Mijn mening over Langste. Kerst. Ooit.

Al heel lang volg ik Lisette Jonkman op Instagram, maar ik had nog nooit een boek van haar gelezen. Toen ik zag dat ze een kerstboek geschreven had en deze ook nog eens ingesproken heeft als luisterboek wist ik wat me te doen stond: luisteren! Wat ik vond van het boek Langste. Kerst. Ooit.? Dat lees je in deze blogpost.

Waar gaat het boek over?

Noëlle is gek op Kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Wat vind ik van het boek?

Zoals je wellicht weet heb ik moeite met het lezen van boeken. Niet alleen lezen gaat moeizaam, maar luisteren naar te droge teksten gaat ook niet. Daar heb ik bij dit boek absoluut geen last van gehad! Dit is geen moeilijk verhaal, maar het blijft wel steeds verrassend.

Ondanks dat eerste kerstdag zich herhaalt wordt het niet saai. Zo worden dingen niet oneindig herhaald, maar gebeuren er juist nieuwe dingen of worden andere details uitgelicht. Het is zó leuk geschreven!

Het gevoel dat het boek mij geeft is heel vertrouwd, eigenlijk wil ik dit boek oneindig kunnen lezen, haha. Ondanks dat het niet alleen maar vrolijk is, is het echt een feel good verhaal.

En natuurlijk word ik, als kerstfan, ook heel blij van het feit dat het een kerstboek is.

Het luisterboek Langste. Kerst. Ooit.

Misschien wel een van de leukste dingen vind ik dat Lisette het boek zelf heeft ingesproken, en heel goed ook! Soms worden stemmen van luisterboeken vervelend na een tijdje, of ga je je storen aan bepaalde accentjes. Dat is bij dit boek totaal niet het geval. Dat het boek is ingesproken door Lisette is echt een geweldige extra aan het boek! Als je twijfelt tussen lezen of luisteren zou ik zeggen: luisteren!!

Het boek is hier te koop bij Bol of te beluisteren via Storytel (via deze link luister je 30 dagen gratis!)

Ben jij ook bezig met het lezen en luisteren van kerstboeken?

DELEN:

2 reacties

  1. Ilse 8 december 2022 / 07:42

    Ik ben nu in dit boek bezig. Ik ben nog niet ver, maar ik vind het tot nu toe wel grappig.

  2. Monique 12 december 2022 / 16:19

    Deze wil ik ook lezen, het klinkt supergrappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.