Mijn nieuwe Plantastic planner

Onlangs kreeg ik een heel leuk pakketje, namelijk eentje vol mooie plannerspulletjes van Plantastic! Het leuke aan deze plannerserie is dat je je planner helemaal zelf kunt inrichten, je kan namelijk zelf bladen naar smaak toevoegen. Zo is je planner compleet personaliseerbaar! Voorheen gebruikte ik de Structuurjunkie planner (ook heel fijn), maar het is tijd voor iets nieuws. Dit gaan we proberen! Eerst laat ik je graag zien hoe de Plantastic mini eruit ziet en hoe het allemaal werkt.

Dit is wat ik in huis heb, de Feeling Plantastic mini waarin je 12 maanden lang kunt plannen. Je kan beginnen wanneer je wilt, want de data vul je zelf in. Daarnaast zijn er nog extra bladen die je erbij kunt kopen om toe te voegen tussen de maanden of weken door, of juist voor- of achterin. Wat jij wilt!

Feeling Plantastic mini

Ik ontving de Feeling Plantastic mini, wat voor mij een perfect formaat is. Hij is iets kleiner dan de Structuurjunkie planner.

De extra pakketjes die ik erbij heb zijn de budget sheets, de notes sheets en de food sheets. Ik zal deze straks beter laten zien. Nu eerst… de planner!

Dit is de planner! Qua indeling doet hij me wat denken aan een bullet journal, aan het begin van elke maand zijn namelijk maand-sheets. Zoals hierboven te zien met ‘belangrijke dingen’ en een plek voor doelen. Hierna zit nog een maandoverzicht en daarna beginnen de overzichten per week.

Wel handig om te laten zien: dit is het systeem! Je kunt heel makkelijk een pagina weghalen, als je die niet gebruikt, of misschien als je die al gebruikt hebt. Dit systeem werkt heel handig, de bladen zitten niet te strak of te los, precies goed, als je het mij vraagt! Door dit systeem is je planner helemaal in te delen zoals je zelf wilt.

Ik denk dat ik mijne ga indelen door er een half jaar uit te halen, zodat het boekje niet te dik wordt als ik er lekker veel andere notitie, food en budget sheets aan toevoeg. Zo is hij lekker makkelijk mee te nemen!

De weekoverzichten zijn eigenlijk zoals in een agenda, maar ik vind het wel heel gaaf dat er gebruik gemaakt is van vakjes, in plaats van lijntjes. Zo is er toch net iets meer ruimte voor creativiteit en kun je ook netjes lijstjes maken, mocht je dat willen.

Daarnaast is er elke week ruimte gemaakt voor een wekelijks doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je elke dag wil mediteren, maar ook je belangrijkste afspraak of taak kunnen daar plaatsnemen.

Laten we nu kijken naar de extra sheets!

Plantastic mini food sheets

De food sheets! Bij elk pakketje zit een tabje, zoals je die hierboven ook per maand zag. Je kan de bladen tussendoor gebruiken, maar dus ook gewoon achterin of voorin, zo kun je ze gemakkelijker vinden door middel van het tabje.

Bij de food sheets vind je pagina’s waarop je je weekmenu kunt samenstellen. Deze hebben verschillende designs, leuk voor de afwisseling. Verder vind je er pagina’s speciaal voor recepten tussen, ook heel handig. En dan nog een wat hardere pagina waar je iets in kan steken, bijvoorbeeld een recept dat je hebt uitgeknipt.

Plantastic mini budget sheets

Van de budget sheets word ik wel heel vrolijk! Zelf plan ik nog weinig met mijn financiën, maar zo wordt het wel heel leuk gemaakt om de boel toch op te schrijven!

In dit pakket vind je een globaal maandoverzicht waarop je kunt schrijven wat er inkomt, uitgaat en wat je spaart, hoe je dat gepland hebt versus de realiteit, heel interessant. Op dit blad is er plaats voor het specificeren van alle variabele uitgaven. Daarnaast nog een pagina waarop je je inkomsten en vaste lasten per maand kunt opschrijven. Dan, heel leuk: twee stickervellen! En als laatst een pagina voor al je spaardoelen, waarin je inzichtelijk kunt maken wanneer je hoeveel hebt gespaard. En natuurlijk waarvoor! En dan zit er nog een plastic blad bij waar een zakje in zit met zipper, voor bonnetjes bijvoorbeeld.

Plantastic mini notes sheets

In de notes sheets vind je, heel verrassend, verschillende designs met sheets voor notities. Ik weet zeker dat ik deze veel ga gebruiken. Aan dit systeem is zo handig dat je de notities direct bij de betreffende week kunt voegen, in plaats van dat er ergens achterin een planner plaats is voor notities (dat gebruik, ik nooit, jij?). Hier word ik heel blij van!

Eigenlijk wilde ik een uitgebreide blogpost maken over hoe ik hem zelf ga indelen, maar ik denk dat dit wel genoeg informatie is om mee te beginnen, haha. Ik ga ermee aan de slag en ik houd je op de hoogte! Voor nu kun je de Feeling Plantastic producten hier vinden via Bol.com. Wat voor planner gebruik jij?

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 16 januari 2021 / 12:24

    Mooie planner! Hij heet inderdaad wel iets weg van een bullet journal. Ik gebruik dit jaar voor het eerst een planner die ik zelf samenstelde, helemaal naar mijn eigen wensen en dat bevalt me tot nu toe heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.