Mijn favoriete chicklits

Altijd voordat ik ga slapen lees ik een boek. Om te ontspannen, tot rust te komen, zodat ik daarna in slaap kan vallen. Ik kom namelijk altijd maar moeilijk in slaap, en een simpel boek helpt me daarbij. Nu geef ik niet zo om hoe goed de boeken zijn die ik lees, maar als ik me overdag verheug om ‘s avonds een boek te gaan lezen, dan doet een schrijver iets goed!

Tot nu toe zijn dit mijn favorieten. Sophie Kinsella (hilarisch!) en Paige Toon (je wordt meegesleept!). Als je boeken kopen te duur vindt, lees dan eens mijn tips over hoe je de leukste budget boeken scoort!

Ik heb trouwens laatst een boek ontdekt dat ontspannend, leerzaam en inspirerend is. Daarover later meer! Ik heb hem namelijk nog niet uit, haha.

Wat zijn jouw favoriete chicklits?

17 reacties

 1. Lisa 5 januari 2012 / 08:03

  Sophie Kinsella is ook één van mijn favoriete chicklit-schrijfsters. 🙂

 2. Yara 5 januari 2012 / 08:06

  De boeken van Sophie Kinsella zijn ook mijn favoriete chicklits 🙂

 3. Vintagirie 5 januari 2012 / 08:57

  Ik lees sinds kinds af aan ook altijd iets voordat ik ga slapen. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, maar ik merk dat ik er heel onrustig van word. Misschien moet ik ook maar eens weer beginnen met lezen voor het slapen gaan..

 4. Serena 5 januari 2012 / 09:22

  Met uitzondering van het bovenste boek heb ik ze allemaal gelezen. Ben echter meer van de thrillers. Maar als ik moet kiezen, dan inderdaad Kinsella.

  Grtz Serena

 5. Karin 5 januari 2012 / 09:25

  De Hongerspelen van Suzanne Collins! Het is geen chicklit maar wel een prachtig boek waarin je steeds verder wilt lezen. Gemakkelijk leesbaar en als je er geen genoeg van kunt krijgen: in maart of april komt er ook een film van in de bioscoop.
  Echt lezen!!!!

 6. Lisa 5 januari 2012 / 10:48

  Ik heb ook nog een hele stapel Sophie Kinsella 🙂 Maar ik ben ook nog steeds dol op de series van Cecily von Ziegesar (Gossip Girl, It-girl). Het mag eigenlijk niet als je Nederlands studeert geloof ik, maar die boeken lezen zo hypnotiserend…

 7. laura 5 januari 2012 / 13:34

  houd je mond en shopaholic zijn echt geweldige boeken!

 8. xx_Patries_xx 5 januari 2012 / 14:50

  klinkt leuk 🙂 ik zou het ook weer eens meer moeten gaan doen, ik vind de boeke vn Heleen Vreeswijk erg goed beetje vergelijkbaar als de tienerboeken van Carry Slee

 9. Lies 5 januari 2012 / 15:03

  Ik hou niet zo van chicklits, ik ben meer van de thriller/spanning boeken, mijn favo boekenserie is the house of night series, gaat over een meisje dat vampier word, en de vampier en mensen wereld moet gaan beschermen, dat komt denk k het dichtste bij een chicklit.

 10. mylifeinbeauty 5 januari 2012 / 15:12

  ik las altijd heel veel nu helemaal niet meer alleen voor school. mischien tog wel weer goed om weer te gaan lezen

 11. Lydia 5 januari 2012 / 17:43

  Wat een hoop Sophie Kinsella heb jij in huis. ^_^ Ik lees niet zo veel chicklits, dan pak ik liever een roman, maar mijn laatste goede chicklit was Glossy! van Sally Koslow.

 12. Stéphanie 5 januari 2012 / 22:36

  Chicklits zijn inderdaad heerlijk. Niet te vaak, maar op z’n tijd kan ik echt genieten van een simpel boek. De hele shopaholic-serie heb ik bijvoorbeeld met plezier gelezen.

  Mijn favoriete schrijfster in dit genre is trouwens Meg Cabot. Zij schrijft vaak aan de hand van e-mails, dagboekstukjes, etc. en dat vind ik altijd wel leuk. Maar ook als ze dat niet doet kan ik haar schrijfstijl zeer waarderen. Van haar heb ik wel echt bijna alles gelezen denk ik!

 13. Ilse 5 januari 2012 / 23:07

  Ik heb de gehele Shopaholic serie gelezen, heerlijk haha! Maar ook boeken van Jill Mansell vind ik super leuk.

 14. Rianne 6 januari 2012 / 23:12

  Ik heb alle boeken van Sophie Kinsella – ook die ze onder haar eigen naam schrijft. Heerlijk om te lezen =D

 15. Charley 7 januari 2012 / 15:12

  Ik hou niet van chicklits, maar mijn favoriete boek is The Chosen van Chaim Potok. Echt heel goed boek en je gaat daarna er ook echt over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.