Mijn leerprobleem

Ik heb een probleempje met het leren. Ik ben namelijk niet zo goed in leren. Maar wat eigenlijk nog erger is, is dat ik ook niet goed ben in niet- leren. Ik heb gewoon iets te doen nodig.


Via weheartit.com

In de examentijd en daarvoor is het de bedoeling dat je je een beetje  voorbereidt op de examens. Dat is de bedoeling. Nu vind ik dat bij mij niet zo heel nodig, maar dan wordt het dus niet- leren in de examenperiode.

Dan wordt het dus wachten tot je een examen moet gaan maken. Daarbij liever geen dingen doen waarvan ik erg vermoeid raak of waar ik misschien wel ziek van word of me ziek van ga voelen. Want ik ben toch een beetje bang dat het fout gaat en dat ik nog een jaartje mag rondhuppelen op de middelbare school. En jeetje, wat moet je dan doen? Behalve heel veel eten, slapen en lezen heb ik geen flauw idee.

In m’n hoofd is het trouwens een rommeltje, net als in m’n kamer, op m’n bureau en in m’n boekenkast (eigenlijk op de grond). En met dat verschrikkelijke rommeltje overal heb ik ook niet bijster veel inspiratie om leuke stukjes voor m’n blog te schrijven. Op een of andere manier.

Nadat ik dit stukje heb geschreven weet ik eigenlijk zelf het antwoord al op wat ik zou kunnen doen. Behalve eten en slapen. Opruimen dan maar. Hebben jullie verder nog leuke ideeën van manieren waarop ik me kan vermaken de komende twee weken?

DELEN:

10 reacties

 1. Carmen 17 mei 2011 / 17:25

  Ik heb ook een hekel aan leren, wie niet.. Maar toch is het zo belangrijk, haha ;). Heel veel succes met je examens!

 2. Olga 17 mei 2011 / 17:48

  Ik raad je wel echt aan om je omgeving op te ruimen, want dat zorgt ook weer voor rust in je hoofd. En probeer geen vierkante ogen te kweken, dus (en ik weet zelf heel goed dat ik dit zelf niet deed hoor) probeer je computer een beetje te mijden. Ik wilde zeggen: neem een leuk boek ter afleiding, maar zorg dan ook weer niet dat dat AL je tijd gaat opslokken. Gewoon rust, wandelingetje maken en dat soort dingen, raad ik je aan om te doen 🙂 xx.

 3. Sanne 17 mei 2011 / 18:28

  Mijn kamer is altijd wel opgeruimd (de ene dag meer dan de ander) en dat geeft heel erg veel rust.

  Succes met leren 🙂 Je kunt beter nu leren dan er een HEEL JAAR voor uit trekken!

 4. Emmelien 17 mei 2011 / 18:33

  Ik heb meer dan een jaar thuis gezeten met Pfeiffer, en ben toen begonnen met kleding naaien. Het enige nadeel is dat het zoveel herrie maakt, want van herrie werd/word ik ook moe. Maar eigenlijk zijn allerlei creatieve dingen leuk om te doen. Je hoeft er niet al te diep bij na te denken maar bent toch lekker bezig 🙂

 5. Marc 17 mei 2011 / 20:05

  Een rustige omgeving zorgt voor een rustige sfeer en die rustige sfeer zorgt weer voor ontspanning. Gewoon zoveel mogelijk ontspanning zoeken in deze periode.

 6. Lisanne 18 mei 2011 / 08:02

  Het opruimen in je kamer is nooit verkeerd natuurlijk. Wat ik merk is dat ik me ook veel beter kan concentreren in een opgeruimde kamer (mijn concentratie is op dit moment ook ver te zoeken, dus je kan wel raden waarom;)
  Ook kan je in deze tijd misschien een hobby van je oppakken waar je eerder geen tijd/zin in had. Ga iets leuks knutselen, scrapbooken, breien of maak een fotoalbum van je laatste vakantie. Dat zijn dingen waar je anders nooit de tijd voor zou nemen, maar nu ineens wel kan doen:)
  Succes met al die vrije tijd! (Ik wilde dat ik dat kon doen, maar ik moet toch echt afstuderen….) en succes met je examens!:)

 7. claudia 18 mei 2011 / 08:12

  fotoalbums maken op de computer vind ik altijd erg leuk om te doen 🙂

  en succes met opruimen 😉

 8. Renske 18 mei 2011 / 11:45

  Dat is fijn en lastig tegelijk:S Fijn dat het kennelijk niet nodig is dat je nog moet leren en lastig om je zo te vervelen:S Misschien kun je gewoon elke dag in elk geval een uurtje leren? Dan heb je toch het idee dat je school niet laat verslonzen enzo:) En creatieve dingen zijn ook altijd leuk om te doen vind ik. Schilderen, fotograferen (of waar je dan ook maar goed in bent). Of lekker gaan fietsen en sporten, maar niet te veel natuurlijk, zodat het wel vol te houden is. Compenseer je meteen dat vele eten, waar je het over had:) Opruimen is ook altijd een goede, als het een rommeltje in je leven en hoofd is. En filmpjes en series kijken. Tips: Glee, How I Met Your Mother, Cougartown, The Big Bang Theory…
  Hopelijk heb je hier wat aan:) Succes met (niet) leren en vast met je examens.

 9. Ilse 18 mei 2011 / 16:55

  Eigenlijk is het best wel fijn dat je niet hoeft te leren, scheelt toch een hoop tijd! 😉
  Trek oude computerspelletjes uit de kast? Rollercoaster Tycoon, The Sims 1, 2, 3? Of lees tot je erbij neervalt.
  Succes met je examens!!!

 10. Samira 18 mei 2011 / 17:28

  Als ik jou was, zou ik eerst en vooral, m’n kamer opruimen, dat zorgt er al voor dat je gedachtes niet zo rommelig lijken (door je omgeving!) verder zou ik een lijstje maken met wat je WIL doen en van wat je MOET doen… Voor de examens kun je een planning maken van wanneer je welk vak gaat samenvatten als voorbereiding voor je examens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.