Mijn doelen voor mei

Op de blog van Teske zag ik een blog voorbij komen met haar doelen voor mei. Zo’n lijstje heb ik ook nodig voor mezelf! Ik zette mijn doelen voor mei op een rij in dit blogje.

doelen-voor-deze-maand

Flickr / seyyed_mostafa_zamani / tekst door mij

Mijn e-book afmaken

Zo gaat het nu altijd bij mij: ik ga aan de slag, ik ben ermee bezig, ik ben heel enthousiast, ik ben bijna klaar, en dan vergeet ik het. En dat is dus gebeurd met mijn e-book, terwijl hij bijna af was! Die moet komende maand dus echt afgemaakt worden!

Wat ik nog moet doen? Een hoofdstuk afmaken, de teksten controleren, de opmaak afronden en eventueel afbeeldingen toevoegen. En kijken via welk medium ik het e-book het beste kan verspreiden, ik geloof dat Bol.com zo’n service heeft. Even uitzoeken hoe het werkt!

Iets leuks doen samen met Tim

Tim is de laatste weken vooral heel veel bezig geweest met zijn werk en opleiding. Eerst had hij tentamens die hij echt moest halen en daarna de opbouw van het assaut. Kortom: ik heb hem alleen gezien als hij ‘s avonds laat naast me in bed lag te snurken, haha. Tijd om samen iets leuks te doen!

Ik heb wel zin om een dagje te gaan winkelen en een kijkje te nemen bij de Forever21 of de Primark. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe het gaat!

Samen een avondje spelletjes spelen is natuurlijk ook heel leuk. Of series kijken. Of nog iets anders!

Een nieuwe portie blogs om te lezen zoeken: diepgang

Dit is misschien een beetje een gekke, maar op dit moment ben ik voornamelijk bezig met mijn computer in het dagelijks leven. De blogs die ik nu lees zijn vooral oppervlakkig en ‘simpel’, op een paar uitzonderingen na.

Ik merk dat ik meer behoefte heb aan diepgang en graag nieuwe dingen wil leren en lezen. Het hoeven geen super ingewikkelde dingen te zijn, maar een beetje niveau vind ik wel prettig. Dus daar wil ik naar op zoek gaan!

Verder zit ik me soms groen en geel te ergeren aan het hele ‘meiden blogwereldje’, en daar kan ik alleen het feit dat ik er te veel mee bezig ben de schuld van geven. Negatieve dingen lees ik bewust niet, maar op een of andere manier kom ik er in die meiden blogwereld toch altijd weer bij uit. Er is veel meer moois in de blogwereld dan alleen de meidenblogs, daar liggen ook nog heel veel kansen, dus het is leuk om daarmee aan de slag te gaan en me meer in te verdiepen, vind ik!

Dus… op jacht naar fijne blogs buiten de meidenblogs, haha. Mocht je nog tips hebben, let me know!

Nieuwe recepten uitproberen en lekker (glutenvrij) eten ontdekken

Zoals je waarschijnlijk wel weet moet ik nu sinds een paar weken glutenvrij en koemelkvrij eten. Ik heb al het een en ander aan vervangers gevonden, maar een beetje meer variatie is altijd goed (en leuk, en lekker!).

Ik heb in elk geval al wel een paar recepten ontdekt die ik wil gaan proberen. En langs de Ekoplaza en Jumbo wil ik ook nog een keertje, die zitten niet hier in Den Helder, maar ze schijnen daar in elk geval een stuk meer keus te hebben dan in andere winkels qua glutenvrij en koemelkvrij eten. Dus, daar ben ik benieuwd naar!

Verder gaan met opruimen

Ik schreef laatst nog een stukje over hoe het gaat met minimaliseren, op dit moment is het weer tijd om alles opnieuw in te delen en uit te zoeken! Ik ben al begonnen, maar dat moet natuurlijk stapje voor stapje.

We wonen sinds augustus in dit huis, Tim en ik hebben hiervoor allebei nog niet op onszelf gewoond. In het begin hadden we nog niet zo veel spullen, maar in de loop van de tijd komen er toch steeds meer spullen bij die je niet meteen nodig hebt, maar uiteindelijk toch in huis wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan inpakpapier, spulletjes als naald en draad, in die richting. We hebben dus in augustus alles een plekje gegeven, maar nu vind ik het dus tijd of het allemaal wat beter ingedeeld en opgeruimd kan!

Genieten van lichtpuntjes en rust

Als het goed is heb ik de rest van deze maand weinig te doen. Natuurlijk doe ik nooit extreem veel, maar het feit dat je niets moet is altijd fijn, een soort geruststelling. Daar ga ik van genieten, want van leuke dingen doen is super leuk en fijn, maar ook van kleine dingen en rustmomentjes kun je genieten!

En als je daarbij stil staat voel je je natuurlijk ook gewoon blijer!

Dus… dit waren mijn doelen voor mei. Heb jij nog specifieke doelen voor komende maand, wat wil jij gedaan krijgen?

DELEN:

54 reacties

 1. Nicole 5 mei 2014 / 06:27

  Ik heb 1 doel eigenlijk.. werk zoeken en vinden!
  Succes met je doelen en rustig aan..

 2. Kelly Caresse 5 mei 2014 / 06:49

  Wat een mooie doelen, ben benieuwd wat voor blogs je gaat ontdekken! Ook ben ik heel benieuwd naar je e-book, klinkt zo stoer als je dat op je naam kunt hebben! Succes komende maand met je doelen. Het is mooi om doelen op te stellen want dat geeft motivatie en positiviteit 🙂

 3. Linda 5 mei 2014 / 07:04

  Leuk om te lezen! Mijn belangrijkste doel is op dit moment toch wel even het afronden van mijn scriptie!

 4. Elize 5 mei 2014 / 07:29

  Leuk om te lezen en mooie doelen heb je!
  Als ik er zo over nadenk is mei voor mij best een belangrijke maand. Ik heb een toelatingsgesprek voor m’n master, moet een paper schrijven en dat vak hopelijk goed afronden, het is ‘coeliakie bewustwordingsmaand’ waar ik veel voor wil en ga doen. Toch wel spannend allemaal! En natuurlijk ook deels heel leuk!

 5. Frederique 5 mei 2014 / 07:42

  Mooie, duidelijke doelen. Ik durf mijn doelen niet eens op te schrijven, uit angst dat ik ze toch niet haal 😉

 6. Just Femz 5 mei 2014 / 08:20

  Een wat diepgaandere blog waar ik veel mee heb is http://www.hetvaltwelmaarnietmee.nl
  Hierop schrijft Deborah haar belevenissen wat betreft het omgaan met haar beperking en het maken van nieuwestappen in haar leven.

  Zij inspireert mij en ik vind dat ze een goed gevoel voor humor heeft. Zeker een aanrader! 🙂

 7. Daniëlle 5 mei 2014 / 08:31

  Succes met je doelen, ik ben erg benieuwd naar je e-book. Ook leuk dat je recepten uit gaat proberen, misschien is de site http://focusonfoodies.nl wat voor jou. Ik eet zelf suikervrij, maar er staan ook heerlijke glutenvrije recepten op! Misschien vind je er wat op 🙂

 8. Lauriëtte 5 mei 2014 / 08:34

  Mooie doelen voor deze maand! Ben erg benieuwd naar je ebook, waar gaat het over?

 9. Miranda 5 mei 2014 / 08:39

  Mooie doelen, ik heb maar één belangrijk doel voor deze maand en dat is zo snel mogelijk herstellen van mijn operatie a.s Woensdag.

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 13:24

   Succes en sterkte voor woensdag, klinkt niet fijn! Hopelijk herstel je daarna ook goed 🙂

 10. Marion 5 mei 2014 / 08:45

  Hihi, mijn doel is juist om even geen doelen hebben. Mijn toekomst is zo onzeker wat gezondheid en werk. Even geen doelen dus voor mij. Ik ben ook benieuwd welke blogs je gaat vinden!

 11. Tineke 5 mei 2014 / 08:51

  Haha, nu ben ik wel benieuwd wat jij meidenblogs vind, ik kan geen enkele blog bedenken wat geen meidenblog is. Wel goed dat je doelen bedenkt, misschien moet ik dat ook maar eens doen!

  Liefs

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 13:25

   Er zijn ook blogs die bijvoorbeeld door mannen gemaakt zijn, haha. En ook andere niches dan lifestyle/beauty/mode. Ze zijn er zeker!
   Je vindt ze alleen niet zo gauw in het ‘meidenblogwereldje’, omdat alles daar met elkaar verbonden is.

 12. Sanne 5 mei 2014 / 08:51

  Wauw, wat een mooie doelen heb je! Gaaf dat je bezig bent met je eigen ebook! Hoe stoer is dat

 13. Manon 5 mei 2014 / 09:11

  Leuk om jouw mei-doelen te zien :)! Ik wil deze maand ook iets leuks doen met mijn vriend alleen. We hebben veel verjaardagen deze maand en heel veel tijd samen hebben we ook niet dus dat is wel een goede :)!

 14. Susanne 5 mei 2014 / 09:14

  Hoop mooie en bereikbare doelen! En het idee alleen al dat je een eigen (e)book schrijft, super gaaf! Ik vind doelen altijd fijn omdat je dan iets heb om je aan vast te houden. Succes komende maand!

 15. Alyssa 5 mei 2014 / 09:29

  Wat een mooie doelen Lisanne! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Zelf maak ik ook altijd doelen aan het begin van een nieuwe maand. Lukt niet altijd om alles af te ronden, maar het is altijd fijn om doelen te hebben <3

 16. Bo 5 mei 2014 / 09:38

  Leuk artikel! En wat leuk dat je zelf een E-book hebt!

 17. Dagmar 5 mei 2014 / 10:03

  Wat een heerlijk lijstje! Echt mooie doelen voor de komende maand, ben nu al benieuwd naar je e-book! Liefs X

 18. Kimberley 5 mei 2014 / 10:57

  Ik wil ook meer recepten uitproberen! Ben benieuwd naar je e-book, klinkt spannend 🙂 Als ik mezelf even mag promoten, misschien vind je het leuk om voor ‘diepgang’ mijn video’s eens te kijken? Ze gaan over verschillende onderwerpen binnen de psychologie met een wetenschappelijke achtergrond 🙂

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 13:26

   Ik ben uiteraard al vanaf het begin geabonneerd op je kanaal, haha 😀 Vind ‘t erg leuk!

 19. martina 5 mei 2014 / 10:58

  mooie doelen! Mijn specifieke doel voor deze maand is mijn 10 kilometer run! Verder wil ik minder bezig zijn met mijn telefoon… Klinkt stom, maar soms check ik zoooo vaak mijn telefoon op mailtjes, appjes, likes en al dat soort dingen…. Denk dat het lastig gaat worden, maar ik hoop dat het me gaat lukken.

 20. Miranda 5 mei 2014 / 11:13

  Wat een goed artikel. Ik las het ook al bij teskuh en zei toen ook al dat ik het een goed idee vind om jezelf doelen te stellen en deze ook te benoemen op een lijst om er actief mee aan de slag te gaan.
  Heel goed. Ik heb voor mezelf ook het een en ander beschreven. Niet alleen voor m’n blog maar ook op persoonlijk vlak.

  Ik ben benieuwd naar de blogs die je gaat ontdekken, hopelijk vind je wat je zoekt, er zijn oneindig veel blogs dus dat moet vast lukken.
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het stiekem wel leuk en gezellig vind om te lezen en schrijven op de typische meidenblogs zoals jij het noemt.
  Maar een beetje meer diepgang kan soms zeker geen kwaad;)

 21. Kimberley 5 mei 2014 / 11:35

  Wat een goede doelen.

  Zelf ben ik ook op zoek naar wat diepgaandere blogjes.
  Ik ben zelf mijn blog begonnen om bepaalde onderwerpen aan te snijden,
  maar ik merk dat ik vaak zelf ook neig naar het maken van een beautyblogje
  (en dat is helemaal niet de bedoeling).

  Succes met het behalen van je doelen!

 22. Laura 5 mei 2014 / 13:07

  Ik herken dat wel, opzoek naar diepgang in andere blogs. Dat heb ik op dit moment ook. Ik volgde een hoop beautyblogs, maar ik vond dat té oppervlakkig. Ik ben nu heel erg opzoek naar interessante meer diepgaande blogs. Beauty is leuk, maar mijn interesses liggen veel meer bij het leven en alles wat daarbij komt kijken!

 23. Marije 5 mei 2014 / 13:51

  Leuke doelen! Ik hoop dat er deze maand iets terug te lezen is op je blog over blogs met meer diepgang. Lijkt mij ook leuke ontdekkingen. 😀 ik heb maar een doel deze maand en dat is bevallen, haha! Ik ben 9 mei uitgerekend, dus veel plannen zit er niet in deze maand. Zo ontzettend spannend en leuk!

 24. De Zuinige Student 5 mei 2014 / 14:56

  Mooie doelen en inspirerend om te lezen dat je jezelf elke maand nieuwe doelen stelt. Dat idee spreekt me wel aan.
  Ik lees eigenlijk niet zoveel beauty blogs. Er zijn heel veel interessante en inspirerende blogs, voor mij is jouw blog daar een van. Je straalt zoveel positiviteit uit!

 25. Maurits 5 mei 2014 / 15:45

  Genoeg doelen dus. Leuk!
  Mijn doel is vooral om komende maand mijn genocideproject af te maken. Ik schrijf een paper over de deportatie van Joden uit Winterswijk en maak een documentaire over een 95-jarige vrouw die Auschwitz heeft overleefd. Allemaal heel heftig, maar zeer interessant 😀

 26. Carina 5 mei 2014 / 16:44

  Als het goed is zit in Den Helder ook een De Tuinen, daar zouden ze ook flink wat glutenvrij moeten hebben 🙂

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 16:53

   Klopt, daar ben ik al geweest! Ze hebben geen enorm assortiment (is niet zo’n grote winkel hier), maar wel een paar dingetjes die erg handig zijn maar je in de gewone supermarkt niet vindt 🙂

 27. Simone 5 mei 2014 / 16:59

  Zijn mooie doelen voor deze maand. Hopelijk kun je ze allemaal halen!

 28. Paul 5 mei 2014 / 17:43

  Mooie doelen, ik ben een nieuwe lezer dus ik ben benieuwd wat voor e-book je hebt geschreven? Mijn doel is om weer in een frequenter schrijfritme te komen. Na jaren van onregelmatig bloggen probeer ik wat vaker per maand een stukje te schrijven en te posten.

 29. Cindy 5 mei 2014 / 18:02

  Ik moest lachen bij “leuke dingen doen met Tim” en dan gaan winkelen. Daar maak ik mijn vriend namelijk helemaal niet blij mee haha

 30. Lisa 5 mei 2014 / 18:36

  Dat van nieuwe blogs zoeken vind ik wel een interessante doel. Ik ben zelf toevallig ook op zoek naar leuke blogs die ik nog niet ken. Wel even delen als je wat leuks vindt hè. 😉

 31. Elaine 5 mei 2014 / 19:53

  Wat een mooie doelen! Ik ga zelf regelmatig langs de Jumbo om in te slaan. Eet je echt koemelkvrij of gaat het om de lactose? Want de producten van Jumbo zijn vooral van Minus L en dat is lactosevrij.

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 20:02

   Echt koemelkvrij. De producten van Jumbo zijn vooral alleen lactosevrij (en niet koemelkvrij)?

   Heb in elk geval gehoord dat ze ook best een goed glutenvrij assortiment hebben.

 32. Mandy 5 mei 2014 / 20:16

  Mooie lijstje! Goed er een keer over na te denken! Ik denk dat ik deze maand vooral meer wil genieten en me minder druk maken om de dingen die ik mezelf opleg. Ik wil meer rust momenten creëren.

 33. Hester 5 mei 2014 / 20:30

  Het kopje ‘Een nieuwe portie blogs om te lezen zoeken: diepgang’ doet me denken aan mijn artikel van laatst over de snel-succesformule van blogs, haha. Zou leuk zijn als je je e-book afkrijgt, en het is zeker belangrijk om weer eens iets leuks te ondernemen samen!

  • Lisanneleeft 5 mei 2014 / 21:52

   Nu je het zegt… ik denk dat dat best een beetje over het zelfde ‘soort’ blogs gaat inderdaad!

 34. Tiffany 5 mei 2014 / 22:02

  Voor mij is dagdromend.nl een blog met net iets meer diepgang. Maar natuurlijk valt dat weer allemaal te bekijken, het is voor iedereen anders. 🙂 Fijn dat je deze doelen opstelt voor jezelf! Ik kijk alvast uit naar je e-book 🙂

 35. Nadia 6 mei 2014 / 08:01

  Mooie doelen! Wat voor e-book schrijf je, dat heb ik gemist…?

 36. Vink 6 mei 2014 / 10:57

  Mooie doelen! Ken je de blog Paper Boats al? Vind ik een hele leuke blog 🙂

 37. Hazar Chaouni 7 mei 2014 / 21:00

  Mooie doelen! Ik hou zelf ook meer van blogs met diepgang, maar kan er op dit moment niet eentje noemen, dan doe ik de andere blogs tekort! Ik probeer ook altijd onderwerpen met wat meer diepgang aan te snijden, vind dat ook het leukst om over te schrijven!

 38. Anne 9 mei 2014 / 18:25

  Wat ik deze maand écht wil doen is me houden aan een goede, haalbare planning voor mijn opleiding en voor het zoeken naar stage. Ik heb vandaag een examen gemaakt en daar ben ik de laatste dagen veel te druk voor geweest. Doseren is een kunstvorm die ik niet beheers :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.