Mijn parfumcollectie uitzoeken

Om eerlijk te zijn ben ik niet echt een parfummeisje. Ik houd ervan om lekker te ruiken en mooie parfums in mijn kastje te hebben staan, maar in de praktijk gebruik ik toch weinig parfum. Parfum geeft me veel prikkels, vooral als het steeds een andere geur is. Daarom heb ik mijn kastje uitgezocht en bleven alleen mijn favoriete parfums over.

Dit zijn al mijn parfums, 16 stuks. Dat heb ik door de jaren heen bij elkaar verzameld. Heel leuk, maar ik gebruik ze lang niet allemaal. Een aantal parfums zijn niet meer goed, die heb ik weggedaan. Een aantal vind ik niet meer lekker, die heb ik ook weggedaan (weggegeven) en de rest mocht blijven staan op mijn plankje!

Dit is wat ik nog over heb!

 • Een Rituals parfum die twee jaar geleden in de adventskalender zat. Nog niet veel gebruikt, maar ik vind het zonde om hem (nu al) weg te doen.
 • Een persproefje van Love Story van Chlo√©
 • Een persproefje van een Daisy geur van Marc Jacobs
 • Roberto Cavalli’s Paradiso vind ik een heerlijke zomergeur, dit is heel lang mijn standaard geur geweest. Zoals je ziet is hij ook bijna op!
 • Daisy Dream van Marc Jacobs
 • En mijn nieuwste geur, Miss Dior van Dior, cadeau gekregen van Bernard

Dit zijn allemaal geuren waar ik blij van word.

En deze geuren gooi en geef ik weg. Sommige zijn niet meer goed omdat ik ze al zo lang heb, anderen vind ik niet bijzonder genoeg om te bewaren of gewoon niet meer zo lekker ruiken. Het is zonde als deze over een tijdje ook niet meer goed zijn omdat ze bij mij in de kast staan, ik word er blijer van als iemand anders het dan alsnog kan gebruiken!

Heb jij veel parfum?

DELEN:

2 reacties

 1. Geke 31 augustus 2023 / 20:21

  Goed plan om alleen over te houden waar je echt blij van wordt ūüôā

  Ik herken het, dat parfum zoveel (teveel) prikkels kan geven. Vaak vind ik geuren ook te sterk, kan er letterlijk misselijk van worden. Dus ik hou het bij de fruitgeurtjes van The Bodyshop. En oja, ik heb ook ‘Pear’ van H&M. Die geuren verdraag ik wel.

 2. Irene 1 september 2023 / 22:29

  Moeilijk h√©, parfums! Ik gebruik ze wel bijna elke dag, maar mijn parfum moet ook wel aan wat eisen voldoen. Ik “proef” een parfum vaak op mijn tong en dat vind ik echt mega vervelend. Ik ben tegenwoordig heel erg fan van Eilish van Billie Eilish. Die ruik ik echt heel graag en de fles is nog eens heel mooi ook. Ik ga mijn geurtjes ook nog eens uitdunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.