Mijn gratitude list (+4 inspirerende dankbaarheidsquotes)

Dat je gewoon een ontzettende rotdag hebt (gisteren) en dan nog honderdduizendmiljoen dingen hebt om dankbaar voor te zijn. Dat is pas rijkdom! Toch? Ik maakte een gratitude list (don’t worry, ik heb ze niet alle honderdduizendmiljoen opgeschreven).

gratitude-turns-what-we-have-into-enough

bron

– Wanneer ik me niet zo goed voel en Tim komt ‘s avonds thuis… dat is gewoon zo gezellig!

– Jullie lieve en leuke reacties elke dag

– Dat er weer gewoon kleding in mijn kast ligt die past! Het lijkt zo normaal, een kledingkast vol passende kleding, maar ik heb een paar weken geleden het tegendeel ervaren, haha. Inmiddels heb ik wat fijne basics gekocht, de Primark geplunderd en gewinkeld in mijn eigen kledingkast (voordeel van een jojo zijn, ik had nog veel broeken!). Dus nu kan ik weer kleding aan, haha.

– Oja, dat die Primark shoplog al meer dan 2 000 keer is bekeken. Wow, da’s veel voor mijn doen!

– Het feit dat ik afgelopen weekend (vrijwel) mijn hele mailbox heb weggewerkt. Yeah!

– Als m’n mama (of papa) eten komt brengen waarin ik heeeel veel zin had.

– Dat ik, zelfs als ik me niet zo heel goed voel, nog gewoon kan gaan werken. Dus dat ga ik lekker ook doen vandaag! (en ja… dat vind ik leuk)

– Dat ik een uitnodiging heb gekregen om te schrijven over #mijnmoment van 2013. De voorgaande jaren gingen onwijs veel mensen waar ik tegenop kijk me voor met allemaal super mooie verhalen. Dit jaar kreeg ik zelf een uitnodiging! Nu alleen nog even goed bedenken wat mijn moment was van 2013…

– Het ontdekken van leuke inspirerende mensen op het web. Wanneer mijn Twitter timeline vol staat met inspirerende mensen word ik gewoon heel blij! Mocht jij er ook blij van worden, via Engagingwomanoftheyear (zie hier de genomineerden) heb ik onlangs weer een aantal leuke Twitteraars ondekt.

– Mijn Sensationals. Ik vertelde in mijn diary dat het toch niet zo geweldig bleef zitten. Ik heb lekker gisteren gewoon alleen mijn duimen opnieuw gedaan en mijn manicure is weer als nieuw!

– Dat rode glitterkleurtje op mijn nagels van Essie – Leading Lady. Word je gewoon spontaan vrolijk van!

– Mijn fijne plekje, mijn kantoortje. Maar eigenlijk ons hele huis, ik wil hier nooit meer weg! (ok, misschien toch wel ooit, maar voorlopig nog even niet).

– Mijn elektrische deken. Geloof het of niet, maar ik heb overdag nog nauwelijks meer last van koude voeten. Wel een klein beetje, maar niet meer zo extreem als hoe het eerst was. Echt heel erg blij mee!

– Elke ochtend een ontbijtje met de dagelijkse vlogs van Mascha! Ik maak mijn ontbijtje, doe mijn lenzen in, en ga vervolgens lekker mijn ontbijtje oppeuzelen onder het genot van een vlog van Mascha. Heerlijk! En dat elke dag…

– Wanneer Tim ‘s avonds alle kaarsjes gaat aandoen. Zo lief!

– Dat ik me niet meer elke keer hoef druk te maken over dingen die niet lukken. Heel erg blij met het stapje terug dat ik heb moeten doen wat betreft werk. Scheelt een heleboel stress (want ja, als het moet dan wil ik en als ik wil dan moet ik. De oplossing? Gewoon niet moeten willen. Of willen moeten.ย Heul duidelijk)

gratitude-quote

bron

dankbaarheidquote

quote-dankbaarheid1

– Dat ik tijdens het zoeken naar een passende afbeelding voor bij deze blog een aantal mooie quotes tegenkwam over dankbaarheid. En zo is het maar net…

Mooi is dat, je kan nog zo’n rotdag hebben… maar als je gewoon even goed nadenkt weet je dat er een boel dingen zijn om dankbaar voor te zijn. En dingen waarvan je gewoon blij wordt. Fijne momentjes… En dat die rotdag eigenlijk helemaal niet zo rot is als je eigenlijk dacht. Wat staat er op jouw gratitude list?

DELEN:

39 reacties

 1. Michelle 17 december 2013 / 07:51

  Super leuk lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent! Xx

 2. Hester 17 december 2013 / 08:24

  Je hebt helemaal gelijk, er zijn al-tijd dingen om dankbaar voor te zijn – al is het maar dat ene zonnestraaltje of stukje chocolade. En Primarkshoplogs gaan inderdaad vaak heel hard, haha!

 3. Kelly Caresse 17 december 2013 / 08:36

  Heerlijk zo’n dankbaarheidslijstje vol inspirerende quotes. Ik bekijk de vlogs van mascha ook iedere ochtend bij m’n ontbijt, zo leuk! Je primark shoplog was erg leuk, ik ben dol op primark shoplogs

 4. Kirsty 17 december 2013 / 09:00

  Wat een mooi artikel! Ik vind het superbelangrijk om dankbaar te zijn voor alle mooie dingen in het leven en soms ben ik zelfs dankbaar voor minder leuke dingen omdat ze me uiteindelijk alleen maar hebben geholpen en voor verbetering zorgen. Vaak gaat ergens een deur dicht, zodat ergens anders weer een mooie kans ontstaat.

 5. Jessie 17 december 2013 / 09:16

  Ik heb er net een morgen om van te balen opzitten. Ken je zo van die dagen waarop echt alles fout gaat? Zo dus. Ik probeer steeds vaker aandacht te schenken aan de kleine dingen in het leven. Zo stond ik in de file, op maar 10 minuten van het werk dan nog, en de lucht was prachtig roze, paars en oranje. En het meisje in de auto naast me was er net als ik een foto van het maken. Grappig moment in de file. Jouw lijst is top trouwens; ook veel alledaagse dingen die het leven mooi maken!

 6. Stella 17 december 2013 / 09:19

  Wat mooi geschreven, en ook een mooi idee natuurlijk. Ik vind dat ik ook wat meer stil moet gaan staan bij die kleine dingen. Ik ga toch maar eens zo’n lijst proberen aan te maken! (Dat gaat een hele hele lange worden!). Liefs, Stella. PS: Ik hoop dat je vandaag wat meer je dagje hebt! (:

 7. Susanne 17 december 2013 / 09:26

  Mooi artikel! Wat ik merk is dat wanneer je ziek bent (heb het zelf ook meegemaakt) je ook veel dankbaarder bent voor kleine dingen. En ik vind het ook zo goed dat ondanks je je niet lekker voelt toch dingen onderneemt, zoals bijvoorbeeld werken. Ik weet hoe moeilijk dat kan zijn, top! ๐Ÿ™‚

 8. Manon 17 december 2013 / 09:35

  Super zo’n lijst dan sta je ook even stil bij de postitieve dingen in je leven.

 9. WeHeartFit 17 december 2013 / 09:38

  Prachtige dingen staan er tussen! Ik heb ook de uitnodiging gekregen voor #mijnmoment van 2013, heel leuk!

 10. Maai 17 december 2013 / 09:55

  Mooi Lisanne! Heel fijn om te lezen want iedereen heeft wel eens een rotdag. Ik zou het ook eens moeten doen. Gewoon even kijken naar wat er wel goed ging. Dank je wel!

 11. JOyce 17 december 2013 / 10:01

  Mooie lijstje! Leuk om te zien ๐Ÿ™‚

 12. Kauthar 17 december 2013 / 10:08

  Mooi lijstje, gotta love gratitudelists. Ik maak ze zelf ook graag, het bewust tellen van je zegeningen maakt erg dankbaar, hoe vervelend sommige momenten ook kunnen zijn. Hele mooie quotes heb je erbij gevonden!

 13. Melissa Charlotte 17 december 2013 / 10:13

  Wat een mooi artikel. Leuk om te lezen dat er van die dingetjes zijn waar je helemaal blij van wordt!

 14. Hester 17 december 2013 / 10:49

  Ik vind het inspirerend dat je altijd positief bent, ook al heb je misschien een rotdag achter de rug. Ik ben niet de sterkste in zegeningen tellen en focussen op de goede dingen die in heb en soms geef ik gewoon even toe aan rotgevoelens. Heel mooi hoe positief je bent!

 15. We Are Travellers 17 december 2013 / 10:51

  Mooie post! Van jouw eerst punt – maar dan niet met tim, maar met mijn eigen vriendlief natuurlijk ๐Ÿ˜‰ – kan ik ook echt gelukkig van worden.

 16. Beautydagboek 17 december 2013 / 10:52

  Een hele inspirerend post. Heel herkenbaar en so true! Jij bedankt voor dit mooie artikel.

 17. Suzanne 17 december 2013 / 11:21

  Wat een fijne dingen om dankbaar voor te zijn. Ik vind het zo fijn om er op terug te kijken waar ik dankbaar voor ben, dat geeft zo’n fijn gevoel.

 18. Explorista 17 december 2013 / 12:26

  Oef, er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn! De lekkere warme thee die ik net dronk. Mijn warme en zachte bedje vanochtend, alle leuke blogreacties en twittervriendjes die ik heb, dromen van een mooiere toekomst, wilde plannen maken, en de spierpijn in mijn billen (dat betekent dat mijn oefeningen gister werkten haha!)

 19. Zo simpel is dan geluk 17 december 2013 / 13:39

  Heel erg knap en goed van je dat je ook op zo’n dag toch dingen ziet waar je dankbaar voor bent! ๐Ÿ™‚

 20. Annebelle 17 december 2013 / 14:43

  Zeker weten dat ik ook een keer een gratitude lijstje ga maken ๐Ÿ™‚

 21. Debby 17 december 2013 / 15:27

  Ahh, wat een fijne post! Ik heb al 3 gratitude posts gemaakt, het komt er vooral op neer dat ik blij ben met de mensen om me heen, met mijn familie en met mijn vriend en dat ik eindelijk mijn droom waar ga maken ๐Ÿ™‚

 22. Kimberly 17 december 2013 / 15:49

  Ja de vlog van Mascha, daar word ik ook elke dag vrolijk mee wakker! ๐Ÿ˜€ Heerlijk vind ik dat, even rustig wakker worden en een kijkje nemen in iemand anders leven

 23. Dagmar 17 december 2013 / 16:44

  Wauw wat een prachtig lijstje om dankbaar voor te zijn. Je weet elke dag (minder goed of iets beter) om te toveren tot een zinvolle dag. Van overleven naar zinvol leven <3 Geweldige quotes! Ik schrijf ze gelijk even op ๐Ÿ™‚

 24. Meandra 17 december 2013 / 17:02

  Mooi lijstje! Mooi ook om zelf over na te denken.

 25. nini 17 december 2013 / 17:51

  Mooi, om te schrijven over dingen waar je dankbaar voor bent. Jij schrijft zo inspirerend en positief !

 26. Tess Evea 17 december 2013 / 19:24

  Ik vind het heerlijk om te zien wat voor een positief persoon jij bent!

 27. Cindy 17 december 2013 / 19:53

  Ik word ook blij als, nadat ik een dag alleen thuis heb gezeten op mijn vrije dag, mijn vriend thuis komt. En ‘s avonds kaarsjes aan.. En ik word erg blij van vroeg naar bed, gewoon omdat het buiten vroeg donker is.
  Je Primark vlog had ik nog niet gezien, snel kijken!

 28. Liddie 17 december 2013 / 20:31

  Hier wordt ik echt helemaal blij van! ๐Ÿ™‚
  Waar ik zelf dankbaar voor ben is dat ik van die presentatie af ben waar ik tegen op zag!

 29. Ilse 17 december 2013 / 21:28

  Mooi lijstje.
  Wat die eerste quote betreft: ik heb onlangs zelf nog maar ondervonden hoe erg ik eigenlijk bof met iets dat ik als vanzelfsprekend zag en waar ik zelfs geregeld over zeurde, toen het dreigde weg te vallen. Zo zie je echt dat je maar pas beseft wat je hebt, als je het dreigt kwijt te raken.

 30. Loes 17 december 2013 / 21:29

  Wat fijn om te lezen, ik word er zelf ook vrolijk van ๐Ÿ™‚ vandaag is voor mij een rotdag (ik wilde vandaag gaan sporten, maar ik voel me veel te ziek, dus hele dag niks gedaan). Om dan alle mooie dingen te bedenken waar je dankbaar voor bent, geeft dan toch een lichtpuntje aan je dag ๐Ÿ™‚

 31. Tiffany 17 december 2013 / 23:05

  Momenteel ben jij echt een groot voorbeeld voor velen, dat weet ik zeker. Dankzij jou ben ik namelijk ook beginnen denken in dankbaarheidslijstjes en ben ik ze ook af en toe gaan noteren. Dit maakt mijn dag zoveel beter wanneer ik in bed kruip. Ik begin dan namelijk ontzettend te denken over alles wat er misgelopen is tijdens mijn dag, maar nu is het het moment bij uitstek om over de goede dingen na te denken ๐Ÿ™‚ Dankjewel daarvoor.

  Ontzettend leuk lijstje heb je trouwens, super lief van Tim met de kaarsjes! En ik hou echt van hoe gekjes je soms iets kan uitleggen zoals met dat ‘willen, moeten, moeten, willen’ ๐Ÿ˜€

  Ik heb vandaag nog geen lijstje gemaakt, maar kan ze zo opnoemen. Ik ben dankbaar voor de job die ik momenteel mag uitoefenen, zodat ik iets om handen heb. Enorm dankbaar voor m’n vriend, die me de afgelopen periode ontzettend heeft gesteund. Enorm blij ben ik dat het mogelijk is nog zo verliefd te zijn na 5,5 jaar. Ook werd ik helemaal blij met de complimentjes over m’n haar vandaag (terwijl het op 2 minuutjes bij elkaar ‘gegooid’ was vanmorgen).

  God, ik kan eigenlijk echt doorgaan, maar dit zijn er alvast een paar. ๐Ÿ™‚

 32. Rosalie 18 december 2013 / 11:03

  Ik heb zo zin in de kerstvakantie, lekker uitrusten en dan kan ik ook het nieuwe jaar weer wat positiever beginnen!

 33. Lianne 18 december 2013 / 20:53

  Heerlijk als je op de dankbaarheid kunt focussen en niet op de ellendige dingen!
  Ik ben zรณ dankbaar voor alles: mn baan, mn familie, mn vrienden en ja: zelfs mijn ‘gezondheid’! (Ik werk in een ziekenhuis en zie het vaak zoooo veel slechter, dan voel ik me toch zo’n rijk gezegend mens!)
  en ja, naast de grote dingen zoals mijn baan en familie zijn er ook nog een heleboel mooie, kleine dingetjes om dankbaar voor te zijn ๐Ÿ™‚

 34. Manon 19 december 2013 / 18:26

  Mooi lijstje heb je ๐Ÿ™‚
  Op mijn lijstje staat dat ik vandaag weer ben wezen sporten na 1,5 week vakantie en ziek zijn, dat was weer heel erg fijn! En ook dat ik in de decembermaand ben afgevallen terwijl mijn doel was om in ieder geval NIET aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.