Mijn nieuwe liefde: Psychologie magazine

Ooit, in een ver verleden (een maand geleden), dacht ik dat alle tijdschriften oppervlakkig waren. Had ik het even fout! Voordat ik op vakantie ging scoorde ik een aantal tijdschriften en hierover geef ik nu mijn mening. Vandaag is het Psychologie Magazine aan de beurt. Eigenlijk dacht ik dat het niets voor mij was, maar ik ben zeeeer positief verrast!

psychologie-magazie-mening1

inhoudsopgave-psychologie-magazine

Een eerste indruk: de inhoudsopgave. Een positief ding is al dat ze naast elkaar staan en niet naast een advertentie, haha. Maar goed, je ziet een ‘daar heb ik recht op’ titel en een ‘vergroot je positiviteit’ titel. Tringelingelingeling, HOERA! Dit zou nog weleens heel leuk kunnen worden!

psychologie-magazine-indruk

1. Een artikel met uitgevoerde onderzoeken op psychologisch gebied met mensen die eigenlijk niet ‘konden’, maar toch uitgevoerd zijn. Heel interessant om te lezen! 2. Interviews met de kinderen van een andere vader/andere ouders dan ze eigenlijk dachten. Naast feiten dus ook interviews. 3. Dit is misschien wel mijn favoriete artikel uit dit hele tijdschrift. Het valt binnen mijn vakgebied (copywriting!), het gaat over teksten in het openbaar en wat voor effect het bijvoorbeeld heeft om ‘sorry’ op een bus zonder dienst te zetten. Heel tof! 4. Toegegeven: in eerste instantie kreeg ik hierbij een geitenwollensokken-gevoel. Na een tweede keer bekijken is het eigenlijk een heel tof artikel waarbij ik misschien zelfs een filmpje ga maken. 5. Bij het lezen van deze titel zou je aan mijn blog kunnen denken. Ik houd ervan! 6. Wat mij betreft het minst leuke artikel, een interview met ene mafkees die deze uitspraak deed. Mij zeggen dat mijn leven misschien zin krijgt als ik mijn iPhone weg doe… die is helemaal koek-koek joh! 7. Korte feitjes op een rij, eigenlijk net zoals in de Quest, maar dan met psychologie als onderwerp. Maar dat is echt heel erg breed (en heel erg leuk!) 8. Iets wat mij ook erg aanspreekt, een artikel kan gerust 6 pagina’s lang zijn. No problemo, alle stukken zijn zo interessant dat ik graag meer lees!

lekker-leesvoer

Lekker leesvoer! (ik eet hem op, voor het geval je dat niet zo goed kunt zien)

Toen ik op de website van Psychologie Magazine keek, kwam ik erachter dat alle artikelen vallen binnen de volgende onderwerpen: persoonlijkheid, relaties, brein, emoties, gezondheid en therapie, opvoeding, werk en loopbaan, sociale psychologie en maatschappelijke trends. Dit zijn eigenlijk vrijwel allemaal onderwerpen waar ik graag over lees. De kans is groot dat dat meespeelt bij mijn eindoordeel.

Mijn oordeel

Goed, uit de beschrijvingen en het aantal foto’s hierboven kun je het misschien een beetje afleiden, maar ik vind dit echt heel leuk! Misschien zelfs leuker dan LIS magazine. Niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen!

Het heeft een soort snufje van de LINDA. (de dieper gaande interviews/laten zien van mensen) en Quest (de feiten omgetoverd in leuke weetjes en artikelen). Met dit tijdschrift heb ik, naast dat het heel fijn vermaak is, ook nog het gevoel dat ik iets leer. En dat is altijd prettig voor een leergierige jongedame die niet meer naar school gaat!

Een tijdschrift dat ik voor de grap eens uit de schappen pakte. Wat een positieve verrassing zeg! Dit had ik echt totaal niet verwacht, maar ik ben helemaal gelukkig. Kennen jullie het psychologie magazine en heb je het ooit weleens gelezen? Wat vinden jullie trouwens van mijn tijdschrift-artikelen? Ik heb er nog eentje klaar staan namelijk!

(Oja, als iemand nog oude exemplaren heeft liggen: Ik wil ze!!! 🙂 )

16 reacties

 1. Anneke 8 augustus 2012 / 08:55

  Pyschologie Magazine is zeker mijn favoriete magazine. Ik vind het tijdschrift leuk opgebouwd en er zitten altijd interessante feitjes en verhalen in.

 2. Alexandra 8 augustus 2012 / 09:44

  Hihi, dit las mijn leerkracht gedragswetenschappen (psychologie, sociologie, antropologie, die shit) altijd 😀

 3. Anne 8 augustus 2012 / 11:02

  Ik heb eens een kortdurend abonnement cadeau gehad voor mijn verjaardag. Jammer genoeg voor jou heb ik die exemplaren aan een vriendinnetje gegeven die psychologie wilde studeren (maar uiteindelijk terecht kwam bij communicatiewetenschappen)

 4. Desirée 8 augustus 2012 / 11:55

  Dit is één van mijn favoriete tijdschriften, lees het met plezier en leer er ook nog wat van 🙂

 5. Marike - LIVWOW.nl 8 augustus 2012 / 13:57

  Ja, Psychologie magazine vind ik echt een heel fijn blad! 🙂

 6. Ise 8 augustus 2012 / 15:30

  Nog nooit van gehoord en ik zou het zelf ook niet snel pakken maar het lijkt me nu toch wel leuk!

 7. Annelies 8 augustus 2012 / 18:48

  Heb het eens gelezen toen het bij een vakantiepakket zat, heel boeiend! Maar vind het per los nummer (zoals veel tijdschriften) een beetje aan de dure kant om iedere keer te kopen.

 8. Marah 8 augustus 2012 / 21:18

  Mijn moeder was hier altijd lid van! Ik heb ze ook verslonden toen. Als je langer dan 2/3 jaar lid bent, begin je wel veel dezelfde soort onderwerpen terug te vinden. Maar goed, 3 jaar is best lang.

  Zal even kijken of ik er nog een paar heb liggen hier 😀

 9. Karin 8 augustus 2012 / 22:29

  Ja heerlijk blad is dat, ik leen het vaak bij de bieb!

 10. Alyssa 9 augustus 2012 / 00:15

  Jaaa, Psychologie Magazine is mijn favoriet <3 (of nou ja, één van mijn favorieten!) Altijd superinteressant! Dus sorry, mijn oude exemplaren hou ik zelf, haha 😉

 11. Mariska 9 augustus 2012 / 08:19

  Lijkt me ook wel een fijn magazine als ik het zo hoor. Toch binnenkort eventjes kijken als ik weer in de winkel ben! 🙂

 12. Ilse 11 augustus 2012 / 12:29

  Niet de tijdschriften die ik zelf zou lezen.

 13. Anouk 13 augustus 2012 / 10:05

  Ineens helemaal fan van tijdschriften, hmm?

 14. Petra 19 augustus 2012 / 22:25

  Een paar jaar geleden heb ik een abonnement gehad op Pscyhologie Magazine, maar dus al weer een tijdje opgezegd. Na een langere periode vond ik de artikelen steeds zo op elkaar lijken, én ik vond de weetjes terug in zo’n beetje alle andere bladen die ik las. Niet leuk. Maar goed, nu moet ik er wel bij zeggen dat ik dit bij alle tijdschriften heb waar ik langer op geabonneerd ben. Na verloop van tijd gaat het vervelen, omdat het steeds meer van hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.