Mijn leven over 5 jaar…

Hoe zie ik mijn toekomst? Ik had ooit een terugkomende rubriek “over 10 jaar…”, die vond ik zelf vooral erg leuk. Maar nu ik mijn Havo diploma heb en mijn leven wat vorm begint te krijgen kan ik een serieuzere inschatting maken. Destijds fantaseerde ik over het beginnen van een eigen club of een eigen tijdschrift terwijl ik op een tropisch oord vertoefde. Heel leuk, niet heel serieus! Hoe hoop ik dat mijn leven er over 5 jaar uitziet? Deze keer een serieuzere versie!

Zoals ik altijd al heb gezegd, wil ik mijn eigen geld verdienen. Natuurlijk heb ik een lieve man dan om op terug te vallen, maar ik wil het zelf kunnen. Het is niet zo dat ik lekker ga hobby-en van een ander zijn geld! Fulltime werken ga ik waarschijnlijk nooit kunnen, maar een fulltime salaris ga ik wel kunnen verdienen (dat zegt dat optimist in mij!).

Werk
Graag wil ik een parttime baan op kantoor, gewoon omdat ik dat heel fijn vind. Ik ervaar dit natuurlijk zo nu waar ik nu werk. Het is heel gezellig om leuke collega’s te hebben en fijn om gewoon lekker aan het werk te zijn.

Maar ik wil ook graag mijn eigen bedrijfje beginnen. Ik heb natuurlijk nu mijn blog waar ik wat mee kan verdienen. Het zou ontzettend tof zijn als ik veel geld kan verdienen met bloggen, maar mijn verwachting ligt daar niet. Maar het thuis “werken” bevalt me wel heel goed. Het is fijn om zelf te kunnen kiezen wanneer ik aan de slag ga. Ik merk dat ik op deze manier veel meer kan dan binnen de kantooruren! Misschien iets met marketing, reclame, schrijven of iets in die richting!

School?
Eigenlijk staat een HBO studie helemaal niet meer op de planning. Misschien als ik me ooit weer echt goed ga voelen, dat ik het deeltijd ga doen. Maar voor nu zijn er zo veel interessante en leuke dingen dat ik het naar school gaan niet meer mis! Als je me een beetje kent dan weet je dat ik altijd door zal blijven gaan met leren, gewoon omdat dat in mij zit!

Persoonlijk
Verder hoop ik over 5 jaar getrouwd te zijn, of te denken aan trouwen en rond die tijd te beginnen aan kindjes. Maar dat zijn dingen die je zelf niet altijd in de hand hebt, haha! Wel hoop ik dat dan mijn eerste echte boek zijn plekje in de winkels heeft gevonden. En dat ik nog meer mooie plaatsen op de wereld heb mogen zien.

Zo, nu kennen jullie me weer een klein beetje beter. Ook leuk voor jullie om voor jezelf een keer op een rij te zetten! Wat vinden jullie van mijn plannen en hoe hoop jij dat jouw leven er over 5 jaar uitziet?

9 reacties

 1. Kimsje (@Kimsje) 12 juni 2012 / 08:40

  Klinkt heel positief allemaal! Al weet je natuurlijk nooit waar de toekomst brengt, het is fijn om te weten wat je (ongeveer) wil 🙂

 2. fleur 12 juni 2012 / 14:00

  Leuk om te lezen!
  Ik hoop voor je dat als je dit over 5 jaar terug leest ook voor grotendeels is uitgekomen:)
  Good luck!

 3. Danielle 13 juni 2012 / 00:04

  Moeilijk, ik ben nu net afgestudeerd en heb mijn HBO diploma op zak, misschien kun jij eens over die studie nadenken, Media, Informatie en Communicatie, kun je wel mee worden wat jij wilt 😉 Maar over 5 jaar wil ik een huis, getrouwd zijn en kinderen hebben. Een parttime baan als redacteur en ik wil dan nog steeds bloggen! 🙂

  • Lisanneleeft 13 juni 2012 / 00:28

   Zonder die studie kan ik dat ook! 😀

   Misschien niet helemaal duidelijk in dit artikel maar mijn gezondheid maakt het onmogelijk om te gaan studeren op dit moment. Vandaar dat ik dat ook niet gedaan heb, haha.

 4. Nathalie 13 juni 2012 / 21:06

  Heel mooi! De instelling dat je misschien niet fulltime kan werken, maar wel zo een salaris zal kunnen verdienen op jou manier en lekker vanuit huis.
  Ik heb er ook over nagedacht om zo mogelijk in de toekomst te gaan werken, het zou een prachtige optie zijn voor ons. Juist die instelling die je hebt maakt het ontzettend leuk en inspirerend om je blogs te lezen. Erg leuk om je zo weer te zien schrijven!! 🙂

 5. Rosalie 16 juni 2012 / 15:57

  Ik vind het erg moeilijk om te kijken over 5 jaar, dan ben ik bijna 23 jaar. En als het goed is heb ik dan mijn MBO diploma binnen. En dan wil ik eigenlijk HBO gaan doen. Maar ik weet niet hoe het dan is over 3 jaar. misschien wil ik wel eerst een paar jaar gaan werken. Of er eerst een jaar tussenuit, reizen! Misschien woon ik al op mijzelf als ik 23 ben. Al weet ik niet of ik dat wel kan met woningnet enzo in Amsterdam. Maar 23/24 jaar vind ik wel een goede leeftijd om op mijzelf te gaan wonen. Ik hoop dat ik dan nog steeds genoeg tijd heb voor mijn blog, en gitaar spelen, en hardlopen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.