Mijn grote toekomstdromen

Als de dag van gisteren weet ik het nog. Ik zat als meisje van 15 in het JBI (revalidatiekliniek) met een revalidatiearts tegenover mij. Ik zou gaan revalideren, en hij vroeg wat ik later wilde worden, wat ik later wilde gaan doen. Mijn antwoord als ziek, moe, verdrietig meisje: ‘Dat weet ik niet, dat weet ik echt niet’. Ik kon bijna niets, wat zou ik in de toekomst dan wel kunnen? Daar zat ik dan, 15 jaar oud, en ik zag niet eens een toekomst voor mezelf. Nu, bijna 5 jaar later, is dat wel anders! Wat zijn nu mijn plannen voor de toekomst?

Via weheartit.com

Oja, even tussendoor. Beschouw mijn dromen maar als plannen, want waarmaken ga ik ze zeker! Komen ze!

 • Werken! Op dit moment werk ik op een kantoor met hele leuke en gezellige collega’s, 6 uur. Nu kan ik een beetje inschatten hoe zwaar het is, en ik hoop dat ik ooit wel 20 uur ga kunnen werken, waar dan ook. Ik overschat mezelf altijd een beetje, dat geef ik toe. Maar de optimist (en de doorzetter!) in mij gaat er gewoon voor zorgen dat ik het deze keer kan waarmaken!
 • Bloggen, ooit als ik ook een “echte” baan heb zou het tof zijn als ik hier ook voor een deel mijn job van kan maken. Als ik een minimum loontje kan verdienen op eigen kracht (in combinatie met het voorgaande punt), dan ben ik de gelukkigste vrouw op aarde! Denk ik. Haha, ik denk dat ik dan alleen nog maar mezelf wil pushen tot nog meer en nog leuker! Maar ik heb dus een doel.
 • Op mezelf wonen. Niet op korte termijn, dat kan ik nog even niet, haha. Maar over een paar jaartjes… klinkt wel erg aantrekkelijk! Misschien leer ik dan ook mijn eigen troep opruimen, dat zou wel heel fijn zijn!
 • Gezonder leven, dat is iets wat eigenlijk wel heel belangrijk is voor mij. Eruit halen wat erin zit, als je snapt wat ik bedoel. Dus een beter ritme, gezonder eten, meer bewegen. Een aardige opgave, maar ooit…
 • Ik wil kindjes. Heel graag. Maar een zwangerschap overleven, ik weet nog niet of ik dat kan, hehe. En daarbij is het ook nog niet duidelijk of fibromyalgie erfelijk is, waardoor ik het doodeng zou vinden. Dit wil ik mijn kindjes niet aandoen! Dus, of dit een plan is of een droom… de tijd zal het leren.

Dat was alweer mijn bescheiden lijstje. Of-ie echt zo bescheiden is dat mag je zelf beoordelen, haha. Wat zijn jouw toekomstplannen?

10 reacties

 1. Yara 19 april 2012 / 14:01

  Ik weet het echt niet…. Ik wil ook blijven bloggen, maar qua vervolgstudie?! No idea. Time will learn. Op mezelf wonen vind ik ook een tof doel!

 2. Fien 19 april 2012 / 14:41

  Ik hoop dat vele van jouw dromen uit mogen komen! Liefs

 3. Ise 19 april 2012 / 15:26

  Dit zou ik zo geschreven kunnen hebben, precies mijn toekomstplannen! Alleen eerst nog even de havo afmaken haha, en wat betreft kindjes: erfelijk is het niet, maar het kan wel in de familie zitten, en als ze het wel zouden hebben wat maakt het uit? Ze kunnen dan nog gelukkig worden, dat kan jij ze dan als beste leren!

  • Savine 19 april 2012 / 15:53

   mooie laatste zin! ik ben het wel met je eens, maar ik snap Lisanne haar twijfel wel…

  • Lisanneleeft 19 april 2012 / 16:26

   Nou, haha. Sorry, maar dit wens ik mijn ergste vijand niet toe! Dus zeker mijn kinderen niet, hihi.

   Maar ik snap wel wat je bedoelt, hoor! Maar ik denk dat ik een kind die net zo ziek is als ik helemaal niet kan verzorgen zoals mijn ouders en vriendje dat voor mij kunnen!

   Daarom, ik wil gewoon een jongentje haha 😛

 4. laura 19 april 2012 / 16:45

  tot nu toe heb ik alleen nog maar een plan genaamd studeren. Ik weet nog niet welke studie ik ga doen en wat ik verder wil.

 5. Esmay 19 april 2012 / 17:37

  Mooie toekomstdromen! 😀 Ach, jij doorzetter, jij komt er wel 😀

 6. Mariette 19 april 2012 / 19:26

  Ik weet zeker dat je ze allemaal gaat behalen :).

  Liefs, Mariette

 7. Laine 10 mei 2012 / 01:00

  Ik wil heel graag recherche kundige worden, samenwonen met mijn vriend, samen veel en vaak motorrijden, een duitse herder, een fantastisch huwelijksfeest en jurk! En heel graag kindjes, twee of een. Jongens t liefst haha. Dat ze kunnen zeggen dat ze n stoere motorrijdende mama en papa hebben. Dat is mijn droom. En gelukkig zijn met alles wat ik heb aan familie vrienden en liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.