Mijn eerste indruk van de Dyson Supersonic haarföhn

Voor mijn dertigste verjaardag heb ik mezelf een prachtig cadeau gegeven, namelijk de Dyson Supersonic haarföhn. Ik gebruik hem nog niet heel lang, maar ik wil graag mijn eerste indruk met je delen. Wat is het verschil tussen deze Dyson Supersonic föhn en een normale föhn? Waarom koos ik voor deze föhn? En hoe bevalt hij?

dyson supersonic fohn steil haar

Waarom kocht ik de Dyson Supersonic?

Mijn haar is geblondeerd, waardoor het snel afbreekt, de Dyson Supersonic blaast harder dan een normale föhn, maar dan met koudere lucht. Het is dus beter voor je haar!

Verder vind ik mijn haar föhnen na het douchen altijd heel vermoeiend, ik heb chronische ziekte van Lyme waardoor ik wat minder energie heb dan een gemiddeld persoon. Daar moet ik dus zuinig mee omgaan! Het föhnen met deze föhn zou dus ook sneller gaan dan met een normale föhn.

Ik heb lang haar, natuurlijk had ik er ook voor kunnen kiezen om mijn haar korter te knippen, zodat föhnen minder moeite kost, dit heb ik weleens gedaan, maar ik word gewoon heel blij van mijn lange haar. Dus, vandaar dat ik hiervoor koos.

Verder heb ik soms last van het geluid dat een föhn maakt, daar heb je bij deze ook een stuk minder last van! Handig als er iemand ligt te slapen in de kamer ernaast, maar ook voor mezelf heel fijn. Ik draag weleens mijn oordopjes tijdens het föhnen, dat is met de Dyson Supersonic niet meer nodig.

Dyson Supersonic of Dyson Airwrap?

Ik heb nog even getwijfeld tussen deze föhn en de Dyson Airwrap, dat is een föhn waar je verschillende kopstukken op kan zetten. Hiermee kun je je haar geweldig stijlen, mooie losse krullen mee maken en er zit bijvoorbeeld ook een föhnborstel opzetstuk bij. Echter wilde ik gaan voor praktisch, na het douchen ben ik zo moe dat ik geen energie meer heb om mijn haar te stijlen. Daarom heb ik, ondanks dat het een minder fabulous effect heeft, toch voor de simpele föhn gegaan. Terwijl ik denk dat over het algemeen dames met krullend haar gaan voor de Supersonic en met steil haar voor de Airwrap.

De Dyson Airwrap heeft ook een föhn-opzetstuk, maar die is minder krachtig dan bij de Supersonic, wat logisch is aangezien de Dyson Airwrap zo veel veelzijdiger is.

dyson supersonic techniek

Wat maakt de föhn speciaal?

De manier waarop de lucht wordt geblazen is heel anders, er zit letterlijk een gat in de föhn, haha. De motor zit bij normale föhns niet in het handvat, dit is bij de Dyson Supersonic wel het geval. Hierdoor vind ik hem veel fijner vasthouden dan mijn vorige föhn. Verder zitten er nog veel meer technische snufjes op en aan, maar dat moet ik nog ontdekken.

dyson supersonic verpakking

De verpakking was geweldig, het deed me een beetje denken aan Apple, je merkt echt dat je een luxeproduct hebt gekocht.

dyson supersonic haarföhn eerste indruk

En dit is hem dan! Dit is de achterkant.

dyson supersonic

En dit de voorkant. De eerste keer heb ik de Supersonic zonder opzetstuk gebruikt, dat was een beginnersfoutje. Als je kijkt op de tweede foto van de blogpost zie je hoe de lucht loopt. Je krijgt dus nogal veel klitten als je zonder opzetstuk gaat föhnen, haha. Maar gelukkig zitten er verschillende opzetstukken bij!

dyson supersonic steil haar mening

Kijk, deze gebruik ik. Hij klikt er zo op door middel van een sterke magneet.

Wat is mijn eerste indruk?

Ik ben heel tevreden. Ik vind hem fijner vasthouden dan mijn vorige föhn, de föhn maakt écht minder geluid, mijn haar beschadigt minder door de hitte én mijn haar is daadwerkelijk sneller droog. Ook zitten er erg weinig klitten in mijn haar als ik klaar ben met de Dyson Supersonic.

opzetstukken dyson supersonic

Dit zijn de andere opzetstukken, de diffuser (links) is voor krullen, die heb ik duidelijk niet nodig. De rest moet ik nog even bekijken of het iets voor mij is.

De Dyson Supersonic kost €399, ik kocht hem bij Mediamarkt, maar je kan hem ook bij Coolblue, BCC en Douglas kopen.

Ik snap dat dit niet voor iedereen is, maar voor mij is het echt een lifehack, het maakt mijn leven weer een beetje makkelijker. En het is natuurlijk een luxeproduct, zo voelt het ook echt. Als ik de Dyson Supersonic langer gebruikt heb zal ik je weer op de hoogte stellen! Voor nu heb je mijn eerste indruk in elk geval.

DELEN:

7 reacties

 1. Nina 27 juli 2022 / 14:03

  Ik ben echt benieuwd naar hoeveel sneller die precies gaat. Als je bij wijze van spreken van 10 minuten föhnen naar 2 minuten gaat, zou ik het zijn geld nog waard vinden, maar als het maar naar 8 minuten gaat kan ik naar mijn gevoel mijn huidige föhn gewoon aanhouden. Alleszins heel fijn voor jou dat jij er weer wat extra energie mee uitspaart, want dat is zo kostbaar!

  • Lisanne 27 juli 2022 / 14:57

   Nee het gaat niet van 10 naar 2 minuten hoor, zo extreem snel gaat het niet. Dan eerder naar 8 minuten, haha. Het blijft een föhn!

  • Amy 27 juli 2022 / 15:47

   Ik heb hem zelf ook en met een normale föhn doe ik ongeveer 40-45 minuten over het drogen van mijn haar (ik heb haar tot op m’n onderrug). Met de Dyson ben ik op 20 minuten klaar.

 2. Amy 27 juli 2022 / 15:47

  Ik heb de Supersonic nu al een jaar of 4-5 en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Als hij ooit stuk gaat koop ik zeker een nieuwe, het maakt zo’n verschil qua tijd!

 3. Bianca Schrijft 17 augustus 2022 / 17:59

  Ik heb de airwrap, dat was toen de enige. Ik moet zeggen dat ik de wraps bijna nooit meer gebruikt. Het neemt zoveel tijd in beslag.

 4. Linda 5 januari 2023 / 13:41

  Hoi waar heb jij hem gekocht want hij is nergens voor 399
  Bedoel je niet 499 ?

  • Lisanne 5 januari 2023 / 13:56

   Nee, zeker niet! Ik heb hem gekocht voor €399, maar ik zie dat hij wat duurder is geworden, ongeveer 40-50 euro duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.