Mijn potentiële beste vriend: De weegschaal

Op het moment dat ik dit typ heb ik net een enorme zak popcorn in mijn eentje leeggegeten. Ik moet me schamen. Nadat alles in mijn mond verdwenen was heb ik gezien hoeveel calorieen er in die zak zaten. Ik heb wanhopig behoefte aan een weegschaal.


Via weheartit.com

Eerder viel ik al bijna 10 kilo af, hier kun je dit terug lezen. Maar waarom heb ik dan nog een weegschaal nodig? Ik wil zo slank mogelijk blijven en zo gezond mogelijk eten. Elke dag wegen zou me helpen om op mijn voedsel te blijven letten. 

Je hoeft me niet voor gek te verklaren dat ik dit wil, want ik heb hier een hele normale verklaring voor. Ten eerste beweeg ik het meest makkelijk als ik zo slank mogelijk ben, vanwege de fibromyalgie. Dus om zo veel en makkelijk mogelijk te blijven bewegen wil ik zo slank mogelijk zijn. Maar ook omdat mijn buikpijn weer aan het opspelen is wil ik zo gezond mogelijk eten. Voor die zak popcorn word ik nog wel gestraft.

We hebben wel een weegschaal hoor. Maar deze staat in de kamer van mijn ouders. En ik voel me altijd zo sneaky als ik me daar ga wegen. Eentje in mijn eigen kamer of in onze (broertje en mijn) badkamer zou perfect zijn.

Dus, wat ik weer ga doen is gezonder eten. Is dat een goed idee of is dat een goed idee? Nu nog een weegschaal. Wie doet mij een weegschaal cadeau?

12 reacties

 1. Annemerel 14 januari 2011 / 08:30

  Ik heb juist afscheid genomen van de weegschaal, vlak voor m’n 21ste verjaardag in mei. Ik heb 31 december nog wel op de weegschaal gestaan omdat ik het misschien ooit had willen weten (?) maar alleen mama weet welk getal hij aangaf.

  Ik heb echt nare ervaringen met weegschalen omdat doordat ik me iedere dag ging wegen ik een klein beetje geobsedeerd werd door dat getal op die weegschaal en stond er dan een keer iets waar ik niet tevreden mee was, dan had dat zeker invloed op m’n dag.

  Niks ernstigs, maar toch niet leuk.

  Tegenwoordig schrijf ik gewoon alles wat ik eet op in m’n moleskine, ik tel geen calorieen maar schrijf het op en dan zie ik dus wat ik op een dag allemaal mijn lichaam in heb gepropt. Aan m’n broeken voel ik wel of ik meer of minder moet gaan eten!

  (Wil niet zeggen dat jij nu niet meer op de weegschaal moet gaan staan, want jij bent niet mij, maar zoek alsjeblieft je heil er niet in!)

  • Lisanneleeft 14 januari 2011 / 13:40

   Zo heeft iedereen iets wat werkt, bij jou werkt dat, bij mij werkt dit, haha. Bij mij is dat getalletje een motivatie om gezond te blijven eten. En dat is wat belangrijk voor mij is 😀

 2. Lisette 14 januari 2011 / 10:02

  Voor mij is het ook niet goed om me elke dag te wegen, ook al doe ik dat het liefste wel. Ik weet dat ik een heel gezond gewicht heb maar toch werd ik geobsedeerd door het getal op de weegschaal. En dat had zoals ik hier boven ook las, invloed op mijn dag. Ik eet nu gewoon lekker gezond en mezelf wegen doe ik nog maar 1x in de maand. Dat is veel beter voor mij.

 3. Allungaa 14 januari 2011 / 10:28

  Ik weeg me alleen als ik toevallig op visite ben bij mijn vader. Die heeft wel een weegschaal, ik niet. Ik vind het prima zo. Dat betekend dat ik me misschien eens per maand weeg, en dan is er altijd zoiezo wat af. ( tenminste, de laatste paar maanden ) elke keer voelt het dan als een overwinning, en dat motiveert me om door te gaan. Zodra ik me elke dag ga wegen lijkt het zo langzaam te gaan allemaal, en dat de motiveerd me juist.

 4. Noelle 14 januari 2011 / 11:17

  Wat goed dat je dat zou volhoudt. Je hebt echt je leven veranderd! Ik doe steeds een poging iets gezonder te eten en sinds een halfjaar eet ik geen aardappelen en rijst meer en drink ik geen frisdranken meer. Dat hou ik gelukkig aardig vol, maar zou nog een stapje verder moeten.

 5. Lieke 14 januari 2011 / 13:22

  Het is goed dat je gezond eet, maar per dag wegen is echt niet goed!
  Je gewicht schommelt sowieso elke dag & als je dan elke dag zou wegen dan raak je in paniek om dat je in 1 dag een paar ons bent aangekomen, terwijl dit alleen komt omdat je bijvoorbeeld nog niet naar de wc bent geweest. Als je het in de gaten wil houden is 1 x per week veel beter!
  En pas op dat je ook niet doorslaat, dat wil je niet meemaken.

  • Lisanneleeft 14 januari 2011 / 13:45

   Een paar ons aankomen vind ik helemaal niet erg hoor. Als ik gezond gegeten heb is dit geen probleem. Als ik ongezond gegeten heb is het een motivatie om juist wel gezond te eten 🙂

   Ik zie de weegschaal meer als een reminder, als ik bijvoorbeeld iets ongezonds wil gaan pakken. Dat ik dan denk: Nee pak maar een broodje, yoghurt of fruit! Meer zodat ik onthoud waarom ik geen ongezonde troep wil eten, voor op de momentjes dat ik dit eventjes vergeet

   • Lieke 14 januari 2011 / 19:42

    Ja het is maar net wat voor jou werkt natuurlijk, maar ik zou het toch bij 1 keer per week houden, krijg je een veel beter beeld. (:
    Maar je moet natuurlijk doen wat je zelf denkt dat het beste is. & iets ongezonds is voor een keer ook niet erg hoor ;p

 6. Renske 14 januari 2011 / 14:06

  Goed dat je gezond bezig wilt zijn. Dat ben ik nu zelf ook aan het doen, maar bij mij is het ook een deel om wat af te vallen.
  Uit jouw stukje maak ik op dat je voor je fibromyalgie slank wilt blijven, wat heel logisch is natuurlijk. En verder wil je gezond blijven en wil je niet dat je buikpijn weer opspeelt (daar herken ik me ook in) Maar zal het niet stiekem ook een beetje zijn dat je het mooier vindt bij jezelf?;) Dat is ook niets om je voor te schamen toch?
  Dat met die weegschaal is lastig he? Wij hebben er thuis nu geen meer, maar ik zit te denken om er voor mezelf wel een aan te schaffen. Is inderdaad toch een beetje een motivatie, wanneer je jezelf niet te vaak weegt.

  • Lisanneleeft 14 januari 2011 / 14:40

   Ik vind mezelf niet mooier worden als ik dunner ben. Ik ben nu iets wat onder slank valt, is NOG dunner dan mooi? Als je het mij vraagt niet! Ik weeg 61 kilo en ik ben 1.73. Past precies bij me als je het mij vraagt 🙂

   • Renske 14 januari 2011 / 20:35

    Oh ik ben het helemaal met je eens hoor. En uiteindelijk gaat het erom dat je zelf goed in je vel zit. En je bent prachtig, so why change?:)
    Maar de reden waarom ik het vroeg: ik ken veel mensen die zeggen dat ze gezond willen eten, maar die eigenlijk vooral slank willen worden/blijven en die uiteindelijk hierdoor helemaal niet gezond eten (denk heeeel weinig).

 7. Marloes 14 januari 2011 / 15:24

  Ik weeg me niet vaak, wordt er alleen maar gek van.. Dan kijk ik of ik aangekomen ben en… meestal is dat niet zo. Aankomen gaat namelijk heeel langzaam bij mij.. Ik was een keer 1 week echt ziek, bijna niks gegeten. Meteen 5 kilo eraf, het duurde een halfjaar en toen had ik mijn 5 kilo weer terug. Een halfjaar! Ik snoep & eet de hele dag door, maar er gebeurd niks. De meeste mensen vinden dat ik niet moet zeuren en zeggen dat ze wouden dat ze dat ook hadden, maar ik baal er van. Ik zou echt wel wat dikker willen zijn. Dus nee, de weegschaal laat ik daar liever in het hoekje staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.