Mijn eerste ervaring met een Latalis Santoku keukenmes

Om eerlijk te zijn denk ik dat ik een beetje geworden ben zoals mijn ouders. De keuken is prima uitgerust, een citruspers, keukenmachine en rasp zijn vanzelfsprekend aanwezig. Maar wat zij missen (en ik ook miste): een goed koksmes! Een goed scherp mes om groenten en vlees mee te snijden. Niet doorvertellen, maar een jaar of tien geleden deed mijn moeder álles met een fruitschilmesje. Dat kan natuurlijk niet! Ik had wel keukenmessen, maar nog niet een goede. Daar kwam onlangs verandering in!

Ik ontving de Latalis Santoku knife van 20 centimeter. Deze komt in een mooie luxe verpakking, ook heel mooi om cadeau te doen dus! De prijs van dit mes is €29,95.

Ik ben een sucker voor de verpakking, ik kan er niks aan doen, haha.

Maar het mes zelf is ook super mooi!

Voordelen van het mes

 • Hij heeft het perfecte formaat, niet te groot en niet te klein
 • Het heeft een ergonomisch ontwerp, ofwel: hij houdt gewoon fijn vast
 • Niet te zwaar, niet te licht
 • Lekker scherp
 • Je snijdt er vlees en groenten mee
 • Hij komt in een supermooie verpakking, waardoor hij perfect is om cadeau te doen.
 • Ik vind het ook een mooie prijs voor een cadeau, zeker als je ziet wat je ervoor krijgt!

Nadelen van het mes

 • Hij stond ook in de lijst met voordelen: maar hij is scherp. Dat betekent dat je ook in je vingers kan snijden. Als ik moe ben neem ik een wat botter mes, dan vertrouw ik mezelf hier niet mee, haha.

Tot nu toe heb ik veel plezier gehad van het mes, ik zou het zeker aanraden om ook een goed mes in huis te halen! En deze van Latalis is een heel goede en betaalbare optie als het gaat om messen.

Voor alle keukenmessen kun je op de website kijken. Ik wil nu eigenlijk ook wel zo’n blok waar je je mes tegenaan kan plakken. En de andere messen, want deze is zo fijn! Zo’n set zou helemaal perfect zijn. Leuk om cadeau te geven ook!

Hoe dan ook, groenten, fruit en vlees snijden is zo een stuk makkelijker! En leuker, een mooi mes maakt snijden ook gewoon leuker, haha. Heb jij al een mooi koksmes in huis?

DELEN:

2 reacties

 1. Jantine 12 september 2021 / 15:37

  Kan het mes in de vaatwasser?
  Dat vind ik een nadeel van veel van die goede messen, dat ze niet in de vaatwasser mogen, omdat ze dan bot worden 🙁
  Groetjes
  Jantine

  • Lisanne 13 september 2021 / 12:29

   Het kan wel (het is hier ook al eens gebeurd haha), of het goed is voor het mes is natuurlijk een ander verhaal…
   Ik denk dat hij wat sneller slijt als je hem in de vaatwasser doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.