Hoe mijn dagindeling er op dit moment uitziet

Al een paar keer eerder heb ik verteld over hoe mijn dagen er op dat moment uitzagen, hoe ik mijn dagen invulde, wat ik nu eigenlijk de hele dag deed. Ik heb het al een tijdje niet meer gedaan, en dat komt omdat ik nu niet zo heel erg veel doe. Toch krijg ik er regelmatig vragen over, dus… toch maar een blogje! Ik realiseer ook dat ik niet de enige ben die niet zo veel kan doen op een dag, dus eigenlijk is het helemaal niet erg!

mijn-planning-voor-elke-dag

Flickr / Nomadic Lass

Wakker worden: tussen 9 en 10:30

Ik heb mijn ritme weer omgegooid, ik kon steeds erg slecht in slaap komen waardoor mijn dagen pas tussen 12 en 1 begonnen. Dat is gewoon zonde, want je krijgt maar weinig van de dag mee.

Wakker worden blijft lastig, het duurt altijd even voordat ik uit bed kan na het wakker worden. Dat is heel wisselend, daarom kan ik je voor de rest van de dag ook geen ‘tijdschema’ geven met wat ik doe. Het wisselt heel erg!

Ontbijten & blogs lezen

Mijn ontbijtje (sojayoghurt met glutenvrije cornflakes) eet ik op onder het genot van een paar leuke blogs.

Aankleden en klaarmaken

Soms houdt het bij de vorige stap al op, dan voel ik me zo beroerd dat het me niet lukt om me aan te kleden dat ik het maar uitstel. Maar als het meezit kleed ik me aan (soms voor mijn ontbijt, soms erna). En als het nog meer meezit dan doe ik ook nog wat make-up op, daarmee voel ik me ook gewoon meer wakker, haha.

Aan het werk!

Ook dit is een erg breed begrip, soms ga ik iets simpels doen; plaatjes zoeken, inspiratie opdoen, in die richting. En soms ga ik juist hard aan de slag met mijn mail, met het schrijven van blogs, of met het maken van foto’s en/of video’s. Heel erg wisselend, maar ik ben eigenlijk de rest van de dag bezig met mijn blog.

Soms komt er niets uit mijn handen en kan ik uren voor me uit staren zonder te beseffen dat de tijd voorbij gaat. Een beetje maf, hehe.

Soms ben ik de hele dag bezig met mijn blog, soms doe ik ook nog andere dingen…

De deur uit

Ik kan lang niet altijd de deur uit, ik ben namelijk nogal afhankelijk van andere mensen wat dat betreft. Ik kan op dit moment niet zomaar even de fiets pakken en een boodschapje gaan doen ofzo. En ik kan (en mag) ook niet autorijden, dus dat kan ook niet.

Op dit moment is mijn moeder ook nog steeds ziek, voorheen sleepte zij me zo vaak mogelijk mijn huis uit zodat ik ook nog naar buiten kon. Dat is nu wat minder, maar soms kunnen we nog even kort naar de Action, een boodschapje doen, of iets in die richting. Dus dat doe ik soms ‘s middags.

Ik voel me op dit moment helaas niet goed genoeg om te werken, daar baal ik heel erg van. Hopelijk kan ik dat gauw weer!

Eten?!

Haha, ik heb nogal moeite met het klaarmaken van mijn eten. Ik vergeet het vaak, of ik heb geen energie/te veel pijn om eten te pakken, dus dan eet ik maar niet. Gelukkig hebben nu weer het een en ander in huis dat ik gewoon ‘simpel’ kan pakken zodat ik toch iets kan eten.

Verder maakt Tim ‘s avonds het eten of ik ga naar mijn ouders om te eten. Of ik ben te moe om te eten, dat is ook nog een optie. Dat komt gelukkig niet super vaak voor!

‘s Avonds; weer bloggen

Daarna ga ik weer aan het werk voor mijn blog, soms moet ik nog een blogpost maken voor de volgende dag. En anders ga ik relaxed aan de slag. Ook ben ik natuurlijk bezig met social media, dat vind ik ook leuk!

Tegenwoordig ben ik tussen 9 en 10 uur compleet uitgeput en ga ik naar bed. Dat komt natuurlijk doordat ik vroeger opsta! Ik merk dat er veel tijd zit in het in slaap vallen en wakker worden, waardoor ik dus nog maar maximaal 12 uur in de dag heb die ik kan gebruiken.

Douchen en het huishouden

Zoals je merkt doe ik vrij weinig in het huishouden, dat gaat op het moment niet. En als het wel lukt doe ik het natuurlijk wel, dan is dat altijd mooi meegenomen. Ik vind het natuurlijk heel erg fijn als ik daar wel mijn steentje aan bij kan dragen, dus alles wat ik kan doe ik natuurlijk!

En douchen doe ik ook niet iedere dag, dat zullen sommige mensen vast raar vinden, maar als ik elke dag zou douchen houd ik geen energie meer over voor andere dingen, haha. Op dagen dat ik douche kan ik ook niet meer de deur uit.

Tussendoor

Wat ik tussendoor doe hangt af van hoe het gaat. Af en toe even liggen, of een aflevering kijken van een van mijn favoriete series in elk geval!

Ik weet dat het nog veel erger kan dan dit, maar ik hoop wel dat dit een dieptepunt is en dat ik vanaf hier weer naar wat meer energie en minder pijn zal gaan. En dat ik dan weer wat meer dingen kan gaan doen! Wie weet gaat mijn glutenvrije dieet daar wel voor zorgen, daar duim ik voor! Hoe zien jouw dagen eruit?

DELEN:

46 reacties

 1. Beautydagboek 21 april 2014 / 06:52

  Mooi dat je dit met ons deelt! Fybromyalgie komt dus in verschillende gradaties voor en je hebt een behoorlijk zware te pakken als ik dit zo lees. Knap dat je toch nog je blog kunt bijhouden, dat moet je een goed gevoel geven 🙂 Je bent een sterke meid Lisanne, sterkte en ik hoop dat het beter mag worden met je gezondheid voor zover dat kan!

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:00

   Dat zie je goed, hihi. Het is heel erg verschillend hoe het zich uit bij iedereen! Vinden mensen vaak lastig te begrijpen dus dat zorgt gauw voor onbegrip.
   Bedankt voor je lieve comment! 🙂

 2. Kelly Caresse 21 april 2014 / 07:15

  Wat mooi dat je dit met ons wilt delen en ik merk door zo’n dagindeling nog wat heftiger hoeveel impact fybromyalgie en je ziek zijn heeft op je dagelijkse leven, dan is het nog duidelijker, en ik kan me voorstellen dat dit het extra confronterend maakt doordat je veel wilt doen wat je zelf niet kunt, dit heeft echt indruk op mij gemaakt

 3. Marion 21 april 2014 / 07:36

  Ik vind het knap om te lezen dat je in die zin voor jou omstandigheden de beste dagindeling wel in je hoofd hebt, maar dat je jezelf ook ruimte geeft voor meer of minder. Helaas vaak minder, dat snap ik, maar jezelf die ruimte gunnen is knap. Vaak willen we meer, meer, meer en dan maak je het alleen maar frustrerender voor jezelf. Sterkte met alles.

 4. Frederique 21 april 2014 / 08:23

  Oef, ‘t is ook niet niets, zo’n dagindeling. Hopelijk gaat je dieet snel zijn vruchten afwerpen zodat je je weer wat beter voelt.

 5. Ilse 21 april 2014 / 08:25

  Goed dat je je blog nog hebt. Super dat je toch elke dag een artikel online weet te zetten, want daar kruipt toch ook enorm veel energie en tijd in.
  Veel sterkte en hou vol!
  Altijd blijven hopen op verbetering. 🙂

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:02

   Dankje! Ik had het zelf nog helemaal niet zo door, maar uit dit blogje blijkt inderdaad wel echt dat mijn blog echt iets is waar ik veel mee bezig ben 🙂 Zorgt dat ik altijd iets (leuks, maar nuttigs) te doen heb!

 6. Martina 21 april 2014 / 08:28

  Knap dat je zoveel uit je blog haakt, juist omdat het ook zoveel energie kost om bij te houden! Mag je echt wel trots op zijn 🙂 hopen dat je dieet snel wat goeds voor je gaat doen

 7. Veronica 21 april 2014 / 08:57

  Jemig wat heftig dat je momenteel zo weinig kan maar wel fijn dat je jezelf zo bezig kan houden met je blog en de dingen daar omheen dan heb je toch een beetje afleiding. Ik hoop dat het snel weer de betere kant op gaat!

 8. Susanne 21 april 2014 / 09:03

  Toch knap dat je dit wilt delen! Kan me voorstellen dat je misschien een beetje bang bent voor bepaalde reacties van mensen (maar kan het natuurlijk ook helemaal verkeerd hebben). Je leest ook dat je blog je eigenlijk alles is, hiermee vul jij je dag en kun je je ei kwijt. Hopelijk merk je snel wat verbetering door de nieuwe medicijnen en het anders eten!

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:06

   Aan de ene kant wel, want: ik doe weinig (mensen kunnen denken dat ik lui ben of er gewoon geen zin in heb ofzo), maar aan de andere kant schept het ook wel weer duidelijkheid. Als je weet hoe mijn normale dagen eruit zien is het ook makkelijker om te begrijpen waarom ik sommige dingen doe zoals ik ze doe.
   Achter alles wat ik doe zit namelijk een gedachte, soms zou je kunnen denken ‘dat ik maar wat doe’, maar juist omdat ik zo weinig energie heb is er over alles wat ik wel doe (en wat ik niet doe) goed nagedacht!

   Maarja, als je er niets over zegt heb je geen begrip, maar ook geen mensen die over je kunnen oordelen. Ik ben dan liever gewoon open 🙂 Maar kan me ook goed voorstellen dat anderen dat anders zouden doen!

   • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:08

    Maar daarbij kennen mijn vaste lezers me natuurlijk ook wel een beetje! Ik denk dat de meeste lezers wel op de hoogte zijn van mijn levenslust, ambitie en de behoefte om zo veel mogelijk te doen 🙂

    Als mensen over me gaan oordelen aan de hand van dit stuk kennen ze me gewoon niet 😛

 9. Hester 21 april 2014 / 09:17

  Ah joh, jij doet ook niet zoveel als ‘normale’ mensen, dus dan vind ik het helemaal niet zo raar dat je niet dagelijks doucht. 😛 Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd in dagindelingen, leuk om te lezen! Ik ben op een vrije dag vaak ook de hele dag een beetje met mijn blog bezig, maar het lijkt me eerlijk gezegd wel een beetje frustrerend als dat standaard is. Ik vind het heel leuk, maar soms ben ik helemaal niet zo productief en dan krijg ik er juist geen voldaan gevoel van.

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:11

   Dat is ook zo, ik voel me gelukkig ook niet zo extreem snel vies en ik ben veel binnen en doe geen grote fysieke inspanningen. Sommige mensen zijn daar zo panisch over en zijn er stellig van overtuigd dat het heel erg vies is om niet dagelijks te douchen.

   Op zich niet heel gek, maar wat mij betreft alleen voor mensen die elke dag hard aan het werk zijn (fysiek) of veel buiten komen. Na een lange dag buiten/hard aan het werk voel je je ook gewoon vies en als je een bijna oneindige energie hebt is het logisch om daarna lekker onder de douche te stappen!

 10. Manon 21 april 2014 / 09:29

  Ik had nog nooit echt een dagindeling van jou gelezen, maar jeetje wel heftig hoor! Wat een nare rotziekte is het ook eigenlijk als het al je energie opslurpt en dat je zoveel pijn hebt :(. Hopelijk gaat dit dieptepunt ook weer over…

 11. Miranda 21 april 2014 / 09:35

  Heftig om te lezen! Vooral omdat het heel herkenbaar is voor mij. Mijn dagindeling lijkt heel erg op die van jou, ook wat je schrijft over bijv. douchen.

  Hopelijk is dit idd het dieptepunt en wordt het vanaf nu weer steeds wat beter!

  Ik vind het in elk geval fijn om te zien dat je elke dag een artikel online krijgt op je blog. Heel inspirerend en leuk om te lezen!

 12. Nicole 21 april 2014 / 09:49

  Wauw Lisanne, ik wist niet dat je er zoveel “last” van had. Ken ook andere mensen met fibromyalgie en die hebben het dan toch in mindere mate zoals ik dat nu lees bij je. Had het me niet beseft.. Wel goed dat je dit deelt met ons, nu gaan mijn ogen toch meer open.
  Erg knap ook dat je toch elke keer weer van die fantastische blogjes schrijft ondanks dat je zo weinig kunt!

 13. Geertje 21 april 2014 / 09:52

  Het is dat ik mijn twee meiden heb, die ik naar school moet brengen (die hier naast ons huis zit, dus gelukkig niet ver weg is) e.d. maar mijn dagen zien er bijna hetzelfde uit. Alhoewel ik wel iedere dag kan douchen en vaak toch wel iedere dag een boodschapje doe. Dit om te zorgen dat ik in ieder geval iets van beweging krijg. Maar verder kan ik ook heel weinig in het huishouden en andere bezigheden.

  Heftig hoor dat je eigenlijk nog minder kan dan mij, terwijl ik mijn leven al zo weinig en saai vind.
  Wel mooi dat je dit met ons wil delen.

 14. Petra 21 april 2014 / 09:56

  Jeetje ik schrik hier van ,wat een impact heeft dit op je leven echt kan dat je elke dag een mooi artikel schrijft .ik hoop op betere tijden voor jouw .

 15. Alix 21 april 2014 / 10:38

  Ik hoop voor je dat dit inderdaad een dieptepunt is en dat het snel weer beter met je gaat! Vind het in ieder heel knap dat je elke keer weer van die handige en goedgeschreven blogs schrijft en dat je ook hierover durft te schrijven!

 16. Manon 21 april 2014 / 11:57

  Leuk om een dagindeling te lezen, ik hoop wel dat het snel weer beter met je gaat!

 17. Mandy 21 april 2014 / 12:33

  Ik vind het echt zo knap dat je zo kan bloggen met wat je hebt!!!! Respect!! Mijn dagindeling lijkt opzich veel op die van jou, maar ik mag van mezelf in ieder geval niet s avonds bloggen en ik wil het liefst er ook alleen een half dagdeel ermee bezig zijn. Nu schiet het laatste er vaak bij in, maar als ik s avonds blog slaap ik heel slecht. Ik hoop ook echt voor je dat het snel beter word!!!

 18. Tiffany 21 april 2014 / 13:05

  Wat leuk dat je hierover een blogje maakt! Heel interessant om te zien, vind ik wel 🙂 Wel balen dat je het er zelf soms moeilijk mee hebt natuurlijk. En elke dag douchen, seg. Zo hard zweten we nu eenmaal niet op sommige dagen, maar dat is misschien gewoon mijn mening. 🙂

 19. Simone 21 april 2014 / 13:13

  Wel ‘leuk’ om te lezen hoeveel verschil je hebt tussen fibro-patienten. Ik heb bijvoorbeeld wel baat bij een vast ritme. Dus bijvoorbeeld max. om 10 uur eruit etc.

 20. Vera 21 april 2014 / 14:16

  Interessant om te lezen hoe jou dag er zoal uit ziet. In je diary komt je dagindeling wel een beetje naar voren, maar nooit zo precies. Als ik kijk naar wat ik op een dag doe en jou dagindeling, zie ik zeker een verschil. Het laat me ook in zekere zin beseffen dat ik blij ben dat wil de mogelijkheid heb om op de fiets te stappen als ik dat wil of even een boodschapje te halen. Toch vind ik het knap dat je de energie hebt om bijvoorbeeld deze blog bij te houden en dat je toch zoveel mogelijk uit elke dag probeert te halen. Ga zo door! (:

 21. Miranda 21 april 2014 / 15:16

  Ik krijg elke keer weer kippenvel als ik dit lees van je. Vind je altijd zo enorm positief terwijl ik al vreselijk baal dat ik nog niet de helft kan van wat ik altijd deed. Voor mij houd het bij de zorg van de kinderen, douchen, huishouden ( voor een deel) wel op. En dan ben ik gesloopt.. als ik dan lees dat jij amper energie hebt om te douchen denk ik jeetje… respect voor jou, dat je altijd zo positief kan overkomen.

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 18:16

   Dat is ook gewoon balen, de helft van wat je eerst kon! Kan me voorstellen dat je je daar af en toe flink rot door voelt. Ik zou natuurlijk heel erg blij zijn als ik weer de helft kon van mijn ‘gezonde ik’, maar als je van 100% energie naar 50% energie gaat is dat geen leuke en best heftige achteruitgang!
   Dus… ook respect voor jou hoor! 🙂

 22. Lisa 21 april 2014 / 15:50

  Ik vind het mooi om te zien dat je altijd iets uit je dag probeert te halen, en ook knap dat je je ritme een beetje op orde probeert te houden. Als ik vrij ben zet ik de wekker ook altijd om 9:00 uur maar het blijft iedere dag verleidelijk om nog een paar uurtjes te blijven liggen (en dan heb ik daarna natuurlijk spijt).

  Verder hoop ik inderdaad voor je dat je dieet gaat werken en dat je je energie langzaam weer terugkrijgt!

 23. Petra 21 april 2014 / 16:38

  Wat een impact heeft jou ziekte op je dag. Ik heb me dat nooit zo goed gerealiseerd. Mooi dat je dit met ons wilt delen. En de positiviteit die je dan blijf houden. Respect! Ik hoop dat je dieet gaat werken en dat je iets meer energie krijgt.

 24. Linda 21 april 2014 / 16:57

  Leuk, maar ook heel heftig om te lezen. Wat vervelend dat alles wat je doet zo’n impact heeft op hoe je je voelt. Respect dat je het toch zo positief vertelt!

 25. Kirsty 21 april 2014 / 16:58

  Wat superknap dat je je blog zo goed weet bij te houden! Als ik je dagindeling zo zie lijkt het me wel lastig om een beetje regelmaat aan te houden, omdat je niet van tevoren weet hoe je je die dag zal voelen. Hoop voor jou ook dat dit een dieptepunt is en het straks beter gaat!

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 17:57

   Ja, klopt! Het is echt gepland rondom ‘hoe ik me voel’, terwijl regelmaat er natuurlijk ook voor zorgt dat je je beter voelt. Het blijft een beetje zoeken 🙂 Maar hoe het nu gaat vind ik het wel fijn, ik moet mezelf alleen op de juiste momenten uit bed slepen, haha!

 26. Hester 21 april 2014 / 17:14

  Het klinkt nog best als een goede planning! Mijn dagen worden rondom mijn werk gepland en dat is een beetje stom. Op mijn vrije dagen probeer ik wat meer regelmaat te vinden.

 27. Zo simpel is dan geluk 21 april 2014 / 19:01

  Ik hoop dat dit inderdaad het dieptepunt is en dat je snel weer wat omhoog krabbelt. Knap dat je evengoed zo positief bent. Je bent echt ontzettend sterk!
  Als ik dit zo lees vind ik mezelf af en toe wel een beetje een aansteller overigens.

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 21:15

   We hebben allemaal onze eigen nare dingen in het leven, niet vergelijken! (waarschijnlijk hoef je je helemaal geen aansteller te voelen dus!)
   Bedankt voor je lieve berichtje 🙂

 28. Hazar Chaouni 21 april 2014 / 19:24

  Heel herkenbaar voor mij! Ik heb geen fibromyalgie maar heb wel heel erg last van vermoeidheid, die steeds erger lijkt te worden, met uitzondering van een paar dagen waarop het redelijk goed gaat. Ik ga dan ook voor onderzoek naar een internist, dus ik hoop dat daar wat uit komt. Net als bij jou is het voor mij moeilijk om het huis uit te gaan of te gaan douchen. Ik heb veel respect voor je, hoe je de hoop en positiviteit er in houdt en anderen inspireert.
  Ik vind het frustrerend om zo moe te zijn omdat ik zo gemotiveerd ben en een hoop dingen wil doen maar het me niet lukt. door jouw blog houd ik toch nog een beetje hoop.
  Ik wens je veel sterkte en succes toe! xx

  • Lisanneleeft 21 april 2014 / 20:03

   Jeetje, dat klinkt ook niet fijn, hopelijk kan de internist je vermoeidheid verklaren! (en hopelijk niets ernstigs natuurlijk)

   Bedankt voor je lieve berichtje! 🙂

 29. Explorista 22 april 2014 / 12:22

  Leuk om te zien hoe je dag er uit ziet. Ik vind eigenlijk dat je nog best wel veel doet! (Ik heb dagen dat ik minder productief ben ;-))

 30. Jessica 22 april 2014 / 20:11

  Ik vind het knap, de energie die je hebt, gaat in je blog en genieten van het leven! En je blijft zo positief, dat vind ik echt knap.Leuk om te lezen wat je doet op een dag.

 31. Jennn 22 april 2014 / 20:49

  Mooi dat je dit deelt en knap dat je ondanks alles toch zo positief blijft!

 32. Pauline 23 april 2014 / 12:39

  Ik vind het best confronterend om op deze manier te lezen, zo heftig eigenlijk. But you’re doing well 🙂 En eigenlijk doe je ook nog best wel wat op een dag!

 33. Debbie 26 april 2014 / 19:50

  Nou douchen doe ik ook niet elke dag hoor, is dus niet gek. Maar ik doe het niet omdat het gewoon duur is om elke dag te gaan douchen. 2 keer in de week is ook meer dan genoeg vind ik.

 34. Anne 27 april 2014 / 22:04

  Ik merk nu eigenlijk pas echt hoeveel je hebt ingeleverd de laatste tijd. Balen zeg! Hopelijk gaat het glutenvrij eten je helpen. En wat je zegt, sommige mensen hebben het slechter, maar dat betekent niet dat je jouw situatie niet super stom mag vinden.

  “Saying someone can’t be sad because someone else may have it worse than you, is like saying someone can’t be happy because someone else may have it better than you.”

  Anyway, ik hoop dat je nog steeds van de kleine dingetjes kunt genieten.

 35. Ilona 12 mei 2014 / 15:31

  Vandaag was ik opzoek naar blog tips, ik zit er over te denken een blog te starten.
  Een blog over mijn ervaringen, meningen en dagelijkse dingen.
  Tijdens mijn zoektocht kwam ik op jou blog uit en wat ben ik daar blij mee!!
  Ikzelf heb ook fibromyalgie en hypemobiliteitssyndroom maar als ik jou lees heb ik niks te klagen.
  Ondanks dat jij toch bijhoorlijke fibro heb schrijf je er op een positieve manier over echt top.
  Ik heb weer een blog op mijn lijstje om te volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.