Mijn supersnelle beautygeheimpje

Make-up… soms heb je er gewoon even geen zin in, of geen kracht voor. En soms is het heerlijk om de dag make-uploos door te gaan, maar ik voel me daar toch niet helemaal happy bij. Ik zie mezelf in de spiegel en dan zie ik zieke Lisanne. En als ik dat in een handomdraai weg kan werken doe ik op sommige dagen toch graag een klein make-upje op. Kost drie tellen, drie producten, en het maakt voor mij een wereld van verschil!

beautygeheimpje

Foundation

Om de oneffenheden te verdoezelen. Ik heb tegenwoordig wallen en erg rode/paarse oogleden door de vermoeidheid. Met een beetje foundation erop zien mijn ogen er weer een stuk frisser uit! Natuurlijk kun je dat ook voor andere oneffenheden gebruiken, als je dat graag wil. Ik had het de laatste weken niet echt nodig, het ging echt heel goed met mijn huid! Op het moment dat ik dit typ heb ik weer een drie op een rij op mijn kin (pukkeltjes dus), dus die kan ik ook wegwerken als ik daar zin in heb.

Deze foundation van l’Oreal is op dit moment perfect voor mij! Precies de juiste kleur, en hij ‘mengt’ mooi met mijn huid, je ziet het niet zo erg zitten.

Blush tint/lipstain

Ik ben van mezelf al best wel bleek, waar natuurlijk helemaal niets mis mee is. Maar in mijn lippen zit ook vrij weinig pigment, dus dan lijk je al gauw nog bleker. En juist door je lippen een beetje extra kleur te geven lijk je weer frisser en meer stralend! Ook handig om op je wangen te gebruiken als je nog geen rode wangetjes van jezelf hebt.

Hiervan ben ik nog wel op zoek naar een exemplaar dat er natuurlijk uitziet (dus geen gloss of stick achtig iets), en ook nog goed blijft zitten. Deze van Catrice is erg mooi, maar blijft niet zo heel lang zitten.

Wenkbrauwpotlood

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je wenkbrauwen zijn zo belangrijk! Het is een soort omlijsting van je hoofd, het geeft je hoofd meer vorm en meer karakter. Wanneer je wenkbrauwen wegvallen (wat nu overigens ook best hip schijnt te zijn) verlies je echt een stukje kracht in je gezicht. En dan helpt zo’n fijn potloodje van de Hema perfect. Ik vind wenkbrauwen dus echt wel belangrijker dan een likje verf op je wimpers. Die sla ik dan ook gewoon over op een gewone niet-werkdag.

Dat is eigenlijk nu een beetje mijn dagelijkse make-up routine. Het verschilt heel erg per dag, maar wanneer ik dit gedaan heb word ik weer een beetje vrolijk wanneer ik in de spiegel kijk. En dat is het belangrijkste, dat je zelf vrolijk wordt van hoe je eruit ziet, op welke manier je dat ook doet. Toch? Wat is jouw dagelijkse make-up routine, wat draag jij dagelijks?

DELEN:

39 reacties

 1. Kelly Caresse 10 december 2013 / 07:08

  Leuk om jouw make-up rituelen te lezen! Eerst besteedde ik ook vrijwel geen aandacht aan mijn wenkbrauwen maar nu ik deze met wenkbrauwpoeder bijteken zie ik hoe belangrijk dit is voor de uitstraling

 2. Theresa 10 december 2013 / 07:28

  Leuk artikel! Ik besteed zelf wel redelijk veel tijd aan mijn wenkbrauwen. En die Catrice blush tint is een soort van dupe van de Benefit tint, misschien kan je die aanschaffen?
  XO

 3. Beautydagboek 10 december 2013 / 07:31

  Ik gebruik zelf altijd concealer onder mijn ogen, mascara en blush om er fris uit te zien. Als ik dat opheb scheelt het een hoop 😉

 4. Kimberley 10 december 2013 / 07:41

  Die blush tint lijkt me fijn! Ik gebruik altijd in ieder geval mascara, dan zie ik er meteen een stuk wakkerder uit 🙂

 5. Hester 10 december 2013 / 08:02

  Dit zijn inderdaad gewoon de basics, kan al heel veel doen voor je gezicht! Werkt beter dan een heel kleurrijke ooglook maken om er beter uit te zien. Met nog wat mascara erbij zou ik zo ook prima over straat gaan.

 6. Kimberly 10 december 2013 / 08:08

  Ik doe steeds meer met mijn wenkbrauwen eigenlijk, ze zijn heel belangrijk! Ik gebruik niet elke dag make-up omdat ik er soms geen puf voor heb maar als ik het gebruik, gebruik ik meestal BB cream, mascara en blush! En tegenwoordig een beetje wenkbrauwpoeder hihi

 7. Jessie 10 december 2013 / 08:20

  Onze dagelijkse make-up routine is nogal gelijkend. Ik gebruik mijn Garnier BB cream, wat blush en highlighter, MAC paint pot in painterly (soms met oogschaduw eroverheen, soms ook niet), mascara en lippenbalsem. Mijn wenkbrauwen borstel ik enkel eens en dan zitten ze vrij goed in model; ik heb gelukkig vrij volle wenkbrauwen dus heb ik er niet zoveel werk aan. Ik vind een simpele look best mooi; ik voel me altijd een stuk zelfverzekerder met bijvoorbeeld enkel wat BB cream op.

 8. Martina 10 december 2013 / 08:50

  Ik ga altijd voor concealer, blush, wenkbrauwpotlood en mascara ! Maakt al zoooooveel verschil!

 9. Miranda 10 december 2013 / 09:19

  Leuk artikel. Ik gebruik twee foundations namelijk : Catrice infinite matte foundation en Maxfactor facefinity, echt een geweldige combinatie.

 10. Susanne 10 december 2013 / 09:22

  Een klein beetje make-up doet wonderen! Ik doe elke dag wel iets van make-up op doordat ik hele donkere kringen heb van mezelf en dus niet zonder concealer überhaupt me buiten de deur durf te vertonen.

 11. Cindy 10 december 2013 / 09:38

  Sinds heel kort probeer ik ook elke dag mijn wenkbrauwen te doen en wat bij te tekenen. Ik gebruik een gekleurde dagcrème, die ook als een foundation werkt en ik gebruik iets van een ooggel die ik onder mijn dagcrème doe, tegen de wallen..

 12. MySimplySpecial 10 december 2013 / 09:52

  Bij mij wisselt het heel erg wat ik gebruik, maar foundation, blush, mascara en wenkbrauwpoeder zijn we standaard.

 13. Isabel Cristina 10 december 2013 / 10:13

  Leuk om te lezen, ik gebruik altijd wenkbrauw poeder en een beetje blush, zelf als ik een dag geen oogmakeup draag.

 14. Vanessa 10 december 2013 / 10:21

  Foundation, mascara en lipbalsem maken bij mij een groot verschil!

  • Manon 10 december 2013 / 11:17

   Ik gebruik altijd mascara en blush, heb de benefit tint en die lijkt op die van Catrice maar is wel een stukje duurder, daarom ben ik zelf ook wel benieuwd naar die van Catrice.

   Gewone blush vind ik eerlijk gezegd toch nog het beste werken.

 15. Manon 10 december 2013 / 10:57

  Als ik foundation en mascara opdoe dan ziet het er al heel anders uit.

 16. Daphne 10 december 2013 / 11:19

  Op mijn niet-werkdagen zorg ik voor foundation, wenkbrauwpoeder, mascara en als het nodig is een beetje bronzer voor wat kleur op mijn gezicht.

 17. Hester 10 december 2013 / 11:42

  Ik vind wenkbrauwen altijd het belangrijkst. Ik draag regelmatig thuis gewoon geen make up maar doe dan toch vaak mijn wenkbrauwen en dan ziet mijn gezicht er meteen completer uit.

 18. Tiffany 10 december 2013 / 12:19

  Je hebt helemaal gelijk wat betreft die wenkbrauwen! Ze zijn zo belangrijk in je gezicht, voor je uitdrukking en uitstraling 🙂

  Ikzelf draag elke dag mijn lipstain (Benetint, toevallig schreef ik er net een artikel over) en ik kan deze trouwens erg aanraden voor jou. Hij blijft vrij lang zitten, niet zoals die van Catrice. Natuurlijk betaal je wel een stuk meer, maar ik vind dit het echt waard!

  Ook teken ik mijn wenkbrauwen bij met een poeder, aangezien je mijn wenkbrauwen anders amper ziet zitten…

 19. Kirsty 10 december 2013 / 12:56

  Leuk om je make-up ritueel te lezen! Ik kan echt niet mijn ritueel korter maken als ik me bijna verslaap, alleen de oogschaduw doe ik dan met één kleur ipv meerdere kleuren en shapen doe ik dan ook niet, maar alsnog ga ik altijd helemaal op in het make-uppen 🙂

 20. Lotje 10 december 2013 / 14:35

  Ik draag ook niet elke dag makeup, zodat mn huid ook wat rust krijgt! Als ik dan make up draag voor een dagelijkse look gebruik ik BB cream, blush en bronzer en natuurlijk mascara! X

 21. I live on coffee 10 december 2013 / 15:45

  Ik gebruik ook minimaal een beetje lichte bbcream rond mijn ogen, mascara en een beetje blush!

 22. Isabel 10 december 2013 / 16:36

  Handig! Ik doe vaak alleen m’n wenkbrauwen.

 23. Nancy 10 december 2013 / 16:40

  Ik doe hetzelfde! Als ik make-up gebruik en ik wil er snel en makkelijk gezond en wakker uitzien gebruik ik BB Cream, wenkbrauwpoeder en blush. Daarnaast ook een mascara om mijn ogen wat meer oemph te geven.

 24. Stella 10 december 2013 / 17:34

  Ik heb echt dezelfde essentials! Een likje concealer, blush en m’n wenkbrouwen accentueren, dan ga ik vrolijk en confident de deur uit! Geen mascara of eyeliner needed! Leuk artikel! Liefs, Stella.

 25. Rosalie 10 december 2013 / 21:00

  Ik draag dagelijks sowieso foundation en mascara 🙂

 26. Ilse 10 december 2013 / 22:16

  Ik ben zelf ook bleek en zie er zonder make-up ook niet geweldig uit.
  Ik ben vandaag nog eens volledig zonder make-up de stad in gegaan en ik hoorde zo’n tienermeisje over me tegen haar vriendin zeggen: “Oh my goooowd, die ziet er ook niet goed uit, zeg!”. Mja, niet echt leuk, natuurlijk. 😉
  Als ik moet gaan werken probeer ik wel minstens wat mascara, lippenstift en blush te gebruiken.

 27. Kim / Vintage & Beauty 10 december 2013 / 22:46

  Toevallig zijn dat ook de 3 producten die ik standaard gebruik! Heb de wenkbrauwpotlood een maand geleden ‘ontdekt’ en vind het echt super!

 28. Marjolein | A Spoonful of Dork 10 december 2013 / 23:09

  Leuk om te lezen Lisanne! Ik gebruik iedere dag een coverstick, dan foundation + poeder, mascara en als ik zin heb een wenkbrauwpotlood. Die coverstick gebruik ik sinds kort onder mijn foundation, juist omdat het er gewoon door heen kwam. En nog wel hoor, want als ik me echt niet goed voel dan kan niks het verbergen…

  Maar het helpt wel om die racoon-look weg te krijgen haha.

  Liefs, Marjo

 29. Dagmar 10 december 2013 / 23:49

  Dit zijn echt fijne tips, je hebt helemaal gelijk. Snelle tips die weinig energie kosten, kunnen zo’n verschil maken in hoe ik naar mijzelf kijk. Niet dat ik mijzelf zonder make-up niet mooi vind, maar ik voel mij er wel prettiger door en ik straal dit dan ook eerder uit. Dankjewel voor de handige tips! Ik vind de mascara ook snel onmisbaar, omdat ik dan in enkele secondes mijn ogen kan omtoveren in eyecatchers, ideaal bij weinig tijd of energie. Fijn artikel!

 30. Karin 11 december 2013 / 02:12

  Fijn dat je een ritueel gevonden hebt wat bij jou past.

 31. Janet 11 december 2013 / 12:03

  Ik ga ook nooit zonder wenkbrauwpoeder de deur uit, mascara dat maakt me niet zoveel uit, maar zonder wenkbrauwen zie ik er echt uit als een 12-jarige 😎

 32. Joanne 13 december 2013 / 16:47

  Je hebt helemaal gelijk wat betreft de wenkbrauwen! Die zijn zó belangrijk voor je gezicht. Als ik weinig make-up op doe, doe ik die wel in ieder geval. Nu verf ik ze regelmatig, waardoor het soms niet nodig is om ze nog bij te tekenen. Heerlijk is dat.

  Als je een goede lip&cheek tint zoekt: benefit. Helaas moeilijker te verkrijgen nu de sephora weg is, maar online wel te bestellen. Ik gebruik zelf al jaren de posietint omdat ik die wat ‘frisser’ vind staan (roze kleur). In het potje ziet hij er scary fel uit, maar eenmaal aangebracht oogt hij juist heel natuurlijk en zacht. Vooral op mijn wangen vind ik hem mooi. Van rode tints lijkt het altijd alsof mijn wangen gewoon geïrriteerd zijn, dat heb ik met posietint niet.

  Verder draag ik de laatste tijd vaak helemaal geen make-up, want ben toch de hele dag (ziek) thuis. Als ik de deur uit ga dan doe ik wenkbrauwen, concealer op donkere kringen, poeder tegen de glim, posietint op mijn wangen en lippen en een beetje mascara. Dan zie ik er al een stuk gezonder uit, haha.

 33. xx_Patries_xx 18 december 2013 / 09:51

  handig hoor, ik draag als ik thuis ben foundation, oogpotplood en mascara

 34. Chinouk 27 december 2013 / 17:44

  Ik werk in een parfumerie, dus ik draag de hele mikmak! Op dagen wanneer ik thuis ben draag ik of niks of concealer, poederfoundation, blush, wenkbrauwpotlood & mascara. 🙂

 35. Irna 28 december 2013 / 15:14

  Elke dag een beetje mascara en wat oogschaduw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.