Mijn enige doel voor april

Inmiddels ben ik al een lange tijd bezig met het maken van maandelijkse doelen. Eigenlijk bevalt het nog steeds heel erg goed! Vandaag laat ik je weten hoe het ging met mijn doelen van afgelopen maand en wat mijn doel voor april is. Dat is er namelijk maar eentje…

doelen-voor-april

Doelen voor maart: hoe is het gegaan?

De doelen die ik vorige maand voor mezelf op een rij zette, hoe is het daarmee gegaan?

Elke dag eventjes uit bed

Volgens mij is dit me gelukt, yay!

Verder gaan met mijn plan/project

Deze heb ik even in de wacht gezet, ik heb er nu niet echt energie voor over dus dat komt wel weer!

Me bezig houden met het optimaliseren van mijn bedrijf

Nouja, ook dat ik niet zo heel erg gelukt. Balen.

Verder gaan met de behandeling

Het aller-belangrijkste is gelukkig wel gelukt: verder gaan met de behandeling! Ik slik nu antibiotica tegen de Bartonella co-infectie en daar doe ik het best goed op!

Genieten van de zon en mooi weer

Welk mooie weer? Wat mij betreft mag er gauw weer een zonnetje komen, dan kan ik ervan genieten!

rust-in-mijn-leven

Bron foto’s

Mijn doel voor april: minder doen

Voor april heb ik eigenlijk maar een doel: minder dingen doen. Minder energie gebruiken en minder verwachten van mezelf!

Er zijn een aantal dingen die al heel lang op mijn to-do lijst staan, en die ook echt moeten gebeuren, maar het komt er gewoon niet van. Ik ben al-tijd bezig met allemaal andere dingetjes, gewoon omdat ik het zo leuk vind en omdat ik altijd inschat dat ik meer energie heb dan ik daadwerkelijk heb. En dan schuif ik het weer op. En weer. En weer.

Verder is het gewoon goed om minder te doen zodat mijn lijf wat rust krijgt. Op die manier heb ik niet ineens 100 dingen te doen maar moet ik het allemaal netjes verdelen.

De vraag is alleen: wat kan ik nog minder doen? Minder bloggen? Vind ik helemaal niet leuk om dat te minderen.

Vast staat dat ik wat meer rust nodig heb. In mijn hoofd, om me heen, in mijn werk, gewoon overal.

Waarom? Ehhh, zodat ik de enorme berichtenstroom aankan die zich dagelijks opstapelt in mijn mailbox en social media. Vooral zakelijk. Stom eigenlijk: als doel hebben minder doen, zodat je uiteindelijk meer kan doen. Maar hoe pak je dat anders aan?

Mijn moeder wordt binnenkort geopereerd aan haar schouder. Dat zorgt er sowieso voor dat ik meer voor mezelf moet gaan zorgen, dus het wordt nog afwachten hoe dat gaat! Sowieso mijn standaard met ‘dingen die ik kan doen’ dus wat naar beneden brengen.

Dus… dat is mijn enige doel voor komende maand! Ik ben wel benieuwd: heb jij ook doelen voor april?

DELEN:

38 reacties

 1. Kelly Caresse 6 april 2015 / 08:21

  Wat heftig om te lezen dat je als doel hebt om iedere dag een keer uit bed te gaan, dat laat wel zien wat lyme met je lichaam doet 🙁 ik vind het knap hoe je doelen voor jezelf stelt en zo positief daarin blijft 🙂

 2. lonneke 6 april 2015 / 08:27

  Vind het zo heftig allemaal klinken meis..
  Vind het wel knap hoe goed je aan je doel gewerkt hebt.
  En minder doen is een prachtig doel! Ik weet zeker dat je het kan.
  Liefs Lonneke

 3. Marion 6 april 2015 / 08:36

  Ja, ik vind het ook best heftig om te lezen dat het enige doel wat je hebt voor volgende deze maand minder doen is. Verdorie, meis, ik heb echt dat er binnenkort vooruitgang in gaat zitten. Komende week wordt het wel heerlijk weer begreep ik. Voordat de regenstroom weer losbarst. Ik hoop dat je daar volop van kan genieten. Nogmaals, ik hoop dat je in combi met de behandeling, het minder doen en het betere weer wellicht meer energie zult krijgen. Die balans vinden lijkt me heel moeilijk. Je weet tenslotte nooit hoe je lichaam gaat reageren. Je bent wel een kanjer hoor. Liefs.

 4. Sophie 6 april 2015 / 08:38

  Wat een goed doel! Het zal ontzettend moeilijk zijn maar ik hoop dat je er profijt uit haalt!

 5. Henny 6 april 2015 / 08:50

  Een goed doeĺ. Ik hoop voor je dat het lukt en dat je meer energie krijgt voor de dingen die nu voor jou echt belangrijk zijn. Sterkte gewenst!

 6. Lesley 6 april 2015 / 08:51

  Succes met minder doen! Geef je er lekker aan over en blijf er niet tegen ‘vechten’ dan gaat het makkelijker. Doe lekker rustig aan en als het een keer niet gaat is het echt niet erg als er geen blog verschijnt hoor dat begrijpen we allemaal! Succes xx

 7. Hester 6 april 2015 / 09:03

  ‘Minder doen’ is wel een lastige hoor! Als je veel doet omdat je eigenlijk gewoon niet kan kiezen, maar als je weinig doet net zo goed omdat die paar dingen juist zoveel voor je betekenen (lijkt me). Misschien helpt het sowieso al als je er geen druk oplegt voor jezelf en het alleen doet als je je er écht goed genoeg voor voelt? Succes ermee in elk geval en ik ben benieuwd of het je wat verder helpt 🙂 Ken je trouwens niet iemand die je zou kunnen helpen met je mail etc.?

 8. Miranda 6 april 2015 / 09:12

  Blegh. Ik vind dit helemaal niet leuk om te lezen. Best heftig allemaal. Ik had hele andere dingen voor je gehoopt. Maar…. Ik vind je heel dapper in je strijd tegen die stomme Lyme. Ik leef heel erg met je mee en hoop dat de behandeling aan slaat. Dan doe je dit niet voor niks. Zet ‘m op deze maand! Minder doen, meer energie sparen om die Lyme aan te kunnen, het lijkt me een goed doel. Succes!

 9. Darina 6 april 2015 / 09:17

  Ik heb heel veel bewondering voor je en ik vind je heel dapper. Ik hoop met je mee om je doel te bereiken xx

 10. Eva 6 april 2015 / 09:24

  Hopelijk lukt je doel en heb je snel weer meer energie!

  Mijn doel voor april is eigenlijk precies andersom. Ik heb best veel dingen die ik nog wil doen, maar soms vergeet ik dat en dan is er alweer een dag voorbij, terwijl mijn to-do lijstje steeds langer wordt. (Leve de notitieboekjes!) Dus ik wil per dag gewoon iets meer af krijgen.

  Veel succes met je nieuwe doel trouwens! 🙂

  Liefs,
  Eva

 11. Dina 6 april 2015 / 10:01

  Wat een mooi doel voor jezelf deze maand. Ik ben benieuwd naar je reflectie volgende maand hierover!

 12. lifesabout 6 april 2015 / 10:15

  Lijkt mij zo lastig om rustiger aan te doen met iets wat je graag doet. Dat zonnetje komt trouwens komende week, geniet ervan! En het allerbeste voor je moeder.

 13. Veerlez 6 april 2015 / 10:17

  Heel erg veel succes met dit doel! Mijn ervaring leert dat het idee dat je minder doet, soms al het gewenste effect heeft.. Het idee dat je bepaalde dingen niet meer hoeft te doen, kan zoveel ruimte in je hoofd geven..
  Maar goed, het blijft een lastig doel! Ik ben benieuwd hoe je het er vanaf gaat brengen! Succes

 14. Anita 6 april 2015 / 10:18

  Ik hoop dat in combinatie met je doel er voortuitgang merkbaar is de komende tijd! Niet leuk om de pas op de plaats te maken, maar je gezondheid is het allerbelangrijkste meis!

 15. Xaviera 6 april 2015 / 10:21

  Wat fijn dat het is gelukt om elke dag eventjes uit bed te gaan, het is heftig dat je dat als doel had eigenlijk maar wel heel goed dat het is gelukt! Mooi doel ook voor deze maand, het lijkt mij lastig om te bepalen wat je minder kunt doen inderdaad maar wel belangrijk om zo meer rust te creëren voor jezelf. Veel succes ermee! 🙂 Ik heb net twee weken even heel rustig aan gedaan qua online activiteiten en hoewel het heerlijk is om weer actief te zijn sinds vandaag wil ik deze maand wel zorgen dat ik grotendeels die rust kan vasthouden die het mij heeft gebracht.

 16. Margot 6 april 2015 / 10:32

  Minder willen doen vind ik zo moeilijk! Ik hoop dat het jou wel lukt! Mijn doel? Ervan genieten dat ik net verloofd ben!

 17. Naomi 6 april 2015 / 10:42

  Goed idee zeg! Elke maand een paar doelen hebben werkt motiverend maar je moet ook niet te veel van jezelf verwachten. Ik heb eigenlijk als enige doel om door te gaan met hardlopen :).

  x

 18. Celeste 6 april 2015 / 10:59

  Vind het echt zo mooi om te zien wat voor doelen jij jezelf stelt. Vind het wel erg heftig dat een doel ‘elke dag even uit bed’ nodig is. Dat toont aan dat lyme echt een hel is voor je lichaam. Mooi om te zien dat je naar jezelf wil luisteren en gewoon minder wil doen. Ik weet zeker dat het je gaat lukken. Liefs!

 19. Renate 6 april 2015 / 11:23

  Het is goed om te zien dat je niet alleen doelen voorneemt om iets te bereiken, maar ook een doel hebt zoals “minder doen” als dat nodig is! Ik snap wat voor hel het is als je eigenlijk zoveel wilt doen en dat lukt allemaal niet, ik heb vooral als doelen voor april: lente opruim/schoonmaak, proberen weer meer te bloggen en vooral economie leren!

 20. Tamarah 6 april 2015 / 11:34

  Een stapje terug doen om vervolgens meer te kunnen doen is misschien wel lastig maar uiteindelijk bereik je er wel weer wat mee. Maar kan me ook voorstellen dat als je nog meer dingen moet loslaten dat je weinig meer overhoudt. Lastig zeg. Veel succes! En ik ben benieuwd hoe jij je mail/post organiseert en afhandeld. Misschien dat je daar iets op kan vinden zodat het je minder energie kost.

 21. Nienke 6 april 2015 / 11:46

  Het is al een hele stap als je voor jezelf kan zeggen dat je even moet minderen… wie weet is het om het daarna extra goed te kunnen doen? Doe het rustig aan, geen dingen tegelijkertijd willen doen… en als je iets kan doen geniet er dan volop van 🙂 veel succes!

 22. Danielle 6 april 2015 / 12:04

  Heel veel succes met je doel deze maand! Mijn doel is misschien wel het tegenovergestelde.. ik moet méér doen, vaker ja zeggen en een beetje buite de lijntjes kleuren..

  Mijn hardlooptrainingen móeten opgeschroefd worden wil ik mijn doelen halen dus dat is het een beetje.

 23. Renske 6 april 2015 / 12:55

  Bijzonder hoe jij in het leven staat. Ik heb echt diep respect voor je! Vervelend om te lezen dat jouw doel ‘minder doen’ is. Hopelijk helpt het je om uiteindelijk de draad weer op te pakken. Veel succes! 🙂

 24. Laura 6 april 2015 / 14:11

  100% focus op mijn nieuwe baan, waar ik vorige week ben gestart. Ik had een beetje valse start omdat ik natuurlijk net die week ziek werd. Heb je 16 weken thuis gezeten, alle tijd gehad om ziek te zijn, grrr…. Hoewel Pasen en een extra dag vrij zalig zijn, ben ik blij dat ik morgen weer aan de slag ga, hopelijk met iets meer energie dan afgelopen week *zegt ze al proestend, snotterend en hoestend*

 25. Zo simpel is dan geluk 6 april 2015 / 14:16

  Fijn dat je het goed doet op deze antibioticum. Minder doen is een mooi doel, maar het lijkt me inderdaad wel lastig.

 26. EliseDingen 6 april 2015 / 14:25

  Goed om te lezen dat de antibiotica tot zo ver goed aanslaat. Of in ieder geval dat het je niet zieker lijkt te maken. Wees vooral niet te streng voor jezelf. Ik vind het hartstikke knap dat je zo’n leuke blog (en ook leuk YouTube kanaal, daar kijk ik vooral op) weet te onderhouden ondanks dat je gewoon heel erg ziek bent. Misschien helpt het je om minder te doen door de dingen die je wel hebt gedaan (al was het maar even uit bed zijn of een blogpost typen of iets ingekleurd hebben) op te schrijven in een mooi boekje.

 27. Harriët 6 april 2015 / 14:44

  Het minder doen staat ook in mijn lijstje. Pff soms trek ik echt teveel aan mezelf en dat merk ik zo in de dagen er na. Maar het is best moeilijk om te doseren qua energie. Je gaat toch gauw teveel doen. Succes en wens je moeder ook succes!

 28. Carlijn 6 april 2015 / 18:18

  Ik vind het een mooi doel dat je voor jezelf hebt gesteld, maar ook heel erg moeilijk. Als je al zo weinig kunt, wat kun je dan nog loslaten. Misschien kun je je administratie uit handen geven? Ik heb geen idee of dat veel tijd kost, maar ik hoor wel altijd dat dat een grote irritatiefactor is. En irritatie kost ook bakken vol met energie.

  En ja, je mail.. dat is lastig. Misschien kun je verdelen in mapjes. Zodra iets binnen komt indelen in: spoed, zo snel mogelijk, kan makkelijk wachten. Dan lijkt het al minder.

  Heel veel succes deze maand

  • Lisanneleeft 6 april 2015 / 18:26

   Ik heb gelukkig iemand die mijn administratie doet! 🙂 Scheelt een hoop werk inderdaad (en stress haha).

 29. Eline 6 april 2015 / 18:28

  Het klinkt zo makkelijk ”minder doen” maar dat is echt heel lastig weet ik uit ervaring. Ik hoop dat je je doel behaalt en begin mei tevreden terug kan blikken op april!

 30. Charlotte 6 april 2015 / 19:53

  Mijn doel lijkt wel een beetje op het jouwe: nee zeggen, meer aan mezelf denken en meer aan de gezondheid denken.

 31. Linda 6 april 2015 / 20:23

  Ohh dat lijkt me lastig, maar ik denk dat je er uiteindelijk wel veel aan hebt en zoals je zegt meer kan doen :-). Succes ermee in ieder geval! Mijn doel voor nu is even om heel veel dingetjes van mijn to do lijst af te strepen, die ik allemaal heb uitgesteld vanwege mijn tentamens pas geleden… Alles stapelt zich op in zulke weken!

 32. Lotte 6 april 2015 / 20:47

  Wauw! Precies hetzelfde doel voor ogen! Wat leuk om te lezen 🙂

 33. Christian 6 april 2015 / 21:26

  Zo en toe minder doen is erg goed voor een mens! Wat mij helpt is om mijn dag in ‘tijdvakken’ te verdelen. Dan doe ik dat, dan dat en daarna dat. Zo plan ik ook een momentje in dat ik helemaal niets doe. Raad ik iedereen aan!

 34. Nicky 6 april 2015 / 22:56

  Ik wens je mama een spoedig herstel na haar operatie, en ik wens je zelf veel succes met je doel! Soms moet je minder doen om meer te kunnen doen. 🙂

 35. Shamira 7 april 2015 / 22:32

  Hey Lisanne, ik vind jou een een positief persoon!! Heel veel sterkte aan je moeder toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.