Mijn ongezouten mening over de Happinez

Op vakantie nam ik een dikke stapel tijdschriften mee, gewoon om het weer eens een kans te geven. Ik dacht dat ik tijdschriften niet meer leuk vond, maar toch ben ik op een aantal leuke exemplaren gestuit. Ik denk dat ze allemaal wel een aantal raakvlakken met mijn blog hebben. Ook schreef ik al over LIS magazine, LINDA. en Psychologie magazine. Een van de andere bladen die ik mee had was de Happinez, mijn mening kun je in dit artikel lezen.

Ik kan je vast vertellen dat ik dit het minst leuke tijdschrift vond. Ik denk dat ik hier een hele duidelijke reden voor gevonden heb, maar eerst wil ik even wat pagina’s aan jullie laten zien.

De inhoudsopgave. Dit zijn twee verschillende pagina’s met daarnaast een advertentie.

Een artikel over het volgen van je gevoel of het volgen van de verstand.

Over het laten bloeien en ontdekken van je talenten.

Dit zijn nog wel artikelen waarin ik mij kan vinden. Het punt is alleen dat alles nogal zweverig wordt neergezet op een of andere manier. Dat misschien niet zo, maar op mij komt het ongeorganiseerd en warrig over. Ik ben zelf ook een warhoofd- daar niet van, maar het overzicht is op een of andere manier zoek. En ik mis het.

En ja… dit zijn dus echt artikelen waar ik niets mee kan, haha.

Mijn oordeel

Door dit tijdschrift ben ik erachter gekomen dat ik het niet leuk vind om te lezen over ‘voelen’. Ik vind denken en doen toch interessanter, misschien ook omdat dat meer om feiten en wetenschappelijke kennis gaat. Voor mijn gevoel draait het hele blad om gevoel.

En ja… de enorme hoeveelheid pagina’s met enkel afbeeldingen of nog erger- advertenties, die voel ik niet helemaal.

Ik heb nog even getwijfeld om dit artikel online te zetten, omdat het niet erg positief was. Maar het is mijn mening, ik kan het ook heel goed begrijpen als het bij iemand anders wel past. Daarom dus toch online, om de volledigheid er even in te houden (er zijn dus ook nieuw-ontdekte bladen die ik iets minder leuk vond).

Kortom, ik vind het er heel erg leuk uitzien en het klinkt allemaal ook erg leuk, maar het is het niet voor mij. Geen idee waar het dus precies aan ligt, maar ik vind het gewoon niet zo leuk. Geef mij dan toch meer liever het een van de andere bladen waarover ik geschreven heb, dat past toch beter bij mij. Maarre, altijd nog duizend maal liever dit blad dan een roddelblad, dat sowieso (hoewel, misschien vind ik een roddelblad nu ook wel leuk, who knows? Proberen!). Lezen jullie de Happinez weleens, en wat vinden jullie van het blad?

13 reacties

 1. Lifesplash 10 augustus 2012 / 07:07

  Mmm, nooit gelezen. Ik weet niet of ik het leuk vind, ik denk wel dat ik het heel mooi vind, maar leuk? Moeilijk. Hij ziet er wel schattig uit haha.

 2. Esmay 10 augustus 2012 / 07:07

  Mij lijkt dit ook niet echt een leuk tijdschrift inderdaad!

 3. Yara 10 augustus 2012 / 07:29

  Nog nóóit gelezen, zulke tijdschriften trekken mij gewoon niet aan.

 4. Naomi 10 augustus 2012 / 07:56

  Oh haha! Zo te zien aan de reacties voor me ben je niet de enige die het blad wat minder vindt.

  Ik vind het een leuk blad! Het bevat goede artikelen, prachtige afbeeldingen en inspirerende quotes. Het is alleen geen blad waar ik me op zou abonneren, omdat ik in bladen en boeken als deze meer tijd en energie steek dan anderen. Tijd en energie die je er niet altijd aan kunt en wilt besteden. Juist omdat het blad op voelen is gericht. En ik een gevoelspersoon ben. Het is geen blad – althans voor mij niet – wat je even lekker wegleest maar meer een blad die je zo nu en dan oppakt voor inspiratie of fascinatie (over een andere cultuur bijvoorbeeld).

  Maar het is een blad met een duidelijk genre en je moet ervan houden of niet.

  Ik vind het juist goed dat je een post hieraan wijdt. Het is jouw mening en het biedt anderen ruimte om er ook over na te denken wat ze ervan vinden.

  Liefs

 5. Marahschrijft 10 augustus 2012 / 08:46

  Ik heb deze ook gekocht gister, maar heb hem nog niet uit. Ik heb hem ook nog nooit eerder gelezen, dus ik weet nog niet wat ik er van vind.

 6. Lydia 10 augustus 2012 / 09:21

  Ik neem Happinez juist nooit mee omdat het mij allemaal te zweverig is. Een beetje te veel voelen en te weinig doen, zoals jij zegt. Flow was overigens ook helemaal niets voor mij. 🙁 Jammer, want ik wil wel een keer met een leuk tijdschrift op de bank gaan zitten!

 7. Anne 10 augustus 2012 / 11:43

  Een tijdschrift wat je misschien wel kent, maar wat sowieso iets voor jou is, is de Flow. Kost wel €6,95 maar voor die prijs heb je ook wat!

  • Lisanneleeft 10 augustus 2012 / 12:00

   Bij een Flow krijg ik een beetje zo’n zelfde gevoel als bij de Happinez. Toch ook niet helemaal mijn ding, denk ik!

 8. Nathalie 10 augustus 2012 / 12:06

  Nee mij trekt het ook niet. Ik vind het ook zweverig. Ik zocht na aanleiding van je vorig artikel de MIND magazine, maar die zijn sinds 2010 gestopt. Dat is echt zo jammer, was voor mij ‘t perfecte magazine!

 9. Yasmin 10 augustus 2012 / 23:19

  Ik las het vorig jaar ook voor het eerst en het sloeg ook lelijk tegen 🙂

 10. Marike - LIVWOW.nl 12 augustus 2012 / 21:06

  Smaken verschillen, want ik vind het een heel fijn tijdschrift! Ben zelfs een tijdje geabonneerd geweest.

  De uitstraling van het tijdschrift past heel erg bij mij, de artikelen ook (hoewel ik Happinezwel afwissel met anderetijdschriften) en die prachtifpge foto’s….

  Overigens denk ik dat de Happinez agenda wel wat voor jou is, de afgelopen twee jaar stonden daar hele mooie quotes in.

  • Lisanneleeft 12 augustus 2012 / 23:47

   Leuke tip, de agenda!
   Leuk dat je weet dat dat bij mij past vanwege de quotes! Ik ga er zeker even naar kijken, maar helaas gebruik ik geen (standaard of schoolagenda), ben nu op zoek naar eentje waar ik een weekplanning in kan maken.

  • Desi 25 augustus 2012 / 17:22

   Ik heb ook twee jaar een happinez abonnement gehad. Ik vind er altijd hele mooie artikelen in staan. Maar het is inderdaad meer voor inspiratie dan dat het lekker wegleest. Ik kan erg genieten van de mooie fotoos en de quotes in de happinez.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.