Mijn eerste indruk van de Cricut Joy snijplotter

Of ik weleens een snijplotter geprobeerd had? Nee, nog nooit! Wel kreeg ik vaker de vraag of ik er eens iets mee wilde doen, omdat het echt iets voor mij zou zijn. Dat dachten ze bij Cricut ook, want ze stuurden bij de compacte snijplotter Cricut Joy op! De mogelijkheden met een snijplotter zijn bijna eindeloos, maar in deze blogpost laat ik je zien wat je zoal doet met een snijplotter en wat mijn eerste indruk is!

Ik heb een hoekje in mijn huis helemaal ingericht speciaal voor mijn nieuwe hobby. Die zie je hierboven! Dat kleine apparaatje, naast mijn lamp, is de Cricut Joy. Tijd om jullie aan elkaar voor te stellen…

Daar is hij dan: de Cricut Joy! Hij komt in een doos met een snijmat, een mesje die je gebruikt voor papier, een fineliner waarmee je kan schrijven met de Cricut (ja, dat kan ook!) en wat materialen om de Cricut mee te testen.

Daarbij kreeg ik ook nog wat andere materialen die wel erg handig zijn. Zoals Vinyl, hiermee kun je heel mooie stickers sijden die supergoed blijven plakken. Daarbij hoort transferpapier, om het mooi aan te kunnen brengen op een oppervlak. En een setje met tools om je stickers goed te kunnen “oogsten”, om ze mooi van het stickervel af te krijgen dus. Verder nog kaartjes en glitterpennen.

En helemaal cool: een tas om de Cricut Joy in te vervoeren! Hij is namelijk zo compact dat je hem gemakkelijk meeneemt, met deze tas is dat helemaal makkelijk. Superleuk om mee te nemen als je bij een vriendin gaat knutselen of om mee naar je werk te nemen, als je hem voor werk wil gebruiken.

Wat is een Cricut Joy?

Ik kan me voorstellen dat je je nu nog steeds afvraagt: wat ís dat nu precies? Waar gebruik je het voor? Dat is een heel goede vraag! Het duurde even voordat ik het goed kon uitleggen, maar het is eigenlijk een elektrisch snijapparaatje dat je aanstuurt via je mobiel. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kan er stickers mee snijden, maar ook papier of transferpapier om op kleding te strijken. Je kan je voorstellen: je kan hier echt te gekke dingen mee maken.

Op de foto hierboven zie je hoe de Cricut eruit ziet als je hem opent.

Vervolgens heb je een matje of en rol met Vinyl nodig om in te voeren in het apparaatje. Het mesje (dat zit op deze foto in het midden van de Cricut) kun je vervolgens precies laten snijden wat jij wil, in het materiaal dat jij kiest.

Ook kun je in plaats van een mesje een Cricut pen in het apparaat bevestigen, zo kun je er ook mee tekenen.

Hoe gebruik je een Cricut Joy?

Beginnen met Cricut Joy is eigenlijk heel makkelijk, je wordt er helemaal doorheen geleid door een gebruiksaanwijzing en door middel van de app. Ook staan er heel veel video’s en teksten over online. Als je ergens niet uitkomt is er genoeg hulp aanwezig!

In de Cricut Design app kun je zelf afbeeldingen invoeren of afbeeldingen van Cricut gebruiken. De afbeelding die ik hierboven heb ingevoerd komt uit de Cricut app.

Het papier heb ik uiteindelijk toch maar omgedraaid (anders zou hij mijn tekstje in spiegelbeeld zetten, dit kun je ook wel wijzigen in de app, maar ik weet nog niet hoe). Uiteindelijk snijdt de Cricut door het papier heen dat je aangeeft te gebruiken in de app. Ik gebruik hier mijn eigen papier, dat kan gewoon op de bijgeleverde snijmat.

Als je alles goed hebt ingesteld gaat het mesje snijden, dat ziet er heel leuk uit.

In het begin is het even wat uitzoekwerk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt wordt het steeds leuker!

Wat kun je zoal maken met de Cricut Joy?

Het materiaal dat je in de Cricut Joy kunt invoeren is maximaal 11 centimeter breed, dat is de enige beperking die je hebt. Verder kun je er echt heel veel mee doen!

Je kan snijden in papier, maar zoals ik al vertelde dus ook in transferpapier, je kan er stickers mee maken. Als je op Pinterest zoekt op Cricut projecten krijg je een kijkje in de magische wereld van Cricut, echt heel gaaf! Hierboven zie je twee kaartjes die ik maakte, mijn eerste probeerseltjes. Ook vind je op Pinterest oneindig veel afbeeldingen die je in de Cricut app kunt uploaden.

De prijs van de Cricut Joy is €189,99, je bestelt hem bijvoorbeeld hier op Coolblue.

Natuurlijk ga ik nog veel meer projecten maken met mijn Cricut Joy, maar ik wilde je alvast kennis laten maken en mijn eerste indruk met je delen! Heb jij al weleens met een snijplotter gewerkt?

DELEN:

2 reacties

  1. Emmy 28 maart 2021 / 15:29

    Ik hoop ook ooit een snijmachine te kunnen kopen! Ooit, als ik budget heb!

  2. Naomi 28 maart 2021 / 17:37

    Wat een geweldig apparaatje! En zo heerlijk compact ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.