

 18. Ise 19 juli 2012 / 22:22

  Meer aandacht aan mensen en minder aan dingen, die vind ik goed! Ik kende het nog niet maar ben nu wel enthousiast.

 19. Patricia 21 juli 2012 / 22:28

  Ziet er mooi en inspirerend uit, ik lees nu graag happinez

 20. Petra 19 augustus 2012 / 22:29

  Klinkt en ziet er uit als een leuk tijdschrift, ik ga het eens kopen om te proberen of het ook iets voor mij is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.