Mijn favoriete plekjes in huis

De meest fijne plekjes in huis. Volgens mij heeft iedereen wel een paar van die favoriete plekjes. Dat je daar komt, of zit, en dat je je echt even helemaal thuis voelt. Dat je trots bent op je huis en dat je bedenkt hoe prettig het is om te wonen waar je woont.

favo-plekjes-in-huis

favoriet-plekje1

Zeker dit plekje op de bank! Hier zit ik vaak samen met Tim als we series kijken. De bank komt nog uit mijn kamer van toen ik bij mijn ouders woonde, de kussens ook. Een dienblad om wat eten en drinken op te zetten, en het zitplekje is compleet. Een heerlijk knus plekje, zeker een favoriet!

favoriete-plekje-8

De zolder. Iedereen die boven komt bij ons is verbaasd hoe groot onze zolder eigenlijk is, dat verwacht je niet als je beneden bent. Echt een verrassinkje, haha. We hebben er een computerkamer, en een logeerkamer. In die laatste staan mijn lampen en een extra kledingkast met alle kleding die ik nu niet pas of niet draag. Een heel fijn plekje. Voelt echt als een extraatje!

favoriete-plekje5

De vensterbank en alle kaartjes die daarop staan. Kaartjes met felicitaties voor ons huisje en nu ook de kerstkaartjes. Super leuk om naar te kijken. Bijzonder hoe veel mensen aan ons hebben gedacht en de moeite namen om een kaartje te sturen!

favoriete-plekje7

Ook een leuk verrassinkje, uitzicht vanuit ons zolderraam. Vind ik zo leuk!

favoriete-plekje6

Mijn favoriete vakje uit onze kast in de woonkamer. Boeken en geurkaarsjes en wax melts. Alleen al de geur die je tegemoet komt wanneer je dit deurtje opent is de moeite waard!

ultiem-favoriete-plekje

Waar ik absoluut de meeste tijd doorbreng; mijn kantoortje. Mijn werkplekje!

favoriet-plekje3

Inclusief de muur achter mij wanneer ik aan het werk ben, de prikborden! Daar word ik blij van.

favoriet-plekje2

En ja, ook de eettafel. Ik ben nog altijd super trots op de stoelen die we voor zo’n fijn prijsje hebben kunnen scoren! Ik vind ze mooi en ze zitten zo lekker!

Heb jij in jouw huis (of kamer) ook favoriete plekjes? Wat zijn bij jou de plekjes waar je je helemaal thuis voelt?

DELEN:

61 reacties

 1. Dina 8 januari 2014 / 07:07

  Fijn werkplekje heb jij zeg, ziet er heel gezellig uit!

 2. Charlotte 8 januari 2014 / 07:45

  Leuk huis heb je! Mijn verkering is net voorbij, dus ik heb geen eigen huis meer, maar ik zat altijd het liefst op de grond voor de bank op het hoogpolig tapijt. Of in ons heerlijke Auping bed!

 3. Laura 8 januari 2014 / 07:49

  Mooie eetkamerstoelen!

  Mijn favoriete plek? De hoek van onze loungebank. En uiteraard onze geweldige zolder die we vorig jaar verbouwden. Mijn kantoor en de dj-plek van vriend, waar ik regelmatig een drankje drink als hij draait. Oh en ik mag mijn bad niet vergeten natuurlijk.

 4. Kimberly 8 januari 2014 / 08:10

  Wat een heerlijke plekjes heb je in huis zeg! Ik vind het uitzicht dat je hebt er ook erg mooi uitzien! Mijn favoriete plekjes in huis zijn zeker weten mijn kamer en ook de bank

 5. Tiff 8 januari 2014 / 08:25

  De prikborden in je kantoor zijn echt heel leuk! Dat soort dingetjes zorgen echt voor zoveel extra gezelligheid :3

 6. Geertje 8 januari 2014 / 08:44

  Wat leuk om je favoriete plekjes te zien! Bij mij is dat de eetkamer tafel. Daar eten we gezamenlijk met het gezin, speel ik spelletjes met de meiden, heb ik mijn “werkplekje” en kan ik ook nog eens heerlijk tv kijken en naar buiten kijken! Ideaal plekje dus!

 7. Tineke 8 januari 2014 / 08:47

  Jullie huisje is erg mooi! Mijn favoriete plekken komen aardig overeen met die van jou!
  Liefs

 8. Sanne Marlijn 8 januari 2014 / 08:48

  Wat een ontzettend leuke stoelen aan de eettafel! Ik zoek eigenlijk zoiets, maar dan ‘hoog’ dus een soort barkrukken en dan met wit leer. Mijn favo plek in huis heb ik niet haha, ik woon in een studentenhuis dus eigenlijk zit ik daar het liefst op mijn eigen slaapkamer.

 9. Tamarah 8 januari 2014 / 09:02

  Leuk om te lezen! Ik houd er altijd van om bij iemand binnen te kijken :D. Leuke werkplek heb je en ik vind je eetkamerstoelen ook prachtig!

 10. Susanne 8 januari 2014 / 09:19

  Leuk huisje! Had ik met mijn kamer ook toen het af was: ik was zรณ trots! Trouwens nu ik dat dienblad op de bank zie valt echt een kwartje waar ik al zรณ lang mee zit te tobben. Telkens bij de Xenos zag ik van die leuke dienblaadjes met die poten die automatisch inklapte. Ik snapte het รฉcht niet. Wat heb je er nou aan als je ze niet neer kan zetten?! Maaar nu zie ik het. Ook weer een mysterie opgelost haha

 11. Manon 8 januari 2014 / 09:26

  Leuk zeg! Mijn favoriete plekje is toch ook wel de hoek van de bank haha.

 12. JOyce 8 januari 2014 / 09:28

  Mooi huisje heb je, ziet er gezellig uit! ๐Ÿ™‚

 13. Chrystal 8 januari 2014 / 09:41

  Leuk, je huis! Mijn favoriete plekje is de woonkamer.

 14. Marieke 8 januari 2014 / 09:47

  Zo leuk om bij iemand binnen te kijken! Je hebt een heel mooi huis ๐Ÿ™‚ Ik heb inderdaad ook plekjes in huis waar ik helemaal gek op ben ๐Ÿ™‚

 15. Linda 8 januari 2014 / 10:32

  Jullie hebben zo’n gezellig huisje! Wat een fijn werkplekje heb jij zeg!
  Ik ben erg verknocht aan ons balkonnetje. Het is maar klein, maar we hebben geen tuin (en die mis ik echt sinds ik bij mijn ouders weg ben) dus het is alles wat er is. Ik kan daar heel erg van genieten, zodra het qua temperatuur weer kan gaat de deur weer open en zodra het nog ietsje warmer is zit ik met een boek – of zonder maar met een wijntje en m’n buurman (tussen zijn en ons balkon zit alleen een laag hekje) – op het balkon in het zonnetje. Heerlijk!

 16. Beautydagboek 8 januari 2014 / 11:01

  Je hebt een leuke bureauhoekje! Mijn favoriete plek is de slaapkamer, niet alleen om te slapen maar ook om heerlijk weg te kruipen als je even rust zoekt ๐Ÿ™‚

 17. Sylvia 8 januari 2014 / 11:09

  Leuk! Ik zit het liefst aan de eettafel en heb twee boekenplanken waar foto’s van familie en vrienden, mijn favoriete boeken, Boeddhabeeldjes, kaarsjes en een wereldbol op staan. Dat zijn wel mijn twee fijnste plekken in huis ๐Ÿ™‚

 18. Anouk 8 januari 2014 / 11:48

  Ik wil toch ook nog eens zo’n laptop- en documentenhouder, super handig! Maar gezellige plekjes ๐Ÿ™‚

 19. Hester 8 januari 2014 / 12:02

  Leuke plekjes! Ik zou echt niet kunnen kiezen!

 20. Stella 8 januari 2014 / 12:43

  Wat een leuk idee voor een artikel! Ik heb het met veel plezier gelezen! Jullie huisje ziet er echt leuk uit, en alle favoriete plekjes zijn om hele logische redenen favoriet! Mijn favoriete plekje in huis in het hoekje van de bank, de badkamer, mijn eigen kamer en achter de piano, denk ik zo! Liefs, Stella.

 21. WeHeartFit 8 januari 2014 / 12:59

  Mijn favoriete plek is mijn bed haha omdat ik daar het grootste gedeelte van de nacht en dag in doorbreng. Daarna vind ik mijn mini-thuiskantoortje ook een heerlijke plek, maar ik werk ook af en toe gewoon in bed hehe.

 22. Maai 8 januari 2014 / 13:14

  Leuk huis Lisanne. We zijn hier ook druk bezig het zo te krijgen dat het zo’n fijne plek is waar we graag zijn. Voor nu hou ik het even op de bank en mijn bed. En dat ik daar wat vaker zou mogen vertoeven ๐Ÿ˜‰

 23. Nicky 8 januari 2014 / 13:36

  Wat heb je het er toch leuk uitzien! En wat ben ik toch stiekem ontzettend jaloers op die witte kast in je woonkamer. Prachtig.
  Ik zelf ga overigens altijd in de badkamer zitten, als ik een momentje voor mezelf wil. Het is daar helemaal stil, weinig meubels, geen kleuren op de muur.. echt mijn zen-kamertje, haha.
  Liefs! x

 24. Manon 8 januari 2014 / 13:51

  Wat heb je het leuk ingericht! Mijn favoriete plek is op de bank voor de tv en op mijn kamer, soms zit ik in de serre een boek te lezen.

 25. Annebelle 8 januari 2014 / 14:54

  Ik heb ook een laptopstandaard, eerst dacht ik dat het een beetje overbodig was, maar het werkt echt veel beter!

 26. Kirsty 8 januari 2014 / 15:04

  Wat een mooi huisje hebben jullie! Die eetkamerstoelen vind ik ook wel heel erg mooi ๐Ÿ™‚

 27. Lisa 8 januari 2014 / 15:51

  Ik vind jouw huis zo leuk! Vooral je kantoortje, ik wil ook zulke dingen aan de muur als ik volgend jaar op kamers ga!

  Mijn favoriete plekje is mijn bed. Het is heel slecht om met je laptop op bed te zitten en mijn matras is ook nog eens een beetje ingezakt, maar ik hou gewoon van mijn bed, haha. Oh, en mijn plank met leesboeken natuurlijk.

 28. Soesja 8 januari 2014 / 16:48

  Leuk artikel! Ook tof om zo een kijkje in jouw huis te krijgen ๐Ÿ™‚ Mijn favoriete plek is sowieso… M’n bed ๐Ÿ˜› Ik kan vanuit daar m’n hele kamer overzien waar ik echt heel blij mee ben en het zit zo lekker! De eettafel is ook een favoriet, daar zit ik eigenlijk altijd als ik blog of met school bezig bent. Werkt op een of andere manier beter dan aan m’n bureau!

 29. carolien 8 januari 2014 / 17:37

  Grappig, wij hebben precies dezelfde eettafel en stoelen. Alleen onze kat heeft de stoelen helemaal kapot gekrabt helaas ๐Ÿ™

 30. Ilse 8 januari 2014 / 17:39

  Fijne plekjes, vooral de bank ziet er echt heel fijn uit!

 31. Debby 8 januari 2014 / 17:40

  Wat een knus huisje heb je! En je werkplek ziet er heerlijk uit, dat zou ik ook eens moeten maken :’)

 32. Resy 8 januari 2014 / 17:46

  Erg leuk om te zien! En het ziet er erg gezellig uit!

 33. Maaike 8 januari 2014 / 17:56

  Wat een origineel artikel! Ik vind jouw prikborden zo leuk, en het is inderdaad ook altijd tof om kaartjes te krijgen! Ik bewaar ze ook allemaal, haha. ๐Ÿ™‚

 34. Annelies@Boekboetiek 8 januari 2014 / 18:43

  Wat een leuk huis hebben jullie! Wij hebben ook zo’n kastje waar de geurkaarsen en mijn recensieboeken liggen. Zelfs de boeken ruiken zo heerlijk als ze daar uit komen ๐Ÿ™‚

 35. Liddie 8 januari 2014 / 19:19

  Die prikborden zien er leuk uit! Ideetje voor bij mij thuis ๐Ÿ™‚
  Ik zelf zit het liefst op mijn bed, heerlijk! Lekker ontspannend..

 36. Cindy 8 januari 2014 / 19:27

  Gezellig huisje, vol fijne plekjes, ook om tot rust te komen. Daar hou ik wel van!

 37. Biancaa 8 januari 2014 / 20:00

  Leuk om te zien en mooie foto’s heb je gemaakt. Leuk huis heb je!

 38. Tiffany 8 januari 2014 / 21:32

  Prachtig huisje heb je! Lijkt me erg gezellig om in te leven. Jullie hebben er zeker en vast heel wat moois van gemaakt!
  Mijn favoriete plekje is de kamer van m’n vriend. Ik woon zowat bijna bij m’n vriend, want thuis kom ik helemaal niet vaak meer. Mijn kamer, of andere kamers in dat huis voelen dus ook niet echt meer als ‘thuis’ aan. Dus ga ik voor de kamer van m’n vriend. Hier op bed liggen, in het zeteltje zitten,… Dat voelt als thuis aan. Daar voel ik me goed en helemaal op m’n gemak ๐Ÿ™‚

 39. Rosalie 8 januari 2014 / 21:38

  Die prikborden zijn echt leuk! En ook echt leuk dat mensen kaartjes sturen!

 40. Katrien 8 januari 2014 / 21:44

  Hele mooie foto’s! Je huis ziet er erg gezellig uit! Mijn favoriete plekje is gewoon mijn kamer ๐Ÿ™‚

 41. Rosebird 8 januari 2014 / 21:56

  Jullie huisje is echt heel leuk ingericht! Rustig en opgeruimd, maar toch heel gezellig en knus! Kan me wel voorstellen dat je dan zoveel favoriete plekjes hebt! ๐Ÿ™‚

 42. Anouk 8 januari 2014 / 23:11

  Wat een mooi huis! Mijn favoriete plekjes in huis zijn mijn slaapkamer, de badkamer en een van onze grote zitstoelen.

 43. Olga 9 januari 2014 / 00:08

  Ik ben blij met de vensterbank in mijn keuken, bank met een stapel kussens + bontplaid, hoekje met mijn palmplanten en natuurlijk mijn salontafel (en dan heb ik het nog maar over de woonkamer en keuken!)

 44. Hester 9 januari 2014 / 09:18

  Ik heb ook zo mijn plekjes in huis waar ik blij van word. Sowieso heel mijn kamer en gewoon beneden, de logeerkamer… Eigenlijk alles wel, haha. Vind jullie huisje ook gewoon heel mooi!

 45. Nancy 9 januari 2014 / 13:26

  Ik woon inmiddels alweer 5 jaar in mijn huisje en ik ben nog steeds dol op de woonkamer (alles is inimini klein bij mij thuis), ik vind mijn slaapkamer echt een oase van rust en ik ben steeds doller geworden op de voorkamer zoals ik dat noem (logeer-slaapkamer boven). Ik heb er mijn bureau staan en daar zit ik altijd te typen voor mijn blog! Superfijn plekje en ik wil het nog veel gezelliger maken!

 46. meili 9 januari 2014 / 16:19

  Leuk huisje! Ik heb zelf ook zoveel favoriete plekjes in mijn huisje. ๐Ÿ™‚ Achter mijn bureau, bankhangen, koken en lekker eten in de keuken en heerlijk optutten in de badkamer. Mijn huisje is helemaal landelijk ingericht en heel erg gezellig.

 47. Lindsey 9 januari 2014 / 16:43

  mijn bed en het weg kunnen kruipen in de hoek van de hoekbank met een dekentje!

 48. Suzanne 9 januari 2014 / 18:41

  Wat een mooie plekjes, ik hoop ook dat ik snel mijn eigen plekjes weer heb.

 49. Renate 9 januari 2014 / 20:33

  Fijne plekjes! Het is altijd belangrijk om plekjes te hebben waar het fijn is en je tot rust kunt komen. Ik zit vooral op mijn slaapkamer en mijn werkkamer, ik heb ze beiden heel gezellig ingericht zodat het echt als mijn kamers voelt, maar ik vind het ook fijn om beneden op de bank te hangen!

 50. Nathalie 9 januari 2014 / 23:50

  Leuk om alles zo bij elkaar te zien! En je hebt inderdaad heel mooi uitzicht vanaf de zolder. ๐Ÿ™‚

 51. xx_Patries_xx 10 januari 2014 / 14:15

  mooi hoor, ik zit veel aan de eettafel zo kan ik de hele kamer overzien. heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.