Mijn gepersonaliseerde kookboekje

As we speak zijn ze bezig met mijn keuken, of nouja… is er geen keuken meer. Deze foto’s in deze blogpost zijn ook eerder genomen! Het doel van mijn vernieuwde keuken is dat ik gemakkelijker zelf eten kan klaarmaken en minder hulp nodig heb bij het afwassen en mezelf te eten geven. Ik heb nog iets wat me daarbij gaat helpen, dat ga ik vandaag aan je laten zien!

leuke-keuken

Namelijk een super mooi bamboe standaard van Ikea die ik kreeg toen de nieuwe catalogus uit kwam (alweer een tijdje geleden dus) en een moleskineboekje speciaal gemaakt voor het bewaren van recepten. Klinkt al een heel goede combi, toch? Als ik iets ontdek dat ik zelf kan maken, of waar ik maar een klein beetje hulp nodig heb, dan schrijf ik het in mijn boekje!

bamboe-ikea-standaard

Het boekje dat ik heb is het Recipe Journal van Moleskine. Deze kun je oa op Bol.com kopen voor €19,95.

achterzijde-moleskine-boekje

Dit is wat je op het label vindt wat om het boek heen zit voordat je het in gebruik neemt. Hierop staat wat je in het boek allemaal vindt!

kaft-moleskine-boekje

Op deze foto is de cover van het boek goed te zien. Het is mooi zwart leder(look?) boekje met daarin een print met allemaal keuken gerelateerde vormen erin. De print zit er niet óp, maar er echt in, dat geeft het boekje een luxe uitstraling!

seizoensgroenten

Het boekje is echt een perfect cadeau voor mensen die van koken houden, of mensen die juist moeten leren koken. Het lijkt me heel leuk om dit als moeder cadeau te geven aan een kind dat gaat studeren en op kamers gaat, dan kun je er vast de favoriete makkelijke receptjes in schrijven zodat deze alvast gebruikt kunnen worden. Het is echt de bedoeling dat je het zelf invult, maar er staat ook al veel handige informatie in het boekje.

Dat wat je op de foto hierboven ziet is een pagina met seizoensgroenten, heel handig als je budget- en milieuvriendelijk wil koken!

kookboekje

Dit is hoe een pagina eruit ziet waarin je een recept schrijft. Je kan er vrij veel details op kwijt, heel erg handig om dat soort dingen op een rij te hebben. Soms staat een recept in een kookboek en is de bereidingstijd zogenaamd dertig minuten. Laatst waren we met zo’n recept (het was wel erg lekker) nog twee uur bezig. Zo kun je dit recept lekker in je eigen boekje schrijven, maar dan met een realistische bereidingstijd. En natuurlijk alleen dingen die écht een succes zijn.

het-magische-boekje-in-mijn-keuken

Op dit moment staat het boekje op de planken tegenover mijn keuken, naast de borden. Maar misschien gaan die planken wel weg, dan moet ik een ander plekje bedenken! Ik heb heel veel zin om in dit boekje te beginnen, ik heb hem eigenlijk bewaard totdat mijn keuken helemaal Lisanne-proof is…

De keuken zal begin december klaar zijn. Ik ben heel erg benieuwd. Heb jij ook een soort receptenboekje met je eigen recepten erin?

Deze blogpost bevat een affiliatelink, je helpt mij door via deze link te kopen. Weten hoe dat werkt? Je leest het hier.
DELEN:

20 reacties

 1. Darina 1 december 2016 / 06:37

  Wat een mooi boekje! Ik print of scheur de recepten uit tijdschriften en bewaar ze in een map. Zo heb ik al een mooie verzameling!

 2. Ilse 1 december 2016 / 07:09

  Leuk boekje!
  Ik heb geen receptenboekje, maar wel een map vol losse recepten, recepten die ik van mijn oma heb gekregen, eigen recepten, recepten uit tijdschriften en reclamefoldertjes,…

 3. marije 1 december 2016 / 07:21

  Gaaf boekje. Bij mij fladdert het altijd los rond dus dit zou ideaal zijn.

 4. Romy 1 december 2016 / 07:48

  Wat een leuk idee! Het boekje en dan vooral de voorkant ziet er heel leuk uit. Zelf ben ik meer van de Allerhande-recepten 😉 Lekker makkelijk!

 5. Tiffany 1 december 2016 / 08:16

  Mijn blog is mijn receptenboekje, haha. Alle andere recepten ken ik uit mijn hoofd omdat ik ze zo vaak maak. Maar het is wel een heel leuk boekje. Ik. Hoop dat je nieuwe keukwn fijn wordt

 6. Charelle 1 december 2016 / 08:17

  Oh wat ontzettend leuk zo’n receptenboekje! Houd zelf ook veel bij maar gewoon in een schriftje (en op mijn blog natuurlijk, haha!). Mooi ook met dat standaard! 😀

 7. lonneke 1 december 2016 / 08:58

  Ah wauw, wat is het leuk zeg!
  Ook hartstikke leuk om cadeau te geven (of krijgen).
  Liefs Lonneke

 8. Ise 1 december 2016 / 08:58

  Mooi boekje! Ik gebruik hier nu een simpel schrift voor haha. En fijn dat je straks een betere keuken hebt!

 9. Sandra 1 december 2016 / 10:35

  He wat tof! Ik heb dit boekje nog nooit eerder gezien. Vind het ook een super leuk cadeautje om aan iemand te geven bedenk ik mij nu! Top dat je ksuken momenteel ‘Lisanne-proof’ wordt gemaakt. Ik ben benieuwd! 🙂

 10. Sofie 1 december 2016 / 10:50

  Benieuwd naar hoe je je keuken Lisanne-proof hebt gemaakt!
  Ik heb een map met recepten om uit te proberen en een map met goedgekeurde dingen 🙂 Maar in de praktijk gebruiken we ze eigenlijk niet zo veel en maken we dingen die minder werk vragen. Maar wel gezond zijn.

 11. Irene 1 december 2016 / 10:51

  Wat een tof boekje! Zelf doe ik het meeste uit mijn hoofd en op gevoel.

 12. Elise 1 december 2016 / 12:42

  Ik heb mijn kookboekje gemaakt van een Sigil Conceptum notitieboekje. Boekje bevat voorgenummerde pagina’s en een inhoudsopgave; handig voor zelfgemaakte kookboeken of bullet journals.
  Dit boekje is ook heel leuk. Ik zou hem zelf niet kopen, maar wel in gebruik nemen als ik er een cadeau kreeg en mijn eigen notitieboekje bijna vol was.
  Leuk dat je straks een mooie, verbeterde keuken krijgt!

 13. Josephine 1 december 2016 / 21:23

  Leuk, boekje! Ik heb dezelfde ook eens cadeau gehad en ik vind het een hele luxe uitstraling hebben.

  Eigenlijk ben ik al superbenieuwd naar je keuken! Wij hebben thuis ook onze keuken zo aangepast en ingericht dat we er beiden (met een lastig lijf) in kunnen werken. Ik ben dus benieuwd naar wat jij verzint, misschien zitten er nog goede tips bij. 🙂

  • Josephine 1 december 2016 / 21:30

   PS. Gewoon omdat ik het leuk vind en omdat jij een nieuwe keuken én receptenboekje hebt, hier mijn favoriete recept voor een makkelijke pasta (glutenvrij, melkvrij, suikervrij). Misschien vind je het wat. 🙂

   Ingredienten:

   – maispasta, bijvoorbeeld macaroni (wel even koken)
   – (zelfgemaakte) groene pesto
   – zachte geitenkaas
   – rucola
   – eventueel een handje cashewnoten of walnoten.
   – olijfolie, peper en zout

   Gooi alles bij elkaar in een grote bak en breng het op smaak met oijfolie, peper en zout. Klaar! Ik word er zelf altijd heel blij van. 🙂

   • Lisanne 2 december 2016 / 12:59

    Dankjewel, dat klinkt lekker 😀

 14. Anouk 3 december 2016 / 10:44

  Onderaan je blogpost moet staan ‘je helpt’ ipv ‘je hebt’ denk ik? Het is overigens een leuk boekje, maar ik heb al een receptenboekje. Zelf gemaakt! 🙂

  • Lisanne 4 december 2016 / 13:47

   Klopt, dankjewel, even aangepast 😀

 15. Johanne 4 december 2016 / 10:32

  Wat een mooi boekje!
  Ben echt benieuwd war voor recepten er in (komen te) staan!!

 16. Bianca Schrijft 4 december 2016 / 22:22

  Hmm, heb altijd wel recepten in mijn hoofd, maar ze pakken iedere keer weer anders uit. Misschien is dit de perfecte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.